A Visa a CBDC-k kezelésének bevezetésén dolgozik

Szerző: | jan 19, 2022 | Blokklánc hír, Kriptovaluta

A Visa fizetési óriás célja, hogy összekapcsolja a nemzeti digitális kriptovalutákat (CBDC) a hagyományos fizetési rendszerekkel. 

A CBDC világszerte felkapott téma a szabályozók körében. Ennek megfelelően a Visa és a ConsenSys partnersége lehetővé teszi fogyasztók számára a CBDC-hez kapcsolódó Visa kártyák vagy digitális pénztárcák használatát. A vállalat célja, hogy a központi banki digitális valutákat (CBDC) a meglévő fizetési hálózatokhoz kapcsolja.
 

Visa és ConsenSys partnerség

A hivatalos közlemény szerint a végcél az, hogy a CBDC hálózatok zökkenőmentesen kapcsolódjanak a hagyományos pénzügyi szolgáltatókhoz. A legutóbbi együttműködéssel a két entitás olyan infrastruktúrát kíván létrehozni, amely lehetővé teszi a bankok és a kibocsátó rendszerek számára, hogy „csatlakozzanak a modulhoz, és integrálják meglévő infrastruktúrájukat”, majd képesek legyenek a CBDC-hez kapcsolódó fizetési kártyák vagy pénztárca hitelesítő adatainak kiadására.
 
Visa kripto I Cryptofalka

Forrás: https://nypost.com/

 
Catherine Gu, a Visa CBDC fejlesztő-vezetője elárulta, hogy moduljuk integrálása folyamatban van a ConsenSys Quorum által hajtott ConsenSys Codefi CBDC pool-lal, hogy felkészítsék a fizetési óriást a vállalati blokklánc technológia kezelésére. A ConsenSys Quorum nagyon hasonlít az Ethereum protokollhoz, de kifejezetten vállalati alkalmazásokhoz készült.
 
Tehát, a Quorum az Ethereum nyílt forráskódú változata, amelyet kihasználva a Visa és a ConsenSys egy „kétszintű CBDC rendszert” kíván felépíteni a központi bankok számára a CBDC kibocsátására és terjesztésére. Korábban a ConsenSys több központi bankkal és szervezettel, mint például a Hong Kong Monetary Authority, a Reserve Bank of Australia és a Bank of Thailand, együttműködött a CBDC-k tesztelésében.
„Ha sikeres lesz, a CBDC hozzáférhető lesz a pénzügyi szolgáltatásokhoz, és hatékonyabbá, célzottabbá és biztonságosabbá teheti a kifizetéseket – ez vonzó ajánlat a döntéshozók számára.” – tette hozzá Gu.
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 
Shailee Adinolfi, a blokklánc-cég stratégiai értékesítési igazgatója megjegyezte, hogy a központi és kisebb bankok érdeklődnek a Kvórum feltárásában „CBDC poolján” keresztül. Adinolfi az Ethereum Mainnet és a Layer 2 fokozott elterjedését említette okként, a „megosztott közös szabványok, valamint a magán- és nyilvános hálózatok közötti interoperabilitás mellett”. Emellett a két csapat idén tavasszal kísérleti és prototípus projekteken kíván dolgozni.
 

A CBDC kihívásai

A kriptovaluták népszerűségének hirtelen növekedése arra késztette a központi bankokat, hogy kiadják nemzeti valutáik digitalizált változatát. Számos ország vizsgálja a CBDC-k felhasználási lehetőségeit, de számos kihívással kell szembenézni, ha bevezetésre kerül a sor.
 
CBDC-FED I Cryptofalka

Forrás: www.futureatlas.com

 
Gu szerint a központi bankoknak a CBDC ökoszisztéma stabilitásának, rugalmasságának és biztonságának alapszintű építésére kell összpontosítaniuk. A végfelhasználói és a CBDC integrációt a hagyományos infrastruktúrákkal kapcsolatban is figyelembe kell venni.
„Ezek a kihívások nagyon költségesek és technikailag nagy kihívást jelentenének a központi bankok számára, hogy önállóan kezeljék őket. A legjobb megoldás érdekében úgy gondoljuk, hogy a köz- és a magánszféra partnerségei és a végfelhasználói élményre való erőteljes összpontosítás létfontosságú lesz.”
 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka