Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Milyen szálak kötik a Solana-t az FTX-hez?

Milyen szálak kötik a Solana-t az FTX-hez?

A Solana Alapítvány nemrég közölte az FTX-hez és az Alameda Research-höz fűződő pénzügyi kapcsolatainak mértékét. A SOL értéke erősen csökkent, mióta az FTX múlt kedden felfedte likviditási gondjait.

 

A Solana is elszenvedi az FTX összeomlását

A legtöbb nagy kriptovaluta árfolyama jelentősen csökkent az elmúlt héten a népszerű FTX tőzsde megsemmisülése közepette, de a Solana (SOL) a legtöbbnél keményebb ütést kapott, amit nyilvánvalóan az FTX-hez és az alapító Sam Bankman-Friedhez fűződő kapcsolatok súlyosbítottak. A Solana Alapítvány nemrég részletezte a pénzügyi kapcsolatainak mértékét a széteső FTX birodalommal.

Egy blogbejegyzésben a Solana Alapítvány nyilvánosságra hozta, hogy november 6-án, mielőtt az oldal leállította az ügyfélkifizetések feldolgozását, körülbelül 1 millió dollár értékű pénzösszeggel vagy azzal egyenértékű eszközökkel rendelkezett az FTX-en. Ezek az eszközök most a platformon ragadtak, az FTX csődeljárásának eredményéig. Az alapítvány szerint ez az összeg az alapítvány pénzeszközeinek kevesebb mint 1%-át teszi ki.

Solana FTX I Cryptofalka Forrás: Coindesk

Továbbá a Solana Alapítvány körülbelül 3,24 millió FTX Trading LTD törzsrészvényt birtokol, valamint körülbelül 3,43 millió FTT tokent és 134,54 millió SRM tokent a decentralizált tőzsdéről, a Project Serum-ról. A DEX-et Bankman-Fried még 2020-ban alapított Solana blokkláncra.

Jelenleg ez az FTT tokenekből álló készlet körülbelül 4,36 millió dollárt, míg az SRM tokenek együttesen körülbelül 29,3 millió dollárt érnek. Az elmúlt héten azonban mindkét token ára meredeken esett. November 7-én az alapítvány FTT tokenjei körülbelül 75,5 millió dollárt, az SRM pedig közel 101 millió dollárt értek.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Nem kevés SOL coin ragadt benn lekötésekben

A blogbejegyzés hozzátette, hogy az FTX és a hozzá tartozó Alameda Research kripto-kereskedő cég (amelyet szintén Bankman-Fried alapított) korábban több mint 50,5 millió SOL-t vásárolt az alapítványtól, amelyek értéke jelenleg körülbelül 708 millió dollár. Ennek a SOL-nak egy jelentős része azonban 2028-ig tartó havi feloldási ütemtervekben van lekötve.

Solana FTX I Cryptofalka Forrás: Solana Labs

A Solana Labs, a Solana hálózat alapítóit és fő támogatóit képviselő vállalat szintén több mint 7,56 millió SOL-t (mintegy 106 millió dollár értékben) adott el az Alameda Researchnek. Ezek a tokenek mindegyike 2025-ben fog elérhetővé válni kereskedésre. Ennek ellenére Anatolij Jakovenko vezérigazgató korábban azt mondta, hogy a Solana Labs-t nem érintette az FTX összeomlása, és nem tartott pénzeszközöket a tőzsdén.

 

Összefoglalva

Az alapítvány közzétételeiből egyértelműen látszódik, hogy a Solana és Bankman-Fried vállalatai és projektjei mennyire összefonódtak. Ez azt is megerősíti, hogy az FTX felbomlása miért volt olyan túlzott hatással a SOL árfolyamára az elmúlt héten. A Solana heti árfolyamcsökkenése összehasonlítva a többi valutáéval vagy a Bitcoin és az Ethereum heti kb. 22% -os csökkenésével még mindig kimagasló. Előfordult olyan időszak is, mikor a SOL ára 12,28 dollárra esett - ami pedig 2021 februárja óta regisztrált legalacsonyabb ár.

Az alapítvány azt is megjegyezte, hogy mintegy 40 millió dollár értékű úgynevezett "Sollet" eszköz - azaz a főbb kriptovaluták, például a Bitcoin és az Ethereum csomagolt Solana-változatai - az FTX-nek való kitettség miatt szintén érintettek, mivel ezeket az eszközöket a tőzsde fedezte. Jelenleg "a mögöttes eszközök státusza nem ismert" - írta az alapítvány.

Eközben a Project Serum mögött álló magfejlesztők a projekt közösség által vezetett fork-ját készítik elő, hogy biztosítsák a DEX biztonságát, miután az FTX-et pénteken állítólag feltörték. A Mango Markets társalapítója, Max Schneider szerint az FTX birtokolja a Serum program frissítésének kulcsát, ezért a fejlesztők azt tervezik, hogy fork-kal szabadítják meg a kódot az FTX potenciálisan kompromittált kulcsától.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.80% $64,153.85
Ethereum ETH 0.07% $3,422.5
BNB BNB -0.10% $571.67
Solana SOL 1.50% $161.08
XRP XRP -5.91% $0.554
Dogecoin DOGE -1.85% $0.1199
Cardano ADA -2.94% $0.4241
Litecoin LTC -1.00% $71.2
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!