Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Az ETF jóváhagyása megduplázhatja az Ethereum árfolyamát

Az ETF jóváhagyása megduplázhatja az Ethereum árfolyamát

Az Ethereum árfolyama eléri a 4000 dollárt, ha a SEC jóváhagyja az ETH alapú befektetési eszközt - állítja a vezető nemzetközi pénzintézet.

Az Ethereum ETF jóváhagyása: Standard Chartered Bank előrejelzése

A brit székhelyű Standard Chartered multinacionális bank előrejelzése szerint májusban jóváhagyják az Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett alapokat (ETF), amelyek által a befektetők a második legnagyobb kriptoeszközben szerezhetnek kitettséget.

standard bank.webp

A bank egy keddi jelentésében azt írta, hogy Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) engedélyezni fogja a spot Ethereum ETF-eket a végső, május 23-i határidőig.

ETH árfolyam: a 4000 dolláros szint lehetősége

Amikor megkezdik a kereskedést az ETF-ekkel, a Standard Chartered várakozásai szerint az ETH értéke akár 4000 dollárra is emelkedhet. A Cryptofalka oldalán is követhető ETH árfolyam jelenleg 2294 dolláron áll, a történelmi csúcsot, a 4 878 dolláros árfolyamot pedig 2021 novemberében érte el a kriptovaluta.

ethereum_rocket.jpg

Számos nagynevű cég, köztük a Wall Street óriása a BlackRock is, benyújtotta saját ETH ETF kérelmét. Az ilyen ETF-ek – amelyekre óriási a kereslet most, hogy a Bitcoin spot ETF-ek már elérhetőek az Egyesült Államokban - lehetővé tennék a befektetők számára, hogy az egyik legdinamikusabban fejlődő digitális eszközben szerezzenek kitettséget anélkül, hogy maguknak kellene megvásárolniuk és tárolniuk azt.

Az ETH nem értékpapír?

A Standard Chartered szerint ezek a befektetési eszközök valószínűleg megkapják a szabályozó hatóság jóváhagyását mivel a tőzsdefelügyelet nem mondta ki, hogy az ETH értékpapírnak minősülne. A SEC korábban keményen fellépett az általa be nem jegyzett értékpapíroknak tekintett kriptoeszközökkel szemben.

Az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) már évek óta azt az álláspontot képviseli, hogy az ETH árucikknek minősül - olyan eszköznek, amelyet az értékpapírokkal ellentétben lehet venni és eladni. Mindezen felül Bitcoin és Ethereum future ETF-ekkel már évek óta kereskedhetnek a befektetők.

A Bitcoin ETF jó referencia az Ethereum ETF számára

A SEC egy évtizednyi elutasítás után, 2023. január 10-én tíz spot Bitcoin ETF-et hagyott jóvá. A BTC befektetési eszközökkel másnap megkezdték a tőzsdei kereskedést és azóta sikeresek, jelentős összegek áramlanak ezekbe az alapokba.

A Standard Chartered tavalyi elemzése szerint a BTC árfolyama 2024 végére elérheti a 100 000 dollárt. A mai jelentésben Geoffrey Kendrick, a Standard Chartered Bank deviza- és digitális eszközökkel foglalkozó kutatásainak vezetője kijelentette, hogy ez az árszint "még mindig elérhetőnek tűnik".

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.90% $67,318.41
Ethereum ETH -7.99% $3,250.53
BNB BNB -5.99% $589.37
Solana SOL -12.83% $152.31
XRP XRP -10.68% $0.5446
Dogecoin DOGE -12.93% $0.1719
Cardano ADA -13.45% $0.5079
Litecoin LTC -12.85% $85.61
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!