Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Először beszélt a Solana társalapítója az FTX botrányról

Először beszélt a Solana társalapítója az FTX botrányról

A Solana társalapítója, Anatolij Jakovenko az FTX kudarcának következményeiről és a Solana ökoszisztémára gyakorolt kezdeti hatásokról beszélt.

Nem kímélte az FTX botrány a Solanát

Az FTX hírhedt összeomlása 2022-ben sokkolta a kriptovilágot, de a Solana ökoszisztémát különösen súlyosan érintette a bukás.

A Solana társalapítója és a Solana Labs vezérigazgatója, Anatolij Jakovenko, az Amszterdamban megrendezett Solana Breakpoint konferencián felidézte aggodalmát több olyan projekt miatt is, amelyek a blokklánc protokollra épültek.

Inkább a startupok ökoszisztémája miatt aggódtam; nem tudtuk, mennyire vannak veszélyben a csapatok - magyarázta Jakovenko. 

A Solana natív tokenje közvetlenül az FTX csődje után jelentős értékvesztést szenvedett el: 2022 november elején 36 dolláron kereskedték, majd a tőzsde összeomlását követő napokban 12 dollárra esett.

Veszélyben lenne a Solana ökoszisztéma?

A Solana több száz, termékeket, szolgáltatásokat és decentralizált alkalmazásokat építő csapattal vette fel a kapcsolatot, hogy számba vegyék a járulékos károkat. Jakovenko szerint a Solana-alapú projektek mintegy 20%-a kapott befektetést az FTX-től vagy az Alameda Research-től, és az ökoszisztéma startupjainak mindössze 5%-a rendelkezett a megszűnt tőzsdén ülő pénzeszközökkel.

Jakovenko együttérzett azokkal az alapítókkal, akik korábban a tőkebevonáson fáradoztak, és az FTX-be vetették bizalmukat. 

Egy olyan tőzsdén tartod a vagyonod, amiben korábban mindenki megbízott, erre bumm, már el is tűnt az összes befektetésed. Ez katasztrofális kudarc volt ezeknek a vállalatoknak - tette hozzá.

A legjobb példa erre Armani Ferrante volt, aki mintegy 20 millió dollárt gyűjtött össze a Solanán futó Coral kriptopénz-infrastruktúra cég kiépítésére. A mérnök korábban úgy becsülte, hogy cége körülbelül 14,5 millió dollárt veszített, amit az FTX-en tartott.

Ilyen a kripto - állandóan fel-le mozog

Bár Yakovenko elismeri, hogy a SOL értékének zuhanását látni a Sam Bankman-Fried vezette befektetésekből származó néhány kiemelkedő Solana-projektnek való kitettség miatt nehéz volt átélni, ez elhalványult az ökoszisztéma-projektek károsodásához képest.

A tokenek árfolyamának esése drasztikus volt, de ilyen a kripto. Állandóan fel-le mozog. De örülök, hogy a csapatok túlnyomó többsége túlélte - tette hozzá a vezérigazgató.

Az FTX összeomlásának egyéves évfordulójához közeledve kezd leülepedni a botrány. Bankman-Fried nagy horderejű büntetőperének első fordulója lezárult, a volt vezérigazgatót november 3-án mind a hét vádpontban bűnösnek találták. Az ítélethirdetést 2024 márciusára tervezik.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.24% $67,360.34
Ethereum ETH -3.33% $3,681.54
BNB BNB -2.68% $594.96
Solana SOL -6.21% $165.49
XRP XRP -0.29% $0.5246
Dogecoin DOGE -4.81% $0.1583
Cardano ADA -4.34% $0.461
Litecoin LTC -0.86% $85.31
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!