Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A SWIFT partnerséget köt a ChainLink-kel

A SWIFT partnerséget köt a ChainLink-kel

A SWIFT tervei szerint, a hagyományos pénzügyi szereplők egyetlen hálózaton hozzáférhetnek majd a digitális és hagyományos eszközökhöz.

 

A SWIFT interoperabilitás fejlesztésébe kezdett

A bankközi üzenetküldő rendszer, a SWIFT, a Price Oracle szolgáltatóval, a Chainlink-kel együttműködve dolgozott ki egy koncepcióbizonyítási (PoC) projektet, amely lehetővé teszi a hagyományos pénzügyi cégek számára, hogy blokklánc hálózatokon keresztül bonyolítsák le a tranzakciókat.
 

[embed]https://twitter.com/chainlink/status/1575185397755547649[/embed]

 

A Chainlink társalapítója, Sergey Nazarov, Jonathan Ehrenfeld Solé SWIFT stratégiai igazgatóval a New York-i SmartCon 2022 konferencián jelentette be a projektet.
 
A konferencián Solé elmondta, hogy „tagadhatatlan az intézményi befektetők érdeklődése a digitális eszközök iránt”, hozzátéve, hogy ezek a hagyományos pénzügyi szereplők egy platformon szeretnének hozzáférni a digitális és hagyományos eszközökhöz. A PoC a Chainlink cross-chain interoperabilitási protokollját (CCIP) használja, amely lehetővé teszi a SWIFT üzenetek számára, hogy szinte minden blokklánc-hálózaton keresztül tokenátvitelt hajtsanak végre. Ez Nazarov szerint felgyorsítja az elosztott főkönyvi technológia (DLT) blokkláncok alkalmazását a tőkepiacokon és a hagyományos pénzügyekben.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 
 

A legnagyobb bankközi üzenetküldő rendszer

A SWIFT bankközi üzenetküldő rendszer a hagyományos, határokon átnyúló fiat tranzakciók legszélesebb körben használt platformja, amely több mint 11 000 bankot köt össze világszerte. Augusztusban a rendszer átlagosan napi 44,8 millió tranzakciót rögzített. A SWIFT hálózatán végzett tranzakciók azonban több napot is igénybe vehetnek. A vállalat a blokklánc- és DLT-technológiát, valamint a központi banki digitális valutákat (CBDC) vizsgálta a gyorsabb fizetés érdekében.
 
Sergey Nazarov még elmondta, hogy a SWIFT-tel való együttműködés lehetővé teszi a pénzintézetek számára, hogy blokklánc képességet szerezzenek anélkül, hogy új csatlakozási lehetőségeket fejlesztenének és integrálnának a régi rendszerekbe. Az új rendszerek tekintetében jelentős módosításokra lenne szükség „kivételesen magas” költségek mellett.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.73% $58,179
Ethereum ETH 2.30% $3,145.02
BNB BNB 2.74% $536.51
Solana SOL 2.80% $139.38
XRP XRP 9.66% $0.5139
Dogecoin DOGE 2.89% $0.1092
Cardano ADA 5.40% $0.4219
Litecoin LTC 1.91% $70.39
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!