Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Dokumentumfilmet kap a OneCoin Ponzi-séma

Dokumentumfilmet kap a OneCoin Ponzi-séma

A kripto kezdeti időszakának egyik legnagyobb Ponzi-sémája hamarosan a képernyőre kerül egy dokumentumfilm formájában.

 

Ignatova, az önjelölt Crypto Queen

A Sky Germany, a brit Channel 4 és a Fremantle együttműködve dokumentumfilm-sorozatot hoznak létre a OneCoin Ponzi-sémáról. A dokumentumfilm egy háromrészes sorozat formájában készül majd, amelynek célja, hogy feltárja a Dr. Ruja Ignatova csalása mögött húzódó részleteket. Soha nem hallott perspektívákat ismerhetnek meg a nézők arról, hogy az önjelölt Crypto Queen miként verte át a gyanútlan befektetőket a hamis OneCoin projekt ötletével.

A Tondowski Films és a DARE Pictures által készített dokumentumfilmet, amelyet több országban forgattak, mélyre menő interjúkat tartalmaz az érintett felekkel, köztük biztonsági szakértőkkel, becsapott befektetőkkel és volt OneCoin alkalmazottakkal. A sorozatban különleges vendégszereplők is lesznek, mint például Timothy Curry, a OneCoin korai kritikusa és Jonathan Levy, a befektetők pénzének visszaszerzésében segédkező ügyvéd.

OneCoin | Cryptofalka bitcoinist.com

 

A dokumentumfilm a „Crypto Queen” címet viseli majd, amely már megjelenése előtt elkezdte gyűjteni a dicsérő kritikákat. „Azonnal vonzott minket ez az ambiciózus fordulat a valódi krimi műfajban, amely a közelmúlt történetének egyik legnagyobb csalásának eseményeit követi” – mondta Polly Scates, a Channel 4 beszerzési menedzsere.

A Crypto Queen-t a legendás filmrendező, Rudolf Herzog rendezi, míg a forgatókönyv elkészítésében Raid Sabbah működött közre. A Tondowski Films egy nyilatkozatában örömmel jelentette be, hogy „egy nagyszerű kreatív csapatot állított össze, hogy ezt a lenyűgöző és releváns történetet a globális közönség elé tárja”.

Nexo kriptovaluta váltó

 

A OneCoin csalás dióhéjban

2014-ben Ignatova létrehozta a OneCoin-t, a kriptovaluták következő nagyjaként bemutatva. A csalás az Ignatova által alkalmazott lenyűgöző marketing erőfeszítéseknek köszönhetően felkeltette a befektetők figyelmét.

A program csúcspontján Ignatova befektetőket látott vendégül a Wembley Stadionban, valamint pompás partikat és vacsorákat rendezett több kontinensen. Mindez azt eredményezte, hogy a befektetők több mint 4 milliárd dollárt veszítettek a program miatt. A dokumentumfilm többek között ezekre, s minden olyan fontos mozzanatra szeretne rávilágítani, amely fontos lehet a történet szempontjából.

OneCoin | Cryptofalka loopymagazine.com

 

A buborék 2017 októberében kipukkadt, miután Ignatova a befektetők pénzével eltűnt a levegőben. Utoljára az athéni repülőtéren látták, de csak testvérét, Konstantin Ignatovát tudták letartóztatni, aki később bűnösnek is vallotta magát pénzmosás vádjában. Hatalmas hajtóvadászatot indított az Észak-Rajna-Vesztfáliai Állami Bűnügyi Rendőrség (LKA-NRW) és a Szövetségi Bűnügyi Rendőrség (BKA). Az Interpol emellett 5000 eurós pénzbeli jutalmat is felajánlott Ignatova letartóztatásához vezető információkért cserébe.

 

Összefoglalva

Ahogy az eddig megismert filmek, úgy a Crypto Queen által is minden bizonnyal egy rendkívül izgalmas történetnek válhatunk majd részeseivé. S bár ez részben szomorú gondolat, mégis biztosak lehetünk abban, hogy fognak még készülni kriptocsalásokkal foglalkozó filmek a jövőben is. Mindenképp hasznos lehet megnézni ezeket, hiszen nemcsak érdekesek, de segíthetnek is abban, hogy jobban ki tudjuk szűrni a csalásokat.

Ahogy az élet szinte minden területén, úgy a kriptovaluták világában is bőven akadnak csalók és szélhámosok, akikkel vigyázni kell. Így hát ezúttal sem felejthető el a DYOR-elv: mindig járjunk utána alaposan mi magunk a számunkra szimpatikus projektnek, mielőtt befektetnénk!

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.82% $61,953.57
Ethereum ETH 1.69% $3,432.3
BNB BNB 0.95% $408.24
Solana SOL -3.84% $128.2
XRP XRP 6.08% $0.623
Cardano ADA 9.95% $0.7345
Dogecoin DOGE 20.90% $0.1443
Litecoin LTC 6.15% $90.25
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!