Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Solanara épít NFT játékot a PUBG fejlesztője

Solanara épít NFT játékot a PUBG fejlesztője

A PUBG battle royale sorozatot több mint egymilliárdan töltötték le eddig. Úgy tűnik a kiadó most a Solanára épít NFT játékot.

 

Web3 a játékiparban is

A nagy hagyományos videojáték gyártók kezdik felfedezni a Web3 játékterét. Mindeközben kísérleteznek NFT eszközökkel és kriptovaluta alapú megoldásokkal is. Most egy másik figyelemre méltó játékstúdió hatalmas népszerűségnek örvendő franchise alapú játékok fejlesztését tervezi a blokkláncon - jelen esetben a Solanán.

A dél-koreai játékkiadó, a Krafton, Inc. ma hosszú távú megállapodást kötött a Solana Labs-szal. Azt tervezi, hogy együtt dolgoznak a Solana hálózaton futó blokklánc és NFT vezérelt játékok fejlesztésén, illetve forgalmazásán. A cégek közös befektetési lehetőségek feltárását is tervezik a jövőben.

Solanara épít NFT játékot a PUG fejlesztője Forrás: pcgamesn.com

A Krafton a PUBG: Battlegrounds (eredeti nevén PlayerUnknown’s Battlegrounds) mögött álló cég. Ez egy népszerű battle royale lövöldözős franchise, amely több platformra is kiterjed. A sorozat több mint egymilliárd letöltést ért el a mobil iOS és Android eszközökön, valamint több mint 75 millió letöltést generált PC-re és konzolra.

A PUBG játékokban akár 100 játékos is beléphet egyetlen online térképre. Itt megküzdhetnek egymással, és csak az utolsó játékos vagy csapat marad a végén talpon. Az eredeti PC-s játék még 2017-ben jelent meg, amely népszerűségében megelőzi az Epic Games Fortnite battle royale játékát is.

Az ingyenesen játszható PUBG Mobile még szélesebb globális közönséget ért el a közelmúltban. A Sensor Tower mobilelemző cég 2021 novemberében arról számolt be, hogy a játék több mint 7 milliárd dollár bevételt termelt eddig a játékon belüli vásárlások révén. A stúdió nemrégiben elindított egy különálló, futurisztikus témájú PUBG mobil brandet is New State Mobile néven.

Nexo kriptovaluta váltó

 

Blokklánc alapú lehetőségek

A Krafton még hivatalosan nem jelentette be, hogy behozza-e a PUBG-t a Web3-térbe. Az is lehet még, hogy egy másik franchise-t hoznak létre külön erre a célra az új NFT vezérelt blokklánc játékokhoz a Solanán. Míg a PUBG a Krafton legismertebbje, a kiadó olyan franchise-okat is birtokol, mint a Subnautica és a Tera, továbbá olyan mobiljátékokat is kiadott, mint a Golf King és a Bowling King.

„A Web 3.0 ökoszisztémánk kialakítása során a Krafton folyamatosan meg fogja találni, hogyan lehet szorosan együttműködni olyan blokklánc cégekkel, mint a Solana Labs. Ezen az együttműködésen keresztül a Krafton megszerzi azt a tapasztalatot, amely szükséges ahhoz, hogy felgyorsítsa a blokkláncalapú befektetéseit."” – mondta Hyungchul Park, a Krafton Web 3.0 kerekasztal vezetője.

Solanara épít NFT játékot a PUG fejlesztője Forrás: thecoinrepublic.com

 

Februárban a Krafton további Web3 kezdeményezéseket mutatott be, köztük 2,5 millió dolláros tőkebefektetést a Seoul Auction Blue online aukciós platformba. Összesen 4,1 millió dollár került az XBYBLUE leányvállalatába. A Krafton együttműködik a Seoul Auction Blue-val és az XBYBLUE-val további NFT-vel kapcsolatos projektek fejlesztésében is.

 

Összefoglalva

A Krafton tavaly augusztusban 3,8 milliárd dolláros IPO-t indított Dél-Koreában. Ezt a Bloomberg több mint egy évtizedes viszonylatban az ország legnagyobb tőzsdei bevezetésének minősítette. Azonban széles körben úgy ítélték meg, hogy az IPO elmaradt a várakozásoktól. Jelen állás szerint a Krafton piaci kapitalizációja 13,9 billió dél-koreai won, azaz körülbelül 11,4 milliárd dollár.

Számos figyelemre méltó hagyományos játékkiadó, kezd NFT területen "játszani". Többek között a Ubisoft és a Square Enix is belép a piacra. A jól ismert játéktervezők, mint Will Wright és Peter Molyneux szintén NFT alapú játékokon dolgoznak. Az eddigi legsikeresebb kriptojáték, az Ethereum-alapú Axie Infinity több mint 4 milliárd dollár értékű NFT kereskedési volument generált. Ez várhatóan tovább duzzasztja majd az NFT és Gamfi illetve YGG piacot a jövőben. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Nexo kriptovaluta valto 100 dollár

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.35% $64,085.71
Ethereum ETH -0.77% $3,065.38
BNB BNB 0.61% $560.71
Solana SOL -0.72% $143.93
XRP XRP 3.41% $0.5154
Dogecoin DOGE 1.50% $0.155
Cardano ADA 7.93% $0.4967
Litecoin LTC 2.17% $82.83
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!