Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
3 ok, amiért a Solana árfolyama 2022-ben tovább emelkedhet

3 ok, amiért a Solana árfolyama 2022-ben tovább emelkedhet

A solana ökoszisztéma folyamatos növekedése, az intézményi befektetések és az erős derivatív piacok bíztató jelek arra, hogy a SOL 2022-ben továbbra is az egyik legjobb versenyző lehet a kriptopiacokon.

A Solana (SOL) az intelligens szerződések iparágának egyik csúcsversenyzőjévé vált, az elmúlt évben a hálózat összes zárolt értéke (TVL) 660 millió dollárral nőtt, és több mint 40 decentralizált alkalmazásra terjed ki, amely eléri a 11 milliárd dollár feletti rekordösszeget.

Még ezzel a növekedéssel együtt is van okuk a befektetőknek megkérdőjelezni, hogy a jelenlegi 54 milliárd dolláros piaci kapitalizáció indokolt-e, és hogyan tudjuk összehasonlítani az olyan konkurens hálózatokkal, mint a Binance Smart Chain (BNB), Avalanche (AVAX) és Polygon (MATIC).

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

A Solana ökoszisztémája iránt az intézmények is egyre inkább érdeklődnek

A Solana piaci kapitalizációja több mint kétszerese az Avalanche és a Terra piaci kapitalizációjának, amelyek 25 és 28 milliárd dolláros kriptopiaci részesedéssel rendelkezik. A Solanaval kapcsolatban nagyon izgalmas híreket olvashattunk, mint a Solana Labs 314 millió dolláros júniusi tokenértékesítésétől a Solana DEX-projektje, az Orca szeptemberi 18 millió dolláros tőkebevonásáig. Mi is írtunk arról, hogy Solana Alapítvány célja a szén-dioxid-semlegessé válás és az ökoszisztéma környezeti lábnyomának ellensúlyozása.

A befektetői étvágy szilárd bizonyítéka van a növekvő ökoszisztémának. A Solananak rendkívül sikeres a skálázhatósági megoldása. A mutatók tekintetében pedig a felhasználok és a volumen összehasonlítását láthatjuk a konkurens hálozatok decentralizált app-jaival. 

A Solana DAapp-jain lévő aktív címek számának vizsgálata jó kiindulópont.  Az Ethereum vezető DApp-je az aktív címek alapján az Uniswap, amely 188 200 címmel rendelkezik. Ezért a Raydium 97 600 heti felhasználója meglehetősen lenyűgöző, figyelembe véve, hogy mindössze 10 hónappal ezelőtt indult. Eközben 2021 februárjában az Uniswap már több mint 4,3 milliárd dollárnyi TVL-t birtokolt.

Ami a Solana NFT piacterét, a Magic Eden-t illeti, a heti 58 400 aktív címével az Ethereum OpenSea-nak is több mint a felét teszi ki, amely a szektor abszolút piacvezetője a volumen és a felhasználói aktivitás tekintetében.

Az Avalanche felhasználói aktivitása erősen koncentrálódik a Trader Joe decentralizált pénzügyi alkalmazásra, de a heti 715 millió dolláros volumene elhalványul az Uniswap 22,1 milliárd dollárjához vagy a Raydium 12,5 milliárd dollárjához képest. Ugyanez mondható el a Polygonról, amelynek QuickSwap DEX-en 573 millió dolláros kereskedési aktivitással rendelkezik.

 

A Solana rendelkezik a harmadik legnagyobb határidős piaccal

A SOL jelenleg a harmadik legnagyobb futures piaci érdeklődéssel rendelkezik, ami a derivatívák piacán a legfontosabb mérőszám. Ez a mutató a piaci szereplők által tartott kontraktusok teljes számát összesíti, függetlenül a közelmúltbeli kereskedési aktivitástól.

A november 8-i 1,9 milliárd dolláros csúcs óta bekövetkezett meredek visszaesés ellenére a jelenlegi nagyjából 860 millió dolláros futures nyitott pozíciók számát nézve a Solana a harmadik legnagyobb méretű derivatív piacnak számít. Például a Binance Coin (BNB) derivatív ügyletei 520 millió dollárt tartanak, amelyet a Terra (LUNA) követ 430 millió dollárral.

 

A Solana vezet a TVL, a felhasználók és a derivatív piacok terén

Kétségtelen, hogy a Solana on-chain adat- és derivatív piacaiból lenyűgöző mennyiségű aktivitás származik. A hálózat TVL-je az elmúlt hat hónapban 15-szörösére nőtt, a Solana DApps felhasználóinak száma pedig közel fele az Ethereum hálózat felhasználóinak.

Úgy tűnik, hogy a SOL három fontos mérőszámban is gyorsan zárkózik fel: TVL, aktív felhasználók és a derivatív piacok. Az olyan versenytársak, mint a Terra, az Avalanche és a Polygon messze lemaradni látszanak, ami valószínűleg indokolja, hogy a Solana messze nagyobb piaci kapitalizációval rendelkezik.

Források:

https://coinmarketcap.com/currencies/solana/

http://www.coinglass.com/

https://dappradar.com/

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.24% $64,527.61
Ethereum ETH 0.78% $3,088.36
BNB BNB 1.38% $559.52
Solana SOL 4.64% $146.23
XRP XRP -0.36% $0.4997
Dogecoin DOGE 1.84% $0.1529
Cardano ADA 3.41% $0.4721
Litecoin LTC -0.50% $81.4
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!