Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Solana Foundation a sötétben tapogatózik

A Solana Foundation a sötétben tapogatózik

Három nappal az eset után a Solana Foundation állítása szerint még mindig vizsgálják, miért nem működött a hálózat közel 20 órán át.

 

Hálózatfrissítés után történt a kiesés

"Ennek oka egyelőre ismeretlen és aktív vizsgálat alatt áll" - írta a Foundation vasárnap este közzétett blogbejegyzésében. A Solana Foundation szóvivője hétfőn azt mondta, hogy még mindig nincsenek frissítések a blogjában már megosztott információkhoz képest. Ez nagy csapás egy olyan hálózat számára, amely alig két év alatt vált az iparág jelentős szereplőjévé.

A Solana a kilencedik legnagyobb blokklánc a hálózaton lévő eszközök összértéke alapján, amely a CoinMarketCap szerint a cikk írásakor 550 millió dollár. Az Ethereum gyorsabb és olcsóbb alternatívájaként indult 2020-ban. Azóta a második legnagyobb NFT marketplace otthona lett, csak az elmúlt napon 2,8 millió dollár értékű eladás történt rajta a CryptoSlam adatai szerint.

Solana | Cryptofalka forkast.news

 

Továbbá otthont ad egy kicsi, de növekvő DeFi ökoszisztémának is - olyan eszközöknek, amelyek lehetővé teszik a nem letéti kereskedést, hitelezést és kölcsönzést, mindezt a láncban és harmadik fél közvetítői nélkül.

A Solana DeFi közössége nemrégiben nagy csapást kapott, amikor az FTX kriptotőzsde csődöt jelentett, és a Serum, egy decentralizált tőzsde mögött álló csapatnak kapkodia kellett, hogy leállítsa a Sam Bankman-Fried által alapított projektet. A DeFi Llama szerint a cikk írásakor a Solana-n lévő DeFi protokollok összesen 108 millió dollárnyi zárolt értéket képviselnek.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Súlyos kritikákat kap a Solana

A szombati kiesés ideje alatt a hálózat nem tudta feldolgozni a felhasználói tranzakciókat. Ez azt jelenti, hogy a láncban zajló összes tevékenység, beleértve az NFT és DeFi kereskedést is, leállt. Miután a mérnökök a hálózat újraindítását javasolták, a validátoroknak vissza kellett állniuk a csomópontok futtatásához használt szoftver egy korábbi verziójára. A hálózatot vasárnap hajnali 2 órakor (UTC) indították újra.

Szombaton a Solana tokenjének, a SOL-nak az árfolyama a hálózat kieséséről szóló hírek hatására nagyot zuhant. A kereskedést 23,03 dolláron kezdte, de a CoinGecko szerint 6%-kal 21,71 dollárra esett, mielőtt a kiesés vasárnap reggel véget ért. Hétfő délutánra a SOL majdnem behozta az üzemzavar okozta veszteséget, és 22,46 dollárra emelkedett.

 

Solana | Cryptofalka padraig.ca

A Twitter-en nem meglepő módon a hétvégén heves és kitartó volt a visszahatás, a hálózat felhasználói közül sokan heves kritikát fogalmaztak meg.

A Solana társalapítója, Anatolij Jakovenko tavaly azt mondta, hogy az üzemzavarok "a legnagyobb kihívás számunkra, és az első számú prioritás". Akkor úgy nyilatkozott, hogy egy új validáló klienst, a Firedancer-t látja "hosszú távú megoldásnak" a problémára. Ez a kliens beépített hibabiztos megoldással rendelkezik, amely a validátorokat "csak szavazásra alkalmas" üzemmódba kapcsolja leállás esetén. Ez azt jelenti, hogy a hálózat a szavazási tranzakciókat, amelyek a hálózat újraindításához szükségesek, előnyben részesíti a normál felhasználói tranzakciókkal szemben.

 

Történt már hasonló a Solana hálózatán

A szombati Solana-kiesés csupán egy a hálózatot érintő problémák sorában. Szeptember 30. és október 1. között a hálózat teljesítménye romlott, ami 7 órás kiesésbe torkollott. A szombati kiesés a júliusban megnyitott és most bezáró Solana Spaces, két New York-i és miami "IRL" üzletről szóló, egymástól független hírek nyomán következett be.

Vibhu Norby, a Solana Spaces vezérigazgatója és alapítója a múlt héten jelentette be a hírt a Twitter-en, mondván, hogy a kezdeményezés "a Solana onboarding erőfeszítéseinket a digitális termékek, például a DRiP, a több mint 100 ezer regisztrációval rendelkező ingyenes NFT-termékünk felé fordítja". Természetesen az ingyenes NFT drop csak akkor működhet beszállási stratégiaként, ha a lánc online marad.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.85% $67,487.29
Ethereum ETH -8.00% $3,254.48
BNB BNB -5.44% $590.86
Solana SOL -12.46% $153.55
XRP XRP -10.51% $0.546
Dogecoin DOGE -12.92% $0.1726
Cardano ADA -13.33% $0.5089
Litecoin LTC -12.70% $85.87
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!