Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bűnös: döntött az esküdtszék Sam Bankman-Fried ügyében

Bűnös: döntött az esküdtszék Sam Bankman-Fried ügyében

Az FTX egykori vezérigazgatója visszakerül a börtönbe, és várja a márciusban esedékes következő tárgyalást, miközben ügyvédei ígéretet tettek arra, hogy "továbbra is erőteljesen harcolnak az ellene felhozott vádak ellen".

Az esküdtszék szerint Sam Bankman-Fried bűnös

Az FTX volt vezérigazgatóját, Sam Bankman-Friedet mind a hét vádpontban bűnösnek találta az esküdtszék a New York-i büntetőperében, mintegy négyórás tanácskozás után.

Lewis Kaplan New York-i kerületi bíró 2024. március 28-án tér vissza a bíróságra, hogy ítéletet hozzon. A kormány ügyészei javaslatot tesznek az ítéletre, de a végső szót Kaplan bíró mondja ki.

Ha Bankman-Fried a bűncselekményeiért kiszabható maximális büntetést töltené le, akkor 110 évet kellene börtönben ülnie.

A kriptokirály több milliárd dolláros átverése

A bíróság előtt tartott sajtótájékoztatón Damian Williams, New York déli körzetének államügyésze Bankman-Fried bűncselekményeit "több milliárd dolláros átverésnek nevezte, amelynek célja az volt, hogy ő legyen a kriptokirály", és az amerikai történelem egyik legnagyobb pénzügyi csalásának.

Bankman-Fried ügyvédje, Mark Cohen eközben nyilatkozatában elmondta: 

Tiszteletben tartjuk az esküdtszék döntését. De nagyon csalódottak vagyunk az eredmény miatt. Bankman Fried fenntartja ártatlanságát, és továbbra is erőteljesen harcolni fog az ellene felhozott vádak ellen.

Még nem értek véget az FTX tárgyalások

Bankman-Friednek március 11-re kitűzött újabb büntetőeljárás elé kell néznie öt vádpontban: vesztegetéssel kapcsolatos összeesküvés, engedély nélküli pénzátutalási vállalkozás működtetésére irányuló összeesküvés, banki csalással kapcsolatos összeesküvés, valamint származékos ügyletekkel és értékpapírokkal kapcsolatos csalás.

A volt szövetségi ügyészből kriptokockázati szakértővé vált Kathryn Haun egy november 2-i X bejegyzésében kifejtette, hogy szerinte Bankman-Fried valószínűleg "évtizedeket fog börtönben tölteni".

Bankman-Fried továbbra is ártatlannak vallja magát

Bankman-Fried az összes vádpontban ártatlannak vallotta magát, és az FTX 2022 novemberi összeomlását "számos egymást követő hibáknak" minősítette.

Tagadta, hogy az FTX és az Alameda kapcsolatában bármilyen hibát követett volna el, és állítása szerint "nem volt teljesen biztos abban, hogy mi történik" az Alameda hitelkeretével, amely a 2022-es összeomló kriptopiacon milliárdokra duzzadt.

Vallomásában Ellisont is hibáztatta, amiért nem a kockázatkezelésre összpontosított, valamint nem gondolja, hogy becsapta az FTX ügyfeleit azzal, hogy több mint 8 milliárd dollár értékű anyagi kárt okozott. Ehelyett úgy fogalmazott, hogy az Alameda csupán "kölcsönt kért a tőzsdétől".

Lewis Kaplan amerikai kerületi bíró 2024. február 1-jéig adott határidőt a kormány ügyészeinek, hogy megerősítsék, folytatják-e a második tárgyalást.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.04% $65,571.02
Ethereum ETH -3.33% $3,447.66
BNB BNB -1.72% $594.14
Solana SOL -7.48% $136.32
XRP XRP 0.66% $0.4935
Dogecoin DOGE -9.06% $0.1221
Cardano ADA -7.53% $0.3799
Litecoin LTC -5.58% $73.42
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!