Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bank of America: Stabilcoinok és a CBDC-k bevezetése elkerülhetetlen

Bank of America: Stabilcoinok és a CBDC-k bevezetése elkerülhetetlen

A Bank of America elemzői szerint a CBDC és a stabilcoinok kedvelt fizetőeszközzé válnak a gyorsaságuk és egyszerűségüknek köszönhetően.

 

A jövő fizetőeszköze lesz a stabilcoin és a CBDC

Úgy tűnik, hogy az Egyesült Államok végre egyet előre lép saját központi banki digitális valutája (CBDC) létrehozása érdekében. A Bank of America elemzői, Andrew Moss és Alkesh Shah január 24-én azt nyilatkozták a Bloombergnek, hogy a CBDC-k „a mai elektronikus valuták elkerülhetetlen fejlődését jelentik”.
 
CBDC | Cryptofalka Forrás: https://coingeek.com/
„Arra számítunk, hogy a stabil érmék elterjedése és fizetési célokra való felhasználása jelentősen növekedni fog az elkövetkező néhány évben, ahogy a pénzintézetek felfedezik a digitális értéktárolás és kereskedési megoldásokat, és ahogy a fizetési vállalatok blokklánc technológiát építenek be platformjukba.”
Eközben a Federal Reserve Bank (FRB) január 20-i „Money and Payments: The U.S. Dollar in the Age of Digital Transformation” (Pénz és fizetések: Az amerikai dollár a digitális átalakulás korában) jelentése mérlegelte a CBDC esetleges bevezetésének előnyeit és hátrányait. Azt vizsgálták, hogy a CBDC a háztartások és a vállalkozások számára „javíthatja-e a biztonságos és hatékony belföldi fizetési rendszert”, mivel „a fizetési rendszer folyamatosan fejlődik”, ami valószínűleg „gyorsabb fizetési lehetőségeket eredményez az országok között”.
 
Shah és Moss kijelentette, hogy a magáncégek által kibocsátott digitális valuták használata valószínűleg növekedni fog. Jelenleg a digitális valuta létező formáiért, például az online bankszámlákért vagy a fizetési alkalmazásokért a felelősség magánintézményeket, például kereskedelmi bankokat terheli. A központosított stabil érmék azonban másak lennének ebből a szempontból, mert egy olyan központi bank felelőssége lenne, mint a Federal Reserve – írta az FRB
 
 

A világ számos országa fejleszti saját CBDC-jét

A CBDC egy ország fiat valutájának, például az amerikai dollárnak a digitális változata. 2020-ban kerültek reflektorfénybe, amikor a Bahamák elindította a világ első CBDC -jét, a „Sand Dollart”. Eközben a kínai központi bank a digitális jüan pénztárca kifejlesztésén dolgozik, miközben fokozza erőfeszítéseit egy digitális valuta létrehozására. 2021 áprilisában a svéd központi bank befejezte az „e-korona” digitális valuta pilotjának első szakaszát.
 
A CBDC-k jelentőségét a Visa fizetési óriás is felismerte. A cég nemrégiben jelentette be, hogy fejleszti a CBDC-k és a stabilcoinok infrastruktúráját.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.79% $60,918.15
Ethereum ETH -4.38% $2,961.4
BNB BNB -0.72% $540.97
Solana SOL -7.39% $130.31
XRP XRP -1.87% $0.4893
Dogecoin DOGE -7.88% $0.1442
Cardano ADA -4.00% $0.4401
Litecoin LTC -0.11% $79
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!