Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Algorand a Foci VB legújabb kriptós szponzora

Algorand a Foci VB legújabb kriptós szponzora

A foci világbajnokság a világ egyik legnézettebb sporteseménye. 2018-ban több, mint 3,2 milliárd néző követte az eseményt. Csak a döntőt 1,1 milliárdan izgulták végig. Várhatóan így lesz ez az idén is még akkor is, ha keresztény szemmel nézve ezúttal nem túl kedvező időpontban rendezik. A nagy nézettség pedig szükségszerűen vonzza a szponzorokat, akik globális ismertséget kívánnak építeni. 

 

Foci VB karácsonyra

A katari foci világbajnokság nem csak a november végi kezdés miatt lesz rendhagyó. Bár kétségtelenül szokatlan lesz aranyvasárnap világbajnoki döntőt nézni, a drukkereket valószínűleg nem akadályozza meg majd a karácsonyi ünnepi hangulat abban, hogy minden szabad percüket a televízió előtt töltsék. Ugyanakkor rendhagyónak mondható a rendezvény abból a szempontból is, hogy az idén már a második kriptós cég jelenik meg a támogatók sorában. Ahogy arról mi is hírt adtunk, néhány hónapja a crypto.com lett a katari foci vb hivatalos szponzora. A napokban pedig arról érkezett bejelentés, hogy az ismert blokklánc, az Algorand is stratégiai megállapodást kötött a FIFA-val, a 2022-es katari világbajnokságot és a 2023-ban megrendezésre kerülő női labdarúgó vb-t illetően.

 

Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

 

Algorand és a foci

A proof-of-stake elven működő blokklánc, az Algorand, szponzori megállapodást kötött a FIFA-val és egyben technikai partnerséget is kötöttek. Ennek értelmében az Algorand hálózata válik a szövetség első, hivatalos blokklánc platformjává. A bejelentés értelmében az Algorand segít a FIFA digitális eszközökre vonatkozó stratégiájának megalkotásában, amelynek a jelek szerint része lesz a FIFA saját NFT kollekciójának várható elkészítése is. Ezen túlmenően a szövetség hivatalos blokklánc tárca szolgáltatójává is az Algorand vált. A megállapodás abból a szempontból is váratlan, hogy az Algorand, 2011 óta az első amerikai cég, amelyik a világbajnokság szponzorává válik. Az elmúlt évtizedben ugyanis több megvesztegetési, pénzmosási és korrupciós ügy forgott a világbajnokságot rendező országok körül, ami miatt az amerikai szponzorok távoli is maradtak a világversenytől.

FIFA-Algorand I Cryptofalka Gianni Infantino a fifa elnöke és Silvio Micali az Algorand alapítója. Forrás: fifa.com

 

FIFA és Algorand – elégedett elnökök

A sajtótájékoztatón a FIFA elnöke, Gianni Infantino elmondta, hogy rendkívüli módon örül az együttműködésnek és szerinte ez is alátámasztja a szövetség azon törekvését, hogy innovatív megoldásokat találjanak a bevételeik fenntartható növelésére.

A számítástechnikában kiemelkedőt alkotókat elismerő Turing-díjjal jutalmazott Silvio Micali, az Algorand alapítója is hasonlóan elismerően nyilatkozott az együttműködésről. Véleménye szerint az Algorand a kezdetektől fogva úgy lett tervezve, hogy bárki számára biztosítsa az inklúziót, a lehetőségeket és az átláthatóságot. A FIFA, mint a világ egyik legelismertebb sport cége pedig képes globálisan is közvetíteni mire képes az Algorand és miként tudja megreformálni a játékélményt.

 

Összegzés

Az Algorand és a FIFA együttműködése egy újfajta szurkolói élmény irányába nyithat utat. A 2026-ban megrendezésre kerülő észak-amerikai világbajnokság alkalmával már minden bizonnyal jól látható eredményei is lesznek a bejelentésnek.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.62% $64,199.91
Ethereum ETH 0.26% $3,427.01
BNB BNB -0.02% $571.99
Solana SOL 2.10% $161.08
XRP XRP -8.66% $0.5581
Dogecoin DOGE -1.91% $0.1204
Cardano ADA -3.24% $0.425
Litecoin LTC -0.57% $71.54
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!