Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A CeX-ek biztonságosabbak, mint a DeFi?

A CeX-ek biztonságosabbak, mint a DeFi?

Annak ellenére, hogy a DeFi továbbra is elkerülhetetlenül növekszik és virágzik, a biztonság továbbra is kulcskérdés.
 

 

A Hodlerek jobban bíznak a központosított tőzsdékben 

Egy új jelentés szerint, a decentralizált finanszírozás (DeFi) térnyerése ellenére a kriptovaluta-befektetők ragaszkodnak a központosított tőzsdékhez (CEX) a DeFi eszközökön ellenében.
 
Hold BTC I Cryptofalka Forrás: dreamstime.com
 
A kripto-befektetők nagyobb számban tartják vagyonukat a CEX-eken, mert a decentralizált tőzsdék még mindig sebezhetőbbek a kihasználásokkal szemben. Ezt a Chainalysis blokklánc-adatbázis és a Bitfinex Exchange közös jelentése tárta fel. A tanulmány szerint a CEX-ekhez kapcsolódó feltörések kockázata jelentősen csökkent az elmúlt néhány évben, miközben a különböző DeFi platformok egyre nagyobb számban szenvednek el kihasználásokat.
 
A Chainalysis adatai szerint a központosított kriptoplatformokról ellopott összérték 58%-kal csökkent. A CEX-eken elkövetett hackelések száma idén még tovább csökkent, 2022-ben eddig 80 millió dollárt loptak el a központosított kriptoplatformokról. Ezzel szemben a DeFi-hackek a közelmúltban fellendültek, a DeFi-hez kapcsolódó hackek mára a lopási veszteségek 96%-át teszik ki, ami 2022-ben már 2,2 milliárd dollár volt.
 
Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka
 
 
Az elemzőcég szerint a központosított tőzsdék éves Bitcoin egyenlege 6,9 ​​millió BTC-t tesz ki, ami 11%-os növekedést jelent a három évvel ezelőtti 6,2 millió BTC-hez képest. Fontos megjegyezni, hogy a vizsgálat a szolgáltatásokra és a protokollokra korlátozódott, nem vette figyelembe a nem őrizetbe vett vagy személyes pénztárcák kihasználását.
"Reméljük, hogy a közeljövőben publikálhatunk a személyes pénztárcákkal kapcsolatos kutatásokat is."  - mondta Kim Grauer, a Chainalysis kutatási igazgatója,
majd megjegyezte, hogy a CEX-ek már nem az elsődleges célpontjai a hackereknek, mint a kripto kezdeti napjaiban. Az ilyen platformok jelentősen javították a biztonságot és a megfelelőséget. Sok CEX kifejezetten szigorúbb biztonságos operációs rendszereket vezetett be, például elosztott szolgáltatásmegtagadás elleni védelmi szabványokat és auditált harmadik féltől származó biztonsági rendszer-ellenőrzéseket.
Kutatásunk során azt találtuk, hogy a piaci zavarok ellenére sok kriptográfiai fundamentum figyelemreméltóan stabil volt ebben az évben. A hosszabb távú birtokosok felhalmoznak, és a kriptojuk nagy részét központosított tőzsdéken tárolják.” – mondta Grauer
DeFi | Cryptofalka Forrás: ledgerinsights.com
 
 
A Bitfinex technológiai igazgatója, Paolo Ardoino is rámutatott, hogy a központosított cserék egyre ellenállóbbak a hackerekkel szemben. Azt javasolja a befektetőknek, hogy használjanak nem letéti hardveres pénztárcákat, hogy jobban megvédjék pénzeszközeiket.
Azt tanácsolom azoknak, akik bitcoinnal és kriptoval rendelkeznek, hogy mindig őrizzék vagyonukat hideg tárcákban. Ennek ellenére a CEX-ek a 2FA megjelenésével és a szigorúbb biztonsági intézkedésekkel egyre biztonságosabb helyekké válnak.” -nyilatkozta Paolo Ardoino
Nexo kriptovaluta váltó

 

 

Növekszik a DeFi ökoszisztéma

Annak ellenére, hogy a DeFi jelenleg rendkívül sebezhető a hackekkel szemben, Ardoino továbbra is érdekes trendnek találja, amely jelentős mértékben hozzájárulhat a kriptográfia általános növekedéséhez.
A DeFi növekedése összevethető a természetben előforduló természetes rendszerekével.” – mondta a vezető technológiai vezető, hozzátéve, hogy a DeFi „elkerülhetetlenül növekedni fog és virágozni fog, ahogy a technológia fejlődik, és új közösségek lépnek a térbe”.
Hangsúlyozta, hogy a biztonság továbbra is örök gond a DeFi protokollok számára. A DeFi-hez kapcsolódó intelligens szerződések összértéke tavaly novemberben 180 milliárd dolláron tetőzött, ami 53 milliárd dollárra esett vissza.
 
Annak ellenére, hogy a DeFi-ipar idén a folyamatban lévő általános medvepiaccal összhangban zsugorodott, a szektor továbbra is fejlődik.
 

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.57% $51,142.79
Ethereum ETH 1.38% $2,960.6
BNB BNB 2.58% $379.7
Solana SOL 2.89% $102.3
XRP XRP 2.95% $0.5443
Cardano ADA 3.10% $0.5894
Dogecoin DOGE 2.47% $0.08562
Litecoin LTC 3.05% $70.06
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!