Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Oroszország palládium fedezetű stabilcoint készít

Oroszország palládium fedezetű stabilcoint készít

Az orosz Atomyze a helyi Rosbank bankkal együttműködve kibocsátotta első palládium fedezetű digitális fizetőeszközét.

 

Az orosz tokenizáció

Az Oroszország kormánya által támogatott tokenizációs platform, az Atomyze a helyi Rosbank bankkal együttműködve kibocsátotta első palládium fedezetű digitális fizetőeszközét. A Rosbank hétfőn hivatalosan bejelentette, hogy első partnere lett az orosz blokklánc cégnek, az Atomyze-nak, ezáltal befektetőként jár el Oroszország első palládiumhoz kötött digitális eszközügyletében.

A közlemény szerint az újonnan kibocsátott coin az első olyan digitális pénzügyi eszköz (DFA), amelyet az Atomyze-on keresztül bocsátottak ki. A platformot 2022 februárjában regisztrálta a Bank of Russia, és így az ország első legális digitális eszközkezelőjévé vált.

orosz | Cryptofalka finbold.com

 

Az Atomyze és a Rosbank mögött az Interros, egy orosz konszern és befektetési cég áll, amelynek társalapítója a szankcionált oligarcha, Vlagyimir Potanin. Az orosz Nornickel, nikkel- és palládiumbányászati és olvasztó vállalat vezérigazgatójának korábbi bejelentése szerint 2019-ben egy svájci székhelyű palládiumalapon keresztül tervezték tokenizálni az említett nemesfémet.

 

Próbáld ki az ingyenes publikus kereskedő csoportunkat és legyen a tiéd az értékes nyeremények egyike!

 

Az Interros kijelentette, hogy az Atomyze kulcsfontosságú eleme lesz a cég digitális ökoszisztémájának, ideértve Potanin nemrégiben felvásárolt Tinkoff privát bankját, a Reksoft szoftverfejlesztő céget és a Rosbankot is.

"Ez egy igazán jelentős esemény. Az orosz vállalkozásoknak és magánszemélyeknek lehetőségük van nemesfémbe fektetni” – mondta Potanin a közleményben. "Ez azt is jelzi, hogy Oroszország gazdasága egy új időszakba, a „tokenizáció korszakába lép” – jegyezte meg az oligarcha.

Nexo kriptovaluta váltó

 

Mit gondolnak az oroszok a kriptovalutákról?

Vlagyimir Putyin orosz elnök nemrég aláírt egy törvényjavaslatot, amely hivatalosan betiltja a kriptovaluták használatát az egész országban. Ez azt jelenti, hogy a digitális eszközök nem használhatók fizetőeszközként „átadott árukért, elvégzett munkákért vagy nyújtott szolgáltatásokért”.

A törvény felhatalmazza a tőzsdeüzemeltetőket arra, hogy ne dolgozzanak fel olyan tranzakciókat, amelyek digitális pénzügyi eszközöket (DFA) használnak fizetésre. A DFA-k minden digitális eszközt magukban foglalnak, beleértve a kriptovalutákat is. A törvény tiltja az egységes diagnosztikai szolgáltatásokkal (UDR) történő fizetést is.

A múlt hónapban pedig jóváhagyták azt a törvénytervezetet is, amely potenciálisan eltávolítja a hozzáadott érték-adót a digitális eszközök és kriptovaluták kibocsátása során. A kriptovaluta tranzakciókat jelenleg 20% körüli adók terhelik.

orosz | Cryptofalka bbc.com

 

Potanin bízik abban, hogy az Atomyze által kibocsátott digitális pénzügyi eszközök, mint például a palládium token, előbb-utóbb kiszorítják az olyan kriptovalutákat, mint a Bitcoin (BTC):

"A kriptovalutáktól eltérően [...] az ipari és egyéb tokenek mögött fizikai eszközök állnak, a blokklánc technológia alkalmazása pedig megbízhatóvá, kényelmessé és átláthatóvá teszi tranzakcióikat. A token legyőzi a kriptovalutát, és a digitális gazdaság peremére szorítja azt."

 

Záró gondolatok

Bár az Atomyze és a Rosbank technikailag „palládium tokennek” nevezi új befektetési terméküket, az kétségkívül a nemesfém fedezetű stabilcoinokhoz hasonló jellemzőkkel rendelkezik.

„Az innovatív termék a palládium piaci értékének megfelelő készpénzkövetelésre jogosítja fel a Rosbankot” – áll a bank közleményében.

A nagy globális stabilcoin kibocsátók, mint például a Tether és a Paxos néhány éve debütáltak aranyfedezetű stabilcoinokkal, így nem teljesen új keletű ez a kezdeményezés. Az pedig, hogy milyen hatással lesz ez a kriptovilágra és Oroszországra, mindenképp felkerül a jövőben megválaszolandó kérdések listájára.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.28% $51,690.01
Ethereum ETH 2.94% $3,035.54
BNB BNB -0.06% $379.59
Solana SOL 2.04% $103.37
XRP XRP 1.18% $0.546
Cardano ADA 2.31% $0.5944
Dogecoin DOGE 1.33% $0.08606
Litecoin LTC 0.68% $69.94
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!