Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Hasznossági token kontra részvény token

Hasznossági token kontra részvény token

A kripto tokenek három fő típusa a hasznossági, biztonsági, és részvény token, amelyek, bár hasonlóak, sokban mégis különböznek.

 

Kripto tokenek kontra kripto érmék

Bár a kriptopénzek és tokenek egyaránt a kriptovaluták szélesebb körébe tartoznak, a kettő közötti finom technikai különbségek egyedivé teszik őket. Míg a kripto tokenek és érmék végfelhasználói szemszögből nagyrészt azonosak, olyan, a blokkláncra épülő technikai különbségek vannak közöttük, amelyeket fontos megérteni.

hasznossági token | Cryptofalka medium.com

 

Az új befektetők helyzetét még inkább megnehezítheti a kripto tokenek három típusa: hasznossági token, biztonsági token, és részvény token. Ezek, bár hasonlóak, sokban mégis különböznek, így érdemes megvizsgálni őket közelebbről.

Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

 

 

Mi az a hasznossági token?

Általában az elsődleges tokenkibocsátásokhoz (ICO-k) kapcsolják a hasznossági tokent, amely egy olyan speciális típusú kriptográfiai eszköz, amelynek elsődleges célja a kriptovaluta projektek fejlesztéséhez szükséges források összegyűjtése. A befektetők különféle kriptovalutákban vagy akár fiat valutákban is megvásárolhatják ezeket a hasznossági tokeneket, amelyeknek az ára általában statikus a kezdeti szakaszban.

A hasznossági tokenek a vásárlás után a vevőhöz társított kriptopénztárcában tárolhatók, és felhasználhatók a blokklánc projekt által nyújtott szolgáltatások eléréséhez. Ezek a tokenek nem képviselnek tulajdoni részesedést a projektben, amelybe befektetnek a vevők, ehelyett viszont lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy kedve szerint vásároljon vagy eladjon mögöttes tokeneket.

A tokenek értéke általában a projekt keresletétől függően ingadozik, és akár jelentős nyereséget is termelhetnek a befektető számára, ha a projekt végül sikeresen eléri a kitűzött célt.

 

Mi a különbség a biztonsági és a használati tokenek között?

A biztonsági tokenek potenciálisan a blokklánc technológia egyik legbiztatóbb jelenségévé válhatnak. Ezek egy digitális vagy akár fizikai eszköz - például ingatlan vagy bármi más, ami kézzelfogható - tulajdonjogát képviselik. A biztonsági tokenek lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy részvényeiket digitális formában vagy tokenizált részvényként értékesítsék, és tulajdonosi lehetőségeket biztosítsanak a befektetők nagy csoportja számára alacsony belépési áron.

hasznossági token | Cryptofalka blockchain-expo.com

 

Ezek a tokenek a hagyományos pénzügyi iparág és a forradalmi kriptográfiai piac konvergenciáját képviselik, ahol a befektetők nem kriptográfiai vállalkozásokba fektethetnek be úgy, hogy közben mégis élvezhetik a kripto tokenek nyújtotta előnyöket. A biztonsági tokeneket azonban olyan testületek szabályozzák, mint az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, mivel ezek képviselik a mögöttes eszközök valódi tulajdonjogát. Ez lehetővé teszi, hogy a hagyományos részvénypiaci ajánlatokhoz képest földrajzilag szétszórtabb lakosság birtokolja a mögöttes entitást.

 

Mi az a részvény token?

A részvény tokenek egy mögöttes eszközben lévő részvényt képviselnek, amely általában egy vállalat részvénye, s ennek összes feltételét a blokkláncon rögzítik. Ezeket azon ország értékpapírtörvényei szabályozzák, amely a kibocsátó társaság székhelyeként szolgál, illetve, amely jogi védelmet biztosít a befektetők számára.

A "részvény token felkínálási folyamaton" keresztül kibocsátott részvény tokenek azt az előnyt is kínálják tulajdonosaiknak, hogy a blokkláncon keresztül átláthatóan szavazhatnak a kibocsátó társaság ügyeit illetően. Ez elősegíti a befektetői közösség számára az irányítás megszerzését a részesedésüknek megfelelő arányban.

Az Ethereum alapú intelligens szerződések egyik alkalmazási módja, amely megfelel az ERC-20 szabványoknak, lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy a tokent kibocsátó vállalat részvényeseivé váljanak. Ilyen esetben minden befektetett pénz a vállalat teljesítményéhez kapcsolódik. A token tulajdonosok fenntartják a jogot, hogy osztalék formájában részesedést kapjanak a nyereségből. A token értéke általában nem a kriptopiaci kereslethez, hanem a kibocsátó vállalat teljesítményéhez kapcsolódik.

 

Hasznossági token kontra részvény token

Az egyik szembeötlő különbség a hasznossági és a részvény tokenek között az a tény, hogy az előbbi nem szabályozott, mivel egy szolgáltatáshoz biztosít hozzáférést, nem pedig egy adott eszközbe vagy vállalatba történő befektetéshez, mint a részvénytokenek esetében. Hasznossági tokenbe történő befektetéskor mérlegelni kell a kibocsátó vállalat által kínált szolgáltatás kilátásait és a kereslet potenciális növekedését a nyereség elérése érdekében.

A részvény tokeneket olyan meglévő cégek szabályozzák és bocsátják ki, amelyek már működnek, és szavazati jogot biztosítanak a token tulajdonosoknak, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy részt vegyenek a vállalat munkájában.

Összességében tehát azt mondhatjuk, hogy a kezdő befektetők számára biztonságosabb lehet részvény tokenbe invesztálni, ugyanakkor alapos körültekintés és vizsgálódás után hasznossági tokenbe is kifizetődő lehet belevágni. Akárhogy is, fontos, hogy befektetés előtt elolvassuk az összes szabályzatot és feltételt, valamint, hogy megértsük és felmérjük a váltás vagy a kriptopiacon elérhető különböző tőzsdéken ezekkel a tokenekkel történő kereskedés során felszámított díjakat.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 4.07% $66,764.48
Ethereum ETH 7.04% $3,254.33
BNB BNB 4.70% $582.83
Solana SOL 8.54% $154.22
XRP XRP 4.56% $0.5151
Dogecoin DOGE 5.60% $0.1654
Cardano ADA 4.11% $0.4895
Litecoin LTC 3.21% $81.96
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!