Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
"Ne bízz senkiben: Vadászat a kripto királyra"

"Ne bízz senkiben: Vadászat a kripto királyra"

A Netflix ezúttal a QuadrigaCX, egy olyan kriptovaluta-tőzsde történetét meséli el, amelynek bőven akad rejtegetnivalója.

 

A dokumentumfilm alaptémája

Épp itt volt az ideje, hogy a Netflix bűnügyi egysége a kriptovaluták felé fordítsa tekintetét. "A Tinder-csaló" és "A Plain Sight-ban elrabolva" után egy újabb dokumentumfilm kerülhet majd a beszélgetések középpontjába. A Netflix ezúttal a QuadrigaCX, egy olyan kriptovaluta-tőzsde történetét meséli el, amelynek bőven akad rejtegetnivalója. Vajon Gerry Cotton meghamisította a halálát vagy talán a felesége mérgezte meg? És ami még fontosabb, elzárva maradnak így örökre a coin-ok?

De ne szaladjunk ennyire előre. A "Ne bízz senkiben: Vadászat a kripto királyra" című filmnek a "Bad Sport" munkatársa, Luke Sewell lett a rendezője. A Youtube-on található előzetes leírásában az alábbi idézetet olvashatjuk:

A kripto és a bitcoin világában csupán egy szabály él, mégpedig az, hogy ne bízz senkiben. Hirtelen eltűnik 250 millió dollárnyi bitcoin a QuadrigaCX-ről, Kanada egykori legnagyobb kripto tőzsdéjéről, és az egyetlen ember, aki visszaszerezhetné, rejtélyes módon meghal. A kapzsiság valóban élet-halál kérdése ebben a dokumentumfilmben, amely a QuadrigaCX felemelkedéséről és bukásáról, az alapítójának, Gerry Cotton-nak a rejtélyes haláláról, valamint a hátrahagyott áldozatok sorsáról szól.

https://www.youtube.com/watch?v=vW2BPQ15OSw

 

Mit tud a Netflix a QuadrigaCX-ről és Gerry Cotton-ról?

Már az Ontario-i Biztonsági Bizottság által kiadott végrehajtói összegzés is sok mindent elárul a dokumentumfilm tartalmáról, illetve az eset Mt. Gox üggyel való hasonlóságairól.

A QuadrigaCX (Quadriga) kripto eszköz kereskedő felület bukását a cég társalapítója és vezérigazgatója, Gerald Cotten (Cotten) által elkövetett csalás eredményezte. Az ügyfelek a Quadrigá-ra bízták eszközeiket, amely cserébe hamis biztosítékokat adott számukra a vagyonuk védelmét illetően. Valójában Cotten saját akarata szerint költött, kereskedett és használt ezekből a kriptovalutákból. Megfelelő felügyeleti rendszer és belső ellenőrzés hiányában Cotten évekig képes volt észrevétlenül visszaélni az ügyfelek pénzével, ami végül a teljes platform összeomlásához vezetett.

Mindez azért történhetett meg, mert a felhasználók egy olyan szervezetnek adták át a felügyeleti jogot, amely csupán engedélyekkel rendelkezett, felelősséggel viszont nem. Ezért persze nem hibáztathatók a korábbi ügyfelek, hiszen a QuadrigaCX nemcsak a kanadai pénzmosás elleni hatóság tanúsítványát, hanem a FinTRAC pénzügyi szolgáltatási tevékenységi engedélyét is felmutathatta, így használata teljesen biztonságosnak tűnt.

Végül amikor Gerry Cotton meghalt és magával vitte a rendszerhez tartozó összes privát kulcsot, elszabadult a pokol.

Nexo kriptovaluta váltó

Ahogy a Vanity Fair egyik cikkében olvashatjuk, az internet bizony azóta is kitartóan kutat Cotton után:

Az eddigi leghatékonyabb és legalaposabb vizsgálatot azonban a Twitter-en, a Reddit-en, a Pastebin-en és a Telegram-on posztoló névtelen fiókok végezték. Megállapításaikból nagyon leegyszerűsítve az alábbi kétszavas következtetés vonható le:

Gerry életben van.

Összefoglalva

Az biztos, hogy egy nem mindennapi, rejtélyes történettel ismerkedhetünk meg, ha megnézzük a "Ne bízz senkiben: Vadászat a kripto királyra" című dokumentumfilmet. Bár továbbra is felettébb ködös a sztori, remélhetőleg többet tudhatunk meg róla a Netflix segítségével.

A film első része 2022. március 30-án került ki a mozivászonra, úgyhogy amennyiben felkeltette az érdeklődésed, látogass el a Netflix hivatalos oldalára és indulhat is a vadászat a kripto királyra!

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Nexo kriptovaluta valto

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.27% $69,719.58
Ethereum ETH -2.56% $3,707.76
BNB BNB -0.36% $615.57
Solana SOL 1.29% $180.32
XRP XRP -3.25% $0.53
Dogecoin DOGE -3.98% $0.1644
Cardano ADA -5.08% $0.4797
Litecoin LTC -2.27% $86.15
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!