Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Idén naponta 350 új "scam tokent" hoztak létre

Idén naponta 350 új "scam tokent" hoztak létre

A Solidus blokklánc kockázatfigyelő cég szerint január elejétől november végéig közel 118 000 scam token került telepítésre.

 

A felmérés eredményei

A Solidus Labs blokklánc kockázatfigyelő cég szerint idén naponta több mint 350 hamis kriptovaluta tokent hoztak létre, amelyekkel befektetők millióit csapták be.

Év elejétől december 1-jéig 117 629 "scam tokent" élesítettek a Solidus 2022-es "Rug Pull Report" felmérése szerint. Ez 41%-os növekedés a cég által 2021-ben észlelt közel 83 400 hamis tokenhez képest.

scam | Cryptofalka businesswire.com

 

A jelentés azt állítja, hogy a BNB Chain rejti a legtöbb scam tokent, az összes BEP-20 token 12%-a csalás. A második helyen az Ethereum hálózat áll, ahol az ERC-20 tokenek állítólag 8%-a átverés.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

A legnépszerűbb scam típusok

A rug pull egy olyan típusú kripto exit scam, amikor egy egyén vagy csapat létrehoz egy tokent és felpumpálja az árát, mielőtt az összes értéket kivonja a projektből és elhagyja azt, miközben a token ára nullára zuhan.

2020 szeptembere óta közel 2 millió befektető vesztette el a pénzét ezeknek az átveréseknek köszönhetően, ami nagyobb szám, mint az FTX, Celsius és Voyager kriptotőzsdék és hitelezési platformok csődje által érintett, becslések szerint együttesen 1,8 millió hitelező.

 

scam | Cryptofalka pcgamer.com

A legnépszerűbb scam token típus a "honeypot" volt, egy olyan token okosszerződés, amely nem teszi lehetővé a vevők számára a továbbértékesítést.

A Solidus szerint a 2022-ben sikeresen végrehajtott legtermékenyebb "honeypot" a 3,3 millió dolláros Squid Game (SQUID) token átverés volt, amely néhány nap alatt 45 000%-kal nőtt, mivel a befektetők megvették a hype-ot, de nem tudták eladni, és végül a névtelen alapítók elmenekültek a befektetők pénzével.

 

A CEX sem scam mentes

A központosított tőzsdéket (CEX) is érintik a rug pull átverések, mivel sokan, akik e rosszindulatú tokenek mögött állnak, arra használják őket, hogy finanszírozzák hamis projektjüket, és készpénzre váltsák a jogtalanul szerzett nyereséget.

A Solidus állítása szerint mintegy 11 milliárd dollár értékű Ether átverésből ellopott token 2020 szeptembere óta 153 CEX-en keresztül áramlott, a tőzsdék többségét pedig az Egyesült Államok szabályozó hatóságai felügyelik. Az elemzett időszakban közel 4 milliárd dollár áramlott az amerikai CEX-ekbe, ami majdnem kétszerese volt a második legjobban kitett CEX-ország, a Bahama-szigetek forgalmának.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.25% $67,424.9
Ethereum ETH -3.57% $3,704.2
BNB BNB -2.25% $595.69
Solana SOL -5.31% $165.29
XRP XRP -0.47% $0.5233
Dogecoin DOGE -3.43% $0.1602
Cardano ADA -3.49% $0.462
Litecoin LTC 0.14% $85.92
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!