Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Népszerű altcoin projektek és azok fontos jellemzői

Népszerű altcoin projektek és azok fontos jellemzői

Ismerd meg a kriptovaluták világának a népszerű altcoinjait, amelyek a Bitcoinon kívül jelentős érdeklődéssel és potenciállal bírnak.  

Mik az altcoinok és mi azok szerepe?

Az altcoinok, azaz az alternatív kriptovaluták, rendkívül fontos szerepet játszanak a kripto világban. Míg a Bitcoin az első és legismertebb kriptovaluta, az altcoinok lehetővé teszik a piac diverzifikálását és számos új és innovatív technológia bevezetését.

Az altcoinok különböző célokat szolgálnak, mint például az okosszerződések lehetővé tétele, a gyors és olcsó tranzakciók kiaknázása, a skálázhatóság problémájának megoldása vagy akár a speciális üzleti igények kielégítése. Az altcoinok jellemzően másképpen használják fel a blokklánc technológiát, mint a Bitcoin.

Például az Ethereum egy okosszerződéseken alapuló platform, amely lehetővé teszi az más kripto alkalmazások és tokenek fejlesztését. A Ripple (XRP) egy olyan kriptovaluta, amely azonosított pénzügyi intézmények közötti gyors és olcsó tranzakciókat tesz lehetővé. Ezek a különböző altcoinok innovatív megoldásokat kínálnak, amelyek kiegészítik a Bitcoin által nyújtott lehetőségeket. Litecoin ismertető I CryptofalkaPéldául a digitális ezüst, a Litecoin a Bitcoin hálózatának egyfajta teszt hálózata is egyben. Ugyanis mind a SegWit, mind a Lightning Network frissítéseket a Litecoin vezette be elsőnek és tesztelte a Bitcoin hálózata előtt. Ezzel a Bitcoin fejlesztők már egy kipróbált és letesztelt fejlesztéseket tudtak implementálni a BTC hálózatában.

Ethereum (ETH), a vezető altcoin a kripto világban

Az Ethereum a kriptovaluták világában egyedülálló innovációt hozott létre, amely messze túlmutat a szimpla kriptovalutákon. Az Ethereum (ETH) az egyik legnépszerűbb és legnagyobb piaccal rendelkező altcoin, amelyet gyakran neveznek az okosszerződések platformjának. Vitalik Buterin (orosz-kanadai programozó) álmodta meg az Ethereumot 2013-ban. Akkoriban a Bitcoin Magazine egyik társalapítójaként felvetette az ötletet, hogy a Bitcoin alkalmazási területeit ki lehetne bővíteni egy saját programnyelvvel app fejlesztés céljából. Ez nem valósult meg, viszont Jeremy Woods-al és Charles Hoskinsonnal együtt létrehozta az első okosszerződés platformot.

Az Ether (ETH) az Ethereum blokkláncon használatos digitális fizetőeszköz. Második generációs kriptovalutaként emlegetik, ugyanis a Bitcoinnal ellentétben már nem Proof-of-Work, hanem Proof-of Stake algoritmuson futó decentralizált hálózat bonyolítja a tranzakciókat közvetlenül az Ethereum címek között. Maga az Ethereum nem csak egy blokklánc, hanem egy programozási platform is egyben, amely az okosszerződések futtatására képes. Ethereum Shanghai I Cryptofalka

Az Ethereum hálózat lehetővé teszi az alkalmazások és tokenek fejlesztését a blokkláncon és a DeFi (decentralizált pénzügyek) terén is meghatározó szerepet játszik. A DeFi alkalmazások segítségével a felhasználók pénzt kölcsönözhetnek, kamatokat farmolhatnak és egyéb pénzügyi szolgáltatásokhoz férhetnek hozzá.

Részletes Ethereum ( ETH ) projekt bemutató: Mi az Ethereum? Okosszerződések a blokkláncon  

Tether (USDT), a vezető stabilcoin az altcoin piacon

A Tether az a stabilcoin, ami kiszorította a fiat valuták jó részét a napi kripto kereskedésből. A Tether (USDT) a kriptovilág legnépszerűbb stabilcoinja, amelynek célja, hogy egy stabil árfolyamú digitális kriptovalutaként szolgáljon. A Tether árfolyamát az amerikai dollárhoz kötik és egy USDT értéke megegyezik egy dollár értékével. Ennek köszönhetően a Tether stabil és viszonylag biztos pontot nyújt a kripto piacokon a nagy volatilitású időszakokban. A Tether USDT a projekt hivatalos honlapján bármikor beváltható vele azonos mennyiségű dollárra.

A gyakorlatban főként a Tether használatos a kriptovaluták közötti gyors és olcsó tranzakciók lebonyolítására. Adózás szempontjából is célszerű inkább a Tetherrel való kereskedést preferálni, ugyanis USDT-re való váltás során nem lépünk ki a kriptovaluták "fekete dobozából" és nem keletkezik még adózandó tranzakciónk (csak ha ténylegesen dollárra váltunk). tether I Cryptofalka A Tether segítségével a felhasználók amúgy könnyedén utalhatják digitális pénzüket más kripto tárcák között is, anélkül hogy az árfolyamváltozások miatt aggódniuk kellene. Sőt, ezt a különböző blokklánc hálózatok segítségével olcsón és gyorsan tudják megtenni. Összességében a Tether stabilcoin egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi a kriptovalutákhoz viszonyított stabilitást és könnyű átutalást. A Tether széleskörű elfogadottsága és használata hozzájárul a kriptovilág likviditásához és a pénzügyi szabadság megvalósításához. Részletes Tether ( USDT ) projekt bemutató: A dobogóért is versenyző stabilcoin! Tether projekt ismertető  

