Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Élre tör a VanEck és a 21Shares: újabb Solana ETF bejelentés

Élre tör a VanEck és a 21Shares: újabb Solana ETF bejelentés

A VanEck bejelentését a 21Shares követte a napokban, és céljuk, hogy saját spot Solana ETF-et kínáljanak az Egyesült Államokban.

A Solana ETF a követkető a Bitcoin és Ethereum ETF-ek után?

A VanEck csütörtökön regisztrációs nyilatkozatot nyújtott be egy "VanEck Solana Trust"-ra az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC) - ami az első nyilvános kísérlet egy spot Solana (SOL) ETF elindítására az Egyesült Államokban.

Csupán néhány napot kellett várni, és most egy másik neves alapkezelő, a 21Shares is benyújtotta a tőzsdefelügyelethez saját, "21Shares Core Solana ETF" terveit.

A tájékoztatók szerint a termék egy "tőzsdén kereskedett alap" lesz, amelynek célja, hogy "tükrözze a Solana árfolyamának teljesítményét" azáltal, hogy a Trust részvényeit közvetlenül SOL tokenekkel fedezi. A VanEck és a 21Shares is az ETF-et a Cboe BZX tőzsdén kívánja bevezetni.

"Sem a Trust, sem a szponzor nem fog részt venni olyan tevékenységben, ahol kihasználná a SOL staking jutalmait, további SOL tokenekhez jutna, vagy további SOL kamatok generálásában működne közre" - pontosította a VanEck nyilatkozat a termék leírását.

A bejelentés azt követően érkezett, hogy az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) a múlt hónapban jóváhagyta a nemzeti tőzsdék 19b-4 kérelmeit, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy spot Ethereum ETF-eket jegyezzenek a platformjaikon.

A Solana ETF méltó ellenfele lenne a Ethereum ETF-nek

Az említett Ethereum ETF-ek S-1 nyilatkozatai még nem kaptak zöld utat, bár az ügynökség észrevételei és a szakértői elemzések alapján a jövő héten akár már életbe is léphetnek.

Matthew Sigel, a VanEck digitális eszközkutatásért felelős vezetője egy tweetben azt írta, hogy a cég a Solana-t az Ethereum versenytársának és egy vonzó ETF-kínálatnak tekinti, köszönhetően a "nagy áteresztőképességnek, az alacsony díjaknak, a robusztus biztonságnak és az erős közösségi hangulatnak".

A cég a SOL tokent egyértelműen árucikknek tekinti, annak ellenére, hogy a SEC a bíróságon többször is azt állította, hogy az eszközt értékpapírnak kell minősíteni.

A bejelentés olyan rendelkezéseket is tartalmaz, amelyek szerint ha a Solana értékpapírnak minősül, és az ETF-szponzorok úgy döntenek, hogy nem tesznek eleget a további szabályozási követelményeknek, akkor az alap megszűnik. Ez ismét rávilágít a kriptopénzpiac folyamatos szabályozási bizonytalanságaira.

Növekszik a Solana jövőjébe vetett intézményi bizalom

A javasolt 21Shares Core Solana ETF bevezetése jelentős lépést jelent a kriptopénz szektorban való intézményi részvétel növekvő trendjében. Az újonnan bejelentett ETF-ek azt sugallják, hogy az intézményi befektetők körében növekszik a Solana potenciáljába vetett bizalom. 

"A 21Shares izgatott a Solana ökoszisztémához hozzáférést biztosító amerikai ETF lehetősége miatt. Úgy gondoljuk, hogy ez egy szükséges lépés a kriptoipar számára, és hűen tartja magát a küldetésünkhöz, hogy könnyen hozzáférhető, kriptoeszközök köré összpontosító pénzügyi termékeket hozzunk piacra." - mondta Andrew Jacobson, a 21Shares alelnöke és jogi vezetője.

Emellett tükrözi azt a szélesebb körű mozgalmat is, amely a digitális eszközöknek a mainstream pénzügyi termékekbe való integrálása felé irányul, és a befektetőknek diverzifikáltabb lehetőségeket kínál a portfóliókezeléshez.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.05% $66,576.91
Ethereum ETH -0.20% $3,477.3
BNB BNB -2.13% $581.02
Solana SOL -1.39% $176.26
XRP XRP 0.40% $0.5973
Dogecoin DOGE -2.03% $0.135
Cardano ADA -3.64% $0.4198
Litecoin LTC -3.99% $71.2
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!