Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
20 millió OP tokent loptak el

20 millió OP tokent loptak el

Egy ismeretlen támadó 20 millió OP tokent lopott el, miután hibásan egy Layer-1 ETH pénztárcába küldtek a Layer-2 Optimism cím helyett.

 

Nagy mennyiségű OP tokent tulajdonítottak el

Az Optimism Foundation, egy non-profit szervezet, amely az Ethereum köré épülő szoftvereken keresztül támogatja a fenntarthatóságot. A szervezet nemrégiben elindította Optimism tokenjét (OP) különböző központosított tőzsdéken. Sajnos nem sokkal azután, hogy a projekt elindult, komoly problémákba ütközött.
 
OP token I Cryptofalka Forrás: cryptoslate.com
 
A Wintermute partnerként működő likviditásszolgáltatóval kötött üzlet során 20 millió OP tokent irányítottak át, és egy nem kapcsolt pénztárcába küldtek. A szerencsétlenül járt tranzakció előtt az Optimism két különálló tesztátutalást küldött a Wintermute-nak, amelyekről megerősítették, hogy mindkettő megérkezett a címzetthez.
 

 

Réteg inkompatibilitási hiba merült fel

A tokeneket eredetileg Wintermute címére küldték az Optimism’s Layer-2 pénztárcájából, amiről kiderült, hogy Layer-1 Ethereum cím. Az Optimism's Layer-2 címéhez nem elérhető multi-sig technológiával kapcsolatos összeférhetetlenség miatt az alapok az 1-es rétegben ragadtak, és egyik fél sem férhet hozzá. A Wintermute megpróbálta áttérni a Layer-2-re, hogy megkapja a pénzeszközöket.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 
Sajnálatos módon nem ők voltak az egyetlenek, akik  megpróbálták visszaszerezni a tokeneket. Egy ismeretlen szereplőnek sikerült az okosszerződést más paraméterekkel telepítenie, mielőtt Wintermute megtehette volna.
 
A CoinGecko szerint az ellopott OP tokenek értéke a cikk írásakor 17,2 millió dollár volt. Azóta a csaló 1 millió OP tokent értékesített, és a többi token még mindig a birtokában van. Egyelőre azt nem lehet tudni, hogy mit kezd a tokenekkel, eladja vagy esetleg visszaadja azokat. A Wintermute és az Optimism is megpróbálta felvenni vele a kapcsolatot egyelőre sikertelenül.

[embed]https://twitter.com/optimismPBC/status/1534631778241155074[/embed]

A Wintermute egy közleményt adott ki, amely nem csak a közösséghez, hanem a csalóhoz is szól:
Nyitottak vagyunk arra, hogy ezt fehér kalapos kizsákmányolásnak tekintsük. Sőt, a támadás végrehajtásának módja is meglehetősen lenyűgöző volt, és a jövőben akár tanácsadási lehetőségeket vagy egyéb együttműködési formákat is fontolóra vehetünk. Elégedettek vagyunk azzal a forgatókönyvvel is, hogy a fennmaradó 19 millió token visszakerül az Optimism pénztárcájába.”
A Wintermute 1 hetes határidőt szabott a hackernek, hogy felvegye velük a kapcsolatot, vagy egyszerűen visszaadja az összeget. Ha ez nem történik meg, akkor a csapat megpróbálja felderíteni a személyazonosságát, és bíróság elé állítja őt. Wintermute vállalta a felelősséget az incidensért, és kötelezettséget vállalt arra, hogy visszavásárolja a fennmaradó tokeneket a kizsákmányolásért felelős személytől, ha nem adja vissza azokat.
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.02% $66,990.65
Ethereum ETH 0.02% $3,511.26
BNB BNB 0.32% $596.14
Solana SOL 2.64% $173.56
XRP XRP 3.13% $0.5918
Dogecoin DOGE 6.80% $0.1336
Cardano ADA -0.64% $0.4368
Litecoin LTC 0.19% $73.36
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!