BNB, a vezető kripto tőzsde a Binance saját altcoinja

A Binance Coin (BNB) a népszerű Binance tőzsde saját kibocsátású kriptovalutája, amelyet eredetileg a Binance platformon használtak a tranzakciós díjak kifizetésére. Azóta azonban a BNB már jóval nagyobb szerepet játszik a kripto világban és számos más felhasználási móddal is büszkélkedhet. Binance coin BNB I Cryptofalka A Binance Coin rendkívül népszerűvé vált a kereskedők és befektetők körében, főként a Binance tőzsde hatalmas felhasználói bázisának növekedése miatt. A BNB-t sokan preferálják a kereskedések során is, mivel lehetőséget nyújt a tranzakciós díjak további csökkentésére a Binance használata során.

Ezenkívül a BNB-t használhatjuk különböző kedvezmények és előnyök elérésére a Binance ökoszisztémájában. A Binance Coin-t egyre szélesebb körben használják más DeFi platformokon és más kriptovaluta projekteken keresztül is. Részletes Binance Coin ( BNB ) projekt bemutató: Ez a Binance coin, a legnagyobb kriptovaluta tőzsde terméke  

Ripple (XRP), a magyarok legnépszerűbb altcoin-ja

A Ripple (XRP) egy fizetési protokoll, amely lehetővé teszi az azonnali kripto tranzakciókat és hatékonyan működik a bankok és más intézmények között egyaránt. A Ripple célja, hogy átalakítsa a hagyományos pénzügyi rendszert és gyorsabb, olcsóbb és biztonságosabb tranzakciókat kínáljon.

A Ripple eredetileg online pénzügyi szolgáltatásként jött létre Jed McCaleb ötlete alapján Ryan Fugger fejlesztései segítségével 2004-ben, tehát jóval a Bitcoin előtt. Jelenleg Brad Garlinghouse CEO irányítása alatt működik. A RippleNet fizetési platformot létrehozó céget hívjuk Ripple-nek, központja Kaliforniában van bejegyezve és további 8 irodájuk van világszerte. A teljes XRP mennyiségének 60%-át birtokolja és több mint 350 alkalmazottal rendelkezik. Ripple I Cryptofalka Az XRP különlegessége az, hogy ő nem egy hagyományos blokklánc alapú kriptovaluta, hanem saját, elosztott konszenzus protokollt használ, amelyet RippleNet néven ismerünk. Ez lehetővé teszi az azonnali tranzakciókat a hálózatban résztvevő felek között, anélkül hogy szükség lenne bányászatra vagy hosszú várakozási időkre. A Ripple (XRP) ezért különösen népszerűvé vált a bankok és pénzügyi intézmények körében, mivel lehetővé teszi számukra a gyors és költséghatékony nemzetközi utalásokat. Részletes Ripple ( XRP ) projekt bemutató: A magyarok kedvenc altcoinja! Ripple projekt ismertető

Cardano (ADA) a harmadik generációs altcoin

A Cardano (ADA) egy olyan harmadik generációs blokklánc platform, amely az Ethereum tapasztalataira építette saját projektjét! A Cardano blokklánc és ADA coinja alkotja azt az okosszerződés platformot, amit Charles Hoskinson és Jeremy Wood korábbi Ethereum társalapítók indítottak 2017-ben. Ők a vezető altcoin projektétől álltak tovább, hogy megalkossák saját kriptovalutájukat. Mégpedig azért, hogy olyan megoldásokat alkalmazhassanak, amiket az Ethereumnál körülményes vagy költséges lett volna.

A fő cél az volt, hogy egy proof-of-stake blokklánc futtasson valuta tranzakciókat és okosszerződéseket egyaránt. Ezt úgy, hogy a skálázhatóság, a blokkláncok közti együttműködés és a fenntarthatóság problémáira legyen kidolgozott megoldás és ütemterv. ada coin I Cryptofalka A Cardano projekt igazi csapatmunka. A végleges lefejlesztendő rendszer elemeiről folyamatos egyeztetés mellett jutott konszenzusra a fejlesztők és támogatók csoportja. Majd felvázoltak öt fázist, ami mentén végül megvalósul az elképzelés. Ezek a következők: alapok, decentralizáció, okosszerződések, skálázhatóság, irányítás.

A Cardano alapjainak meghatározásánál a közösség a proof-of-stake típusú protokoll mellett döntött, ami a költséges bányászást próbálja áthidalni. A blokkok validálására az ADA coinok birtokosai jogosultak a tárcáikban tartott coinok mennyisége alapján. Azok közül, akik a Cardano platformon kapcsolódnak egy stake poolhoz, a rendszer kijelöl slot leadereket, ők validálhatják az adott slotot. Részletes Cardano ( ADA ) projekt bemutató: Mitől 3. generációs kriptovaluta a Cardano? Megmutatjuk!  

Ha szeretnétek több altcoin ismertetőt is elolvasni, akkor látogassatok el az altcoin projekt ismertetők oldalunkra, ahol a legfontosabb altokról részletes projekt ismertetőket találtok.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.71% $64,643.13
Ethereum ETH -4.37% $3,408.49
BNB BNB -4.51% $581.18
Solana SOL -8.25% $133.71
XRP XRP -6.33% $0.4815
Dogecoin DOGE -10.09% $0.1197
Cardano ADA -9.79% $0.3723
Litecoin LTC -8.03% $71.53
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!