Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Nem bír magával stabilcoin piac, itt az újabb csúcs

Nem bír magával stabilcoin piac, itt az újabb csúcs

Azután, hogy a Tether letaszította a Ripple-t a kriptovaluták dobogójáról, újabb csúcsot döntött a stabilcoin piac. 🔥Mutatjuk mi áll az új csúcs mögött!

 

A stabilcoin piac kapitalizációja elérte a 10 milliárd dollárt

2020-ban a nemzeti digitális valuták, valamint a stabilcoinok iránti érdeklődés is a csúcsra szökött. Szinte hétről hétre hoznak létre újabb és újabb stabilcoinokat. Szinte majdnem olyan gyorsan, ahogyan a FED nyomtatja a dollárt. 😒 Ezzel pedig újabb csúcsot döntött a stabilcoin piac, megvan a 10 milliárd dolláros piaci kapitalizáció! Wow!

A vezető stabilcoin a Tether még májusban taszította le a kriptovaluták top listájáról a régi motoros Ripple projektet. Az Ethereum blokkláncán végzett tether tranzakciók pedig már a Bitcoin napi tranzakcióinak mértékét is megdöntötték. És akkor még ott van az Omni-layer és a Tron blokklánca is... 

Tetherdollar

A rohamosan növekvő érdeklődéssel pedig az amúgy kétes előélettel rendelkező Tether egyáltalán nincs egyedül! Az USD Coin, a Paxos és a többi stabilcoin iránti érdeklődés is egyértelműen felfutóban van. 📈 Ezzel a stabilcoin piac a teljes kriptovaluta piac marketcapjének 3,5%-át birtokolja már. Elsőre nem tűnhet soknak de a legnagyobb altcoin az Ethereum is csak a kriptovaluta piac 9%-át teszi ki önmagában.

De vajon mi állhat a növekvő érdeklődés mögött? ⤵️

 

Mi állhat a stabilcoin piac hódítása mögött?

A stabilcoinok elsődleges funkciója a magas volatilitással rendelkező kriptovaluta piacon történő rizikók csökkentése. Egy egyszerű, gyors és hatékony megoldást nyújtanak arra, hogy ha az ember szeretne "fedezékbe vonulni" és elkerülni a potenciális vad árfolyammozgásokat. Ezzel a stabilcoinok egy köztes megállót nyújtanak a bitcoin, kriptovaluták és a nemzeti FIAT valuták között.

Amikor a tőzsdei kereskedők úgy látják, hogy sötét felhők gyülekeznek a tőzsdén akkor egyszerűen átváltanak stabilba, majd ha minden jól megy alacsonyabb áron visszaszállnak a kedvenc kriptovalutájukba. Ha szeretnél többet tudni a vezető stabilcoinról a Tetherről ➡️ A dobogóért is versenyző stabilcoin! Tether projekt ismertető


Bitcoin dollár euró font valuta I Cryptofalka

Azonban a fő funkció mellett úgy néz ki, hogy több mellék funkció is megjelenik, ami felgyorsította a stabilok iránti érdeklődést! Ugyanis az elmúlt időszakban viszonylag stabil, volatilitástól kevésbé szabdalt a Bitcoin grafikonja. Egyértelműen látszik, hogy nem csupán az eredeti funkció, ami pörgeti a Tether és a többiek piacát.

A kriptovaluta felhasználók ugyanis elkezdték a stabilcoinokat a tárcák közötti érték mozgatásra is aktívan használni. Ugyanis gyorsabbak és a költségük is alacsonyabb, mintha mondjuk ha Bitcoinnal mozgatnánk az adott értéket.

Ez mellett a decentralizált pénzügyi rendszerek is felkapták a stabilcoinokat, a Nexo hitelező platform például napi több millió dollár Tethert hitelez nap mint nap. Márpedig a kriptovaluta hitelező platformok is nőnek, mint a gomba. Gondoljunk csak a hazai INLOCK-ra vagy a Crypto.com-ra.

Nexo tether hitel I Cryptofalka Forrás: https://nexostatistics.com

A világ különböző helyein pedig sorra kezdenek az államok a stabilcoinokhoz nagyban hasonló nemzeti digitális valuták fejlesztésébe. Gondoljunk csak Kínára, Franciaországra vagy Dél-Koreára. De ott van az amerikai Libra projekt is, ami szintén erősen épít a stabilcoinok alapjaira.

Lehet szeretni és nem szeretni a Tether-t és a stabilcoinokat is. De az biztos, hogy olyan piaci igények mutatkoznak, amik miatt a jövőben tuti, hogy itt maradnak velünk. Sőt a valós felhasználási módok hatására akár még tovább is nőhetnek!

Ha szeretnéd a futást, házimunkát vagy az utazást hatékonyan eltölteni, hallgasd a Bitcoin kisokos-ra hallgató podcastünket! 🎤 Spotify és iTunes segítségével érhetőek el a Bitcoinról és blokkláncról szóló hanganyagainkat. 🎧 

[buzzsprout episode='3831251' player='true']

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.21% $64,038.58
Ethereum ETH -5.34% $3,007.98
BNB BNB -6.20% $549.08
Solana SOL -7.10% $138.67
XRP XRP -11.57% $0.4775
Dogecoin DOGE -10.73% $0.1508
Cardano ADA -10.96% $0.4432
Litecoin LTC -9.21% $76.84
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!