Altcoin szemle – EOS és Monero elemzések

Szerző: | jún 19, 2020 | Árfolyam elemzés

Altcoin szemle sorozatunkban jól ismert alt grafikonokat húzunk elő a tarsolyunkból. Sok nevet megvizsgáltunk már, Ripple, Cardano, Vechain, 0x, Dash, Stellar, Litecoin, Binance Coin, Ethereum Classic. Most tovább folytatjuk a nagyobb piaci kapitalizációval rendelkező nevek elemzését. EOS és Monero grafikonját fogjuk vizsgálni heti ábrákon Bitcoin pár ellenében, kizárólag hosszú távú formálódásra.

 

Mit keresünk a grafikonokon?

Elsőként tisztában kell lennünk azzal, miket keresünk a grafikonokon, ahhoz, hogy kiválasszuk a szebben kinézőket. Az altok régóta szenvednek Bitcoin pár ellenében, pontosabban két és fél éve csökkennek, egy-két kivételtől eltekintve. Beszélhetünk tehát egy általános down tredről. Időről-időre persze felbukkannak szép emelkedések, de a makro képet vizsgálva, és nagyobb időtávokat használva (heti ábra), észrevehetjük, hogy a legtöbb altcoin grafikonja csökkenőben van.
 
Emiatt a csökkenő trend fáradására, esetleg annak fordulására utaló jelek után kutatunk. Ezeket olvashatjátok lent, 4 pontban.
 
 1. Trendfordító alakzatok/jelek megjelenése – Dupla alj, Fordított váll fej, Csökkenő trendvonal áttörése
 2. RSI divergencia – Trendfáradásra utal
 3. Hosszabb távú oldalazás – Trendfáradásra utal
 4. Erős volume-k megjelenése az oldalazás során – Felhalmozásra utal

 

Altcoin szemle – Monero elemzés

A fenti 4 szempontot vizsgáljuk Monero grafikonján. Egy ideje oldlazik az ármozgás, kialakítva ezzel az ártartomány támaszát és ellenállását a csökkenő árcsatorna elhagyása után. Jelenleg egy újabb csökkenő trendvonal alatt halad az ármozgás, melynek áttörése hitelesítené nekünk a támaszról való pattanást, és vásárlóerőt szabadíthat fel XMR piacán. A jelölt csökkenő trendvonal áttörése tehát bika jel lenne. 

 1. Trendfordító alakzat – Lehetséges dupla alj, csökkenő árcsatorna csökkenő trendvonalának áttörése korábbról.
 2. RSI divergencia – Erős, 3-as RSI divergencia.
 3. Oldalazás – 350 napja
 4. Volume – Meglehetősen erős eladói és vásárlói volume-k váltogatták egymást az oldalazás során. Ez utalhat felhalmozásra.
Altcoin szemle XMR-BTC 1w

XMR-BTC 1w

 

Altcoin szemle – EOS elemzés

EOS kevésbé szolgál szép jelekkel. Egyértelmű csökkenő trenden van az árcsatornán belül. Csökkenő csúcsok és aljak jellemzik a mozgást, és a pirossal jelölt támasz letörése további negatívumot jelent. Egyelőre nem látszik a fordulás helye. Bár jelent meg szép vásárlói volume az esés során, de még kevésnek érzem. Az árcsatornán belül újabb árcsatornában csökken az ár, és egyelőre nem látszik az EOS ármozgás potenciálás alj pontja.

 1. Trendfordító alakzat – Nincsen.
 2. RSI divergencia – Kevésbé csökken az árfolyamhoz képest az RSI grafikon dinamikája, de nem jelentős a divergencia.
 3. Oldalazás – Nincsen.
 4. Volume – Néha megvillan, de nem jelentős.
Altcoin szemle EOS-BTC 1w

EOS-BTC 1w

 

Ismerd meg a kereskedés szabályait‼️ Turbózd fel a kereskedési profitodat kész stratégiákkal 📊
Új, egyedülálló oktató csomaggal jelentkeztünk 💡
⬇️
Kereskedési stratégiák oktató csomag, bevezető áron (-60%) 
https://cryptofalka.hu/csomagok/kereskedesi-strategiak/

 

CryptoFalka_jelölések

CryptoFalka_jelölések

 

További ajánlott cikkeink:

 1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
 2. Válj sikeres kereskedővé a tőzsdei gyorstalpaló oktatásunkkal
 3. Újabb zöld hetet zártak a tőzsdék, de a neheze hátra lehet
 4. Bitcoin, kriptovaluta szótár és kisokos
 5. Miért éri meg Bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni?
 6. Pontos matematikai modell a Bitcoin ár meghatározásához
 7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.