Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bármikor a kínai élet részévé válhat a nemzeti digitális yüan

Bármikor a kínai élet részévé válhat a nemzeti digitális yüan

A Kínai Központi Bank által kibocsátott digitális yüan a kínaiak életének részévé válhat anélkül, hogy ők ezt akár észrevennék. 🇨🇳

 

Közel lehet a kínai digitális yüan aktiválásának a napja

Az év elején láthattuk, hogy Kína mellett több ország is dolgozik azon, hogy saját nemzeti digitális valutát bocsásson ki (CBDC-t). A Francia Központi Bank például szintén már idén szeretné elindítani a nemzeti kriptovalutájukat.

A központi bankok által fejlesztett CBDC kriptovaluták nagyban különböznek a ma ismert kriptovalutáktól és a Bitcointól! Ugyanis ezt egy központi bank fejleszti, ezért nem beszélhetünk decentralizált rendszerről. Viszont merít a kriptovaluták jó tulajdonságaiból, így a hagyományos rendszernél hatékonyabban használhatóak!

Ázsiában viszont már komoly teszt fázisban van a kínai digitális yüan, amit például a Starbucks és a McDonalds is tesztel már! Ezzel egyértelműen ha az első CBDC befutóra kéne szavaznunk akkor Kínára menne a voks. 

digitalis jüan

A Ledger Vaults vezetője Glenn Woo szerint egyértelműen Kína lesz az első állam, aki nemzeti digitális valutát fog kibocsátani. Véleménye szerinte a jelenlegi teszt fázis a 19 üzlettel egy jóval nagyobb tesztnek lehet az elődje. Ha ez pedig jól sikerül akár hamar ki is terjeszthetik a tesztet az állam egészére.

Ha ez megtörténik akkor egyértelműen Kína válhat az első állammá, aki nemzeti digitális valutát bocsát ki, mégpedig valós felhasználási móddal!

 

A kínaiak észre sem fogják venni a digitális yüanra való váltást

Az elemzők szerint a kínai digitális yüan segítségével a kínai állam visszanyerheti a belföldi fizetések feletti ellenőrzést is. Ugyanis Woo becslése szerint a kiskereskedelmi ügyletek több, mint 96%-át az AliPay és a WeChat Pay rendszere dolgozza fel. 

Woo felvetése szerint viszont a jelenlegi digitális fizetési platformok is a kínai állam engedélyével és felügyeletével futnak. Ez pedig összhangban áll a rendszer célkitűzéseivel, hogy az ország pénzügyi tevékenységeit csupán egy maroknyi, jól ellenőrizhető pénzügyi platformra központosítsa.

A kínai digitális yüan-t pedig a meglévő digitális fizetési platformokba is integrálni fogja a kínai állam! Ezzel pedig kína még nagyobb ellenőrzést és betekintést fog kapni az ország kiskereskedelmi hálózatába.

A felhasználó oldaláról nézve a kínai digitális yüan bevezetése szinte semmi észlelhető változást nem fog hozni. Ugyanúgy WeChat-en fognak vásárolni az emberek, innen fognak taxit rendelni vagy egymásnak pénzt küldeni. Az átmenetet sokan talán észre sem fogják venni.

digitalis_yuan

 

A dollár hegemónia megtörése is lehet a kínai digitális yüan célja

Bizonyára nemzetközi szinten is számol az állam a kínai digitális yüan-nal. Itt is valószínűleg arra fogja ösztönözni a kereskedelmi partnereit, hogy a nemzet által kibocsátott CBDC-t használják a kínai ügyletek lebonyolításához. Ezzel erősítve a digitális yüan szerepét a nemzetközi kereskedelemben, különösen azokban az országokban, amelyek nagyban támaszkodnak a kínával folytatott kereskedelemre.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.46% $67,334.61
Ethereum ETH -3.70% $3,688.11
BNB BNB -2.66% $596.03
Solana SOL -6.12% $165.34
XRP XRP -0.57% $0.5233
Dogecoin DOGE -4.62% $0.1587
Cardano ADA -3.64% $0.4616
Litecoin LTC -0.59% $85.38
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!