Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Terra ideiglenesen leállította a blokkláncot

A Terra ideiglenesen leállította a blokkláncot

A Terra LUNA 1 centes kereskedése miatt az érvényesítők szélsőséges intézkedéseket tettek a hálózat védelme érdekében.

 

A fejlesztők módosítottak a Terra LUNA blokkláncán

Miután a Terra UST stabilcoin a hét elején elvesztette az amerikai dollár kötöttségét, a cég LUNA kriptovalutája szabadesésbe kezdett. Miután a hét során értékének közel 100%-át elvesztette, a Terra validátorai bejelentették, hogy leállítják a blokkláncot.

Terra Luna I Cryptofalka Forrás: globalhappenings.com
 
A Terra hivatalosan twitteren jelentette be, hogy a validátorok „úgy döntöttek, hogy leállítják a Terra blokkláncot, ezzel megakadályozva a kormányzási támadásokat a LUNA támadási költségek jelentősen csökkentése miatt”. Más szóval, tekintettel arra, hogy a LUNA irányítási token ára milyen drámai mértékben esett, a blokklánc hálózat gyorsan és sokkal fogékonyabbá vált a támadók számára.
 
Egy későbbi tweetben a Terra azt írta, hogy ez átmeneti kiesés lesz: "Az érvényesítők egy javítást alkalmaznak a további delegációk letiltására, és néhány percen belül egyeztetik a hálózat újraindítását." A Terra fejlesztői nagyjából másfél órával később bejelentették, hogy a blokklánc újraindította a blokkgyártást, azonban a hálózaton való részvétel le van tiltva.
"A delegációk le vannak tiltva most, hogy a lánc él az új kódegyesítéssel" - írták a twitteren.
Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

 

A LUNA szinte értéke 100%-át elvesztette

A LUNA érménkénti ára jelenleg valamivel több, mint 0,00003 dollár a CoinMarketCap adatai szerint, ami meredek zuhanást jelent az egy héttel ezelőtti 81 dollár feletti árhoz képest. Ez közel 100%-os csökkenést jelent az elmúlt héthez képest, bár a csökkenés nagy része csak az elmúlt három napban következett be. A mai napon a Terraform Labs – a LUNA és az UST megalkotói – egy sor lépést mutatott be, amelyek célja a Terra ökoszisztéma megmentése mindkét érme összeomlása után.
 
market crash I Cryptofalka Forrás: economictimes.indiatimes.com
 
A Terraform Labs azt mondta, hogy elégetné (vagy hatékonyan megsemmisítené) a közösségi készletben lévő összes megmaradt UST-t, valamint minden Ethereumon futó UST-t, és 240 millió dollár értékű LUNA-t tenne fel, hogy elkerülje az esetleges kormányzási támadásokat. A blokklánc leállítására irányuló lépést hasonlóképpen az ilyen támadások elkerülésére tervezték.
 
A kripto ágazat széles körben negatívan fogadta a bejelentést. A kripto egyik központi figurája Cobie, aki az UpOnly podcast házigazdája, egy twitter posztban „egy kicsit szarnak” nevezte a lépést.
„Az a tervük, hogy a Luna hiperinflációja feloldja a rossz UST adósságot, de a Luna láncbiztonsága csökken, ahogy a hiperinfláció csökkenti az árát. Tehát a lánc még csak nem is elég biztonságos ahhoz, hogy folytassák a helyreállítási tervüket?” – folytatta Cobie. 
A What Bitcoin Did podcast műsorvezetője, Peter McCormack a futball nyelven fogalmazta meg a gondolatait:
„A 89. perc, 432-0-ra veszítenek, és elszaladtak a labdával.”

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.09% $61,065.78
Ethereum ETH -2.09% $3,010.45
BNB BNB -1.18% $531.53
Solana SOL 0.07% $134.4
XRP XRP 0.58% $0.4971
Dogecoin DOGE -3.93% $0.1485
Cardano ADA -1.24% $0.4482
Litecoin LTC 0.32% $79.33
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!