Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Így látta a kriptovilág a Biden-Trump elnökválasztási vitát

Így látta a kriptovilág a Biden-Trump elnökválasztási vitát

Megvolt az első vita Joe Biden és Donald Trump között. A twitteren bőven volt is róla szó, még akkor is, ha a kriptó most nem került szóba.

Izgatottan várta a kriptoszféra az elnökválasztási vitát

Bár egyesek azt szerették volna, hogy a kriptovaluták a csütörtök esti vita részei legyenek, nem egészen ez történt. Akadt ennél sokkal nagyobb probléma, ugyanis a szakértők és a hírügynökségek elsősorban Biden gyenge teljesítményéről számoltak be, miközben Trump hamis állítások tömkelegét harsogta. 

A kriptoközösség azonban a kezdetekkor egyértelműen izgatott volt, a Stand With Crypto blokkláncvédő szervezet még pizzát is küldött a vitára összegyűlt csoportoknak. A Twitter közösségének nagy része eközben a politikai témára reagáló mémérmékkel való kereskedésre rendezkedett be.

"Ha nem külditek el nekem a vita kriptós tickereit, akkor automatikusan feltételezem, hogy nem vagyunk haverok" - írta SolJakey memecoin kereskedő Twitteren, mielőtt posztolt egy fotót, amelyen egy Teslában nézi a vitát nyitott DEX Screenerrel.

Lekövették a politikai mémérmék a vita alakulását

A vita megkezdődött, de a két elnökjelölt inkább a golfozásról beszélgetett, amikor a gyermekgondozás minőségéről kérdezték őket. Ansem kriptoinfluencer a humoros oldalát látta a dolognak, míg mások frusztrálónak találták, hogy a páros triviális témákról beszélget, és elkerüli a nagyobb kérdéseket.

Ahogy a vita folytatódott, Biden teljesítménye egyre kétségbeejtőbb lett, és elég hamar zuhanni kezdett a Solana-alapú Biden-mémérme, a Jeo Boden árfolyama.

Ahogy Biden kezdte elveszíteni a fonalat, a Trumphoz kapcsolódó mémérmék támogatásra leltek. Egy befektető azt írta, hogy elkezdte sajnálni Bident, de nem hagyható figyelmen kívül, hogy a SEC milyen kriptóellenes volt az ő kormányzása alatt.

Végül a kriptoszféra elkezdett spekulálni, hogy Bident ezek után leválthatják.

"A demokratáknak más jelöltet KELL indítaniuk" - írta a Twitteren Mike Dudas, a 6th Man Ventures kripto kockázati alap alapítója. "Ez valóban nemzeti vészhelyzet".

Ryan Selkis, a Messari Trump-párti alapítója és vezérigazgatója visszhangozta ezt a nézetet, és "nemzetbiztonsági kérdésnek" minősítette a helyzetet, valamint a 25. kiegészítés alkalmazását követelte Biden eltávolítására a munkakör betöltésére való alkalmatlanság miatt.

Ki nyerte az első amerikai elnökválasztási vitát?

Sok kriptodegen fogadott Trumpra, és egyértelműen ő a kriptopártibb a jelöltek közül. Trump győzelmi esélyei a Polymarket-en a vita végeztével megugrottak, a kriptósok immáron 7 millió dollárt tettek fel arra, hogy Joe Biden kiesik a versenyből.

Sőt, most a demokraták állítólag arról beszélnek, hogy Biden helyére egy másik elnökjelöltet állítanak, ami hatalmas bravúrnak bizonyulhat.

Mi történik a kriptoiparral, ha leváltják Bident?

Joe Biden elnök gyenge teljesítménye a nagy érdeklődéssel várt elnökjelölti vitán egyesek azt keresték, ki léphetne a helyére, hogy induljon Donald Trump volt elnök ellen - és mit gondolnak vajon a leendő jelöltek a kriptókról?

Bidennek bele kellene egyeznie a visszalépésbe, és akkor " szabad a pálya" - mondta John Aughenbaugh, a Virginia Commonwealth Egyetem politikatudományi docense.

"Ekkor bármelyik kihívó bemutatkozhatna potenciális jelöltként. És meg kell jegyezni, hogy az idő a legfontosabb, ha a párt úgy dönt, hogy ezt az utat választja" - mondta Aughenbaugh.

A hírügynökségek egy maroknyi lehetséges demokrata kihívóról számoltak be, köztük Kamala Harris alelnök, Gavin Newsom kaliforniai kormányzó, Gretchen Whitmer michigani kormányzó, Sherrod Brown ohiói szenátor, Michelle Obama volt First Lady és Dean Phillips minnesotai képviselő.

Cody Carbone, a Digitális Kereskedelmi Kamara politikai alelnöke azt mondta, nem hiszi, hogy Biden leváltásra kerül, hozzátéve, hogy túl korai lenne még:

"Ha megnézzük az összes demokrata jelöltet, a legtöbbjüknek nincs még konkrét véleménye a kriptóról."

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.56% $66,942.25
Ethereum ETH 1.30% $3,530.7
BNB BNB -0.95% $588.39
Solana SOL -0.62% $177.23
XRP XRP -0.21% $0.6015
Dogecoin DOGE -1.24% $0.1359
Cardano ADA -2.22% $0.4255
Litecoin LTC -2.36% $71.96
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!