Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Solana ETF: márciusig várni kell az árfolyamraliig?

Solana ETF: márciusig várni kell az árfolyamraliig?

Eric Balchunhas, a Bloomberg ETF elemzője a közeli és távoli jövő lehetőségeit vizsgálta a Solana ETF-ek kapcsán. Véleménye szerint a választási eredmények döntőek lesznek, de ha minden kedvezően alakul sem várható a bevezetés március közepe előtt.

Egyelőre két indulós a verseny a Solana ETF-ért

A Solana Spot ETF-ek 2025 március közepe körül kaphatnak végleges elbírálást az SEC-től, miután a Chicago Board Options Exchange (CBOE) hétfőn benyújtotta a VanEck és a 21Shares tervezett ETF-ek listázására vonatkozó kérelmeket.

A CBOE a Solanát a már januárban és májusban jóváhagyott Bitcoin és Ethereum ETF-hez hasonlította, kiemelve a decentralizáltság, sebesség és teljesítmény közös nevezőjét.

Ha a Solana (SOL) is bír ezekkel a jellemzőkkel, és az SEC célja a befektetők védelme a károkat okozó manipulációval szemben, akkor nem lehet elvi akadálya az elfogadásnak.

"A Bitcoin és az Ethereum esetéhez hasonlóan a CBOE úgy véli, hogy a SOL ellenáll az ármanipulációnak”  - olvasható a bejelentésben.

Már látszik az elfogadáshoz vezető idővonal

Nate Geraci ETF-elemző szerint amint az SEC befogadja a kérelmet, a döntésig vezető óra elkezd ketyegni. A SEC saját szabályai szerint az ügynökségnek 240 napja lesz arra, hogy eldöntse, jóváhagyja-e a CBOE-nak a VanEck és a 21Shares termékeinek listázásához szükséges szabálymódosítást.

Érdemes lesz várnunk, ugyanis egy június 27-i kutatási jelentésében a GSR Markets kriptopiaci elemző azt jósolta, hogy a spot Solana ETF-ek jóváhagyása és ezt követő bevezetése az Egyesült Államokban potenciálisan kilencszeresére emelheti a SOL árfolyamát.

A Solana ETF sorsa az elnökválasztáson múlik

Balchunas arra figyelmeztet, hogy a Solana ETF SEC általi jóváhagyásának valószínűsége nagyban függ attól, hogy Donald Trumpot megválasztják-e novemberben amerikai elnöknek.

"Úgy tűnik, hogy a Solana ETF-ek végső határideje 2025. március közepe lesz. De addig a legfontosabb dátum novemberben lesz"  

- írta Balchunas egy július 9-i bejegyzésében az X-en.

Balchunas elmondta, hogy ha Joe Biden elnök nyeri a választásokat, a Solana ETF-ek “halálra vannak ítélve”, de ha Donald Trump kerül ki győztesként, akkor még bármi lehetséges.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.80% $66,723.58
Ethereum ETH 0.15% $3,489.54
BNB BNB -1.97% $582.06
Solana SOL -1.19% $176.57
XRP XRP 0.72% $0.5984
Dogecoin DOGE -1.54% $0.1355
Cardano ADA -3.50% $0.4206
Litecoin LTC -3.59% $71.34
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!