Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Erősödik az Ethereum, de megindul-e a többi altcoin is?

Erősödik az Ethereum, de megindul-e a többi altcoin is?

Ahogy az Ether ára közelít a 3000 dollárhoz, a kriptovaluta közösség is egyre bizakodóbb. Mikor robbannak vajon az altcoinok?

Követik-e az Ethereum rally-ját az altcoinok?

Az altcoin rally iránti bizakodások egyre hangosabbá válnak, ugyanis az Ethereum ára közelít a 3000 dolláros szint felé. Február 19-én az Ether árfolyama 22 hónapos csúcsra, 2980 dollárra emelkedett. Utoljára a kriptovaluta ára 2022 áprilisában lépte át a 3000 dolláros szintet.

Az árfolyammozgás látszólag sok kereskedőnek azt súgja, hogy az Ethereum bikapiaca közel lehet, míg mások kijelentették, hogy az altcoin szezon már visszatért a kriptovilágba. Henrik Andersson, az Apollo Capital vezérigazgatója úgy vélekedett, hogy több erős katalizátor előrevetítheti az altcoinok emelkedését. Ezek főként Ethereum fundamentumok, például a Dencun frissítés, a Blast skálázási megoldás és az EigenLayer restaking platform indulásai.

"Az Ethereum az elmúlt évben alulteljesített a BTC-hez képest, úgy tűnik, hogy éppen ideje behozni ezt a lemaradást, különösen a PoS-ra történő áttérés után, amire még rátesz a kínálat csökkenése és a deflációs jelleg."

Yuga Cohler a Coinbase vezető mérnöki menedzsere szerint "az ETH bikapiaca a küszöbön áll, ami egyfajta teszt lesz az altcoinok számára."

Ellentétesek a vélemények az altcoin szezont illetően

Eközben a népszerű közgazdász és kriptovaluta kereskedő, Mikybull Crypto X posztjában arról számolt be, hogy a március hónap mindig bikás az ETH számára, hozzátéve, hogy szerinte ez az altcoin ciklus kiemelkedő lesz.

A kriptovaluta elemző Titan is megosztott egy ábrát a social media platformon az összes altcoin piaci tőkeértékéről, melyből arra következtet, hogy az altcoinok rally-ja már a küszöbön áll.

Egyes felhasználók szerint azonban nincs elegendő bizonyíték arra, hogy az altcoin szezon közeleg. Így van ezzel Markus Thielen, a 10x Research vezetője is:

"Bár spekulációk keringenek az altcoin szezon lehetőségéről, jelenleg nem rendelkezik a piac olyan bizonyítékkal, ami ezt alátámasztaná, mivel a Bitcoin tartós dominanciája 51%-os. Az ICO és a DeFi nyári bikapiacai során megfigyelt tematikus hullámzásoktól eltérően a jelenlegi fellendülésnek - a Bitcoin ETF befektetések beáramlásától eltekintve - nincs érzékelhető narratívája."

Megégethetik magukat a türelmetlen kriptovaluta befektetők

Az elemző azt is kiemelte, hogy a közelmúltban tapasztalt altcoin rally-k gyorsan alábbhagytak, ami a bitcoin befektetéseknek kedveznek. Ráadásul, az ethereum lendülete látszólag inkább a lehetséges ETF jóváhagyások által vezérelt, mintsem a decentralizált alkalmazásokban tapasztalható növekvő on-chain tevékenységekben. 

Február 20-án a Santiment blokkláncelemző cég arról számolt be, hogy amióta a kriptopiacok októberben elkezdtek mozogni, a kriptoprojektek "túlnyomó többsége" közép- és hosszú távon nyereséget termelt az átlagos pénztárcának, eltekintve néhány lemaradó altcointól.

Ugyanakkor a vállalat figyelmeztetett arra, hogy modellje túladott szinteket jelez, hivatkozva a piaci érték és a realizált érték (MVRV) metrikára, amely "azt mutatja, hogy az átlagosnál nagyobb kockázatot jelent új pozíciók vásárlása vagy nyitása, miközben a piacok egy több mint 4 hónapos emelkedés közepén vannak".

Az MVRV a teljes piaci tőke és a realizált tőke hányadosa. Ezt a helyi piaci csúcsok és mélypontok kiszúrására használják. Értékes mutatóként szolgál a kriptovaluták relatív értékelésének felmérésére, mélyebb betekintést nyújtva a piaci körülményekbe és az befektetői hangulatba. 

altseason ethereum rally | CRYPTOFALKA

Sokan reménykedve várnak az "altseason"-re, hogy a medvepiac idején olcsón beszerzett altcoinokat magasabb áron értékesíthessék. Fontos azonban megjegyezni, hogy a FOMO-ra nem érdemes támaszkodni.

Ahogy mondani szokták, "nem minden arany, ami fénylik", különösen a kriptovilágban. Bár sokféle vélemény létezik, mindig fontos saját kutatásokat végezni, és ezek alapján meghozni pénzügyi döntéseinket, nem pedig a piaci hírekre reagálva.

Ha érdekel más hasonló tartalom a digitális valutákkal kapcsolatban, akkor nézz szét a Cryptofalkán, ahol számos ingyenes oktatóanyag és friss információ vár rád kriptovaluta témában.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.41% $64,306.96
Ethereum ETH -3.96% $3,071.27
BNB BNB -4.80% $549.52
Solana SOL 1.51% $139.62
XRP XRP -5.47% $0.4894
Dogecoin DOGE -4.07% $0.1526
Cardano ADA -4.06% $0.453
Litecoin LTC -3.22% $78.07
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!