Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Hamis Ledger alkalmazás jelent meg a Microsoft Store-ban

Hamis Ledger alkalmazás jelent meg a Microsoft Store-ban

Majdnem 600 000 dollárnyi Bitcoint loptak el azoktól a felhasználóktól, akik letöltöttek egy hamis Ledger Live alkalmazást a Microsoft alkalmazásboltjából.

Hamis Ledger Live app szedte az áldozatait

Az on-chain elemző ZachXBT november 5-én szúrta ki a "Ledger Live Web3" nevű átverést, amely azzal csapja be a felhasználókat, hogy valósnak tűnő "Ledger Live" - alkalmazást kínál a kriptopénzek offline tárolására.

A Blockchain.com szerint a "bc1q....y64q" tárcacímet használó csaló 38 tranzakció során mintegy 16,8 BTC-t kapott 588 000 dollár értékben. Két tranzakció során körülbelül 115 200 dollár hagyta el a csaló tárcáját.

Egy nyomon követő bejegyzésben ZachXBT megjegyezte, hogy a Microsoft azóta eltávolította a hamis Ledger Live alkalmazást a platformjáról.

Hetekig nem tűnt fel a Microsoft-nak a hamis Ledger App

Az első tranzakció, amelyet a csaló tárcacímére küldtek, október 24-én történt, 5210 dollár értékben. Ezt megelőzően a tárcát nem használták. A legtöbb tranzakció november 2. után indult, a legnagyobb átutalás összesen 81 200 dollár volt.

Internetes keresések alapján a hamis "Ledger Live Web3" alkalmazás már október 19-én megjelent a Microsoft alkalmazásboltjában, így bőven volt ideje kárt okozni a gyanútlan felhasználók számára.

Az áldozatok azzal érvelnek, hogy a Microsoftot "felelősségre kellene vonni", amiért megengedte, hogy a hamis Ledger Live alkalmazás megjelenjen az alkalmazásboltjában.

Nem ez az első hamis Ledger alkalmazás

Nem ez az első alkalom, hogy egy hamis Ledger Live alkalmazás bekerült a Microsoft alkalmazásboltjába.

A Ledger az X-en (korábban Twitter) korábban már két különböző alkalommal, decemberben és márciusban is tájékoztatta felhasználóit egy hamis Ledger Live alkalmazásról.

A kriptotárca-vállalat még nem kommentálta az átverést, de korábban a felhasználókat már többször figyelmeztette az örökérvényű szabályra a kriptotérben, miszerint a Ledger Live letöltése "csak a saját weboldaláról, a ledger.com-ról" biztonságos.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.50% $64,136.54
Ethereum ETH 0.32% $3,422.79
BNB BNB 0.28% $572.01
Solana SOL 2.51% $161.26
XRP XRP -6.77% $0.5535
Dogecoin DOGE -0.97% $0.1202
Cardano ADA -2.84% $0.4242
Litecoin LTC -0.30% $71.41
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!