Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
100 millió dolláros lavina: Meme coinba fektet az Avalanche

100 millió dolláros lavina: Meme coinba fektet az Avalanche

Az Avalanche Foundation a múlt hónap végén jelentette be 100 millió dolláros Culture Catalyst programját, és most már az is nyilvános, hogy milyen kritériumok alapján döntik el, melyik tokenek kerülnek majd a portfólióba.

Az Avalanche kiáll a tisztességtelen piaci szereplőkkel szemben

A szűrési folyamat célja, hogy olyan projekteket találjanak, amelyek “stabilak, növekedési potenciállal rendelkeznek, és elkötelezettek a becsületes piaci gyakorlatok mellett." 

E kissé homályos elvárásrendszer mellett konkrét szempont, hogy a projekt ne különítsen el tokeneket az alapítók számára, legyen legalább 2000 egyedi holder, illetve hogy a kibocsátott tokenek szabályozott mennyiségben kerüljenek a bálnákhoz - a száz legtöbb coinnal rendelkező tulajdonos a teljes kínálat maximum 60 százalékát birtokolhatja. Így kiküszöbölhető, hogy egy-egy nagyobb mértékű befektetéssel rendelkező piaci résztvevő befolyásolja az eszköz árfolyamát.

Kikötés még, hogy a projektnek két héten keresztül legalább 100 000 dollár napi kereskedési volument kell elérnie két Avalanche DEX-en, és a projektnek legalább 200 000 dollár teljes likviditással kell rendelkeznie.

"Az alkalmassági kritériumok nyilvánosságra hozatalának célja, hogy ezáltal fogalmazzuk meg az Avalanche Foundation alapértékeit, és egyben iránymutatást nyújtsunk a közösségnek.” - nyilatkozta az Avalanche Foundation.

Mi is pontosan egy meme coin?

A meme coin egy gyűjtőfogalom, általában egy meme vagy a popkultúrában jól ismert jelenség köré épített token. Jellemzően vizuálisan jól felépített, erős marketing hátszéllel támogatott és bármiféle hasznosítást nélkülöző eszköz. Befektetés szempontjából kiemelten kockázatos, hiszen árfolyammozgásának hátterében nem lehet felfedezni racionális okokat.

Ennek ellenére legendás hozamokat lehetett elérni a múltban akár egy gyorsan lekereskedett tweet bejegyzéssel, influenszerek tanácsait követe vagy a puszta véletlen segítségével. A legismertebb meme coinok a Dogecoin, a Shiba Inu, a Bonk és a Pepe - jelenleg közel 18 milliárd dolláros összesített market cappel.

Új szereplő a piacon: a "közösségi coin" születése

A 100 millió dolláros memecoin befektetést sokan kritizálták: egy ekkora méretű befektetés egy erősen spekulatív eszköztípusba az erőforrások gyors elpazarlását eredményezheti. Az Avalanche Foundations megoldásul a “közösségi és kultúrális értékkel rendelkező, kapcsolódásra és elköteleződésre ösztönző”  projektek besorolását kategorizálná át “közösségi coinokra” (community coins).

Az Avalanche Foundation a program részeként már befektetett némi tőkét pár közösségi tokenbe, azonban a pontos projektek nevét nem hozták nyilvánosságra.

"Az Avalanche Foundation több mint 90 millió dollár értékű, még be nem vetett erőforrással rendelkezik a jövőbeni kultúra katalizáló befektetésekre" - tették hozzá.

A program decemberi bejelentése után néhány AVAX alapú memetoken, mint például a Husky Avax (HUSKY), közel 60%-kal emelkedett egyetlen nap alatt, bár azóta lassan visszasorolt az eredeti ár közelébe.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.72% $63,006.85
Ethereum ETH 1.21% $3,089.8
BNB BNB 0.79% $552.78
Solana SOL -2.48% $137.01
XRP XRP 1.13% $0.4925
Dogecoin DOGE 5.93% $0.1588
Cardano ADA 1.77% $0.4524
Litecoin LTC 0.59% $77.12
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!