Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
JPMorgan: Az amerikaiak 13%-ának van kriptotőkéje

JPMorgan: Az amerikaiak 13%-ának van kriptotőkéje

A JPMorgan kutatása a bankoktól a kriptoszámlákra történő átutalásokról szóló tanulmányon alapul, több mint 5 millió ügyfél esetében.

 

Miről szól a JPMorgan kutatása?

A JPMorgan Chase új kutatása szerint az amerikai lakosság mintegy 13%-a - azaz 43 millió ember - tartott már kriptovalutát valamikor életében.

A "The Dynamics and Demographics of U.S. Household Crypto-Asset Use of U.S. Household Crypto-Asset Use" című december 13-i jelentés szerint ez a szám drámaian emelkedni kezdett 2020 előtt, amikor csak 3% körül volt.

A JPMorgan legfrissebb adatai több mint 5 millió ügyfél mintájából származó folyószámla-átutalások elemzéséből kerültek ki. A kutatás megállapította, hogy ebben a mintacsoportban 600 000 ügyfél a 2020 és 2022 közötti időszakban valamikor készpénzt utalt át kriptoszámlákra.

A tanulmány azt is megjegyezte, hogy a kriptovaluta tulajdonosok jellemzően a kriptoárak kiugrása idején hajtották végre első kriptovásárlásaikat. Ebben az időszakban a kriptotőzsdei számlákra küldött készpénz mennyisége jellemzően messze meghaladta a kivett pénz mennyiségét. Más szóval, a legtöbb ember ebben az időszakban tartotta a kriptoját.

JPMorgan | Cryptofalka analyticsinsight.net

 

Ez a JPMorgan szerint 2022 elején megváltozott, amikor a kriptoárak csökkenni kezdtek. Az elmúlt hónapokban a kriptotőzsdékbe történő átutalások csak kis mértékben haladták meg az azokból történő kiutalásokat.

A JPMorgan úgy véli, ez egyrészt a kripto árcsökkenésének, másrészt annak az általánosabb trendnek az eredménye, hogy a megtakarítási ráta a világjárvány óta csökken az Egyesült Államokban:

"Úgy látjuk, hogy a kriptohasználat emelkedése és csökkenése a COVID kezdete óta összhangban van a kiskereskedelmi áramlások és a piaci árak közötti, korábbi kutatásokban megfigyelt együttes kapcsolattal. Emellett a kripto-áramlások trendje követi a háztartások megtakarításainak dinamikáját is, amely a világjárvány elején történelmi csúcsra szökött, de mostanra elkezdett visszafordulni."

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Kik vásárolnak a jelentés szerint?

A jelentés azt is mérlegelte, hogy bizonyos demográfiai csoportok nagyobb valószínűséggel vásárolnak-e kriptot. Megállapították, hogy a férfiak minden korosztályból lényegesen több kriptot vásárolnak, mint a nők, és hogy a fiatalabbak lényegesen többet vásárolnak, mint az idősebbek. A kutatás szerint például az ezredfordulós férfiak több mint 25%-a vett már kriptovalutát, míg az ezredfordulós nőknek csak 12%-a, a baby boomer férfiaknak pedig mindössze 5%-a.

 

JPMorgan | Cryptofalka discoverphds.com

A kutatás továbbá azt is megállapította, hogy a legtöbb magánszemély kriptobirtoklása viszonylag csekély volt, a medián áramlás kevesebb, mint egy heti fizetésnek megfelelő összeggel volt egyenlő. Másrészről a kriptotulajdonosok mintegy 15%-a több mint egyhavi fizetését fektette kriptoba.

 

Záró gondolatok

A kriptopiac 2022-ben drámai esésen ment keresztül. Ez olyan piaci sokkoknak volt köszönhető, mint például a TerraUSD (UST) stabilcoin májusi bukása és az FTX kriptotőzsde novemberi csődje.

A kereskedési díjak számos kriptotőzsdén csökkentek, sőt, a Coinbase nyilatkozata szerint a bevételek is visszaestek közel 50%-kal. A kriptoárak és a kereskedési aktivitás csökkenése ellenére ez az új jelentés azt mutatja, hogy a kriptotulajdonlás még mindig növekszik.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.74% $61,731.91
Ethereum ETH -0.92% $3,037.18
BNB BNB 0.17% $536.88
Solana SOL 2.13% $136.43
XRP XRP 1.57% $0.5009
Dogecoin DOGE -1.89% $0.1508
Cardano ADA 0.15% $0.453
Litecoin LTC 1.54% $80.19
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!