Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Mi határozza meg a Bitcoin árát?

Mi határozza meg a Bitcoin árát?

A Bitcoin (BTC) egy olyan digitális valuta, amelyet nem egy kormány vagy jogi szerv bocsát ki, ellentétben a fiat valutákkal.

 

Mi ad értéket a Bitcoin-nak?

A Bitcoin (BTC) egy olyan digitális valuta, amelyet nem egy kormány vagy jogi szerv bocsát ki, ellentétben az olyan fiat valutákkal, mint a dollár, font, euró és jen. A BTC létrehozásához, tárolásához és mozgatásához felhasználók és kriptográfiai protokollok szétszórt hálózatára van szükség. A befektetők kereskedelmi ügyleteiket közvetlenül maguk hajtják végre, nem pedig egy harmadik, közvetítő fél segítségével. A peer-to-peer hálózat pedig megszünteti a kereskedelmi korlátozásokat és gördülékennyé teszi a folyamatokat.

 

Bitcoin | Cryptofalka bbc.com

A Bitcoin-t elfogadó vállalkozások száma naponta növekszik, amely valós piaci értéket ad a valutának. Ezt a virtuális fizetőeszközt azonban súlyosan hátráltatják a biztonsági problémák és a volatilitás. Ugyanaz a piaci dinamika, azaz a kereslet és kínálat, amely más áruk és szolgáltatások árát befolyásolja, a BTC értékét is meghatározza. Az árak valószínűleg emelkedni fognak, ha több a vevő, mint az eladó, és fordítva. Ezenkívül fontos megjegyezni, hogy a Bitcoin árát nem egyetlen entitás határozza meg, és nem is lehet vele kereskedni egyetlen helyen.

 

Nexo kriptovaluta váltó

 

Mi hat a BTC árára?

Először is tehát a kereslet és a kínálat. A Bitcoin felezésének nevezett esemény olyan hatással van a valuta árára, mint az a helyzet, amikor a BTC kínálata csökken, míg a kereslete nő. A nagy kereslet hatására a BTC ára felfelé fog elmozdulni. Ezen felül Satoshi Nakamoto 21 millió Bitcoin-t hozott létre, tehát véges kínálat van belőle. Ezt azt is jelenti, hogy a bányászok többé nem kapnak új Bitcoin-t a tranzakciók megerősítéséért, miután ezt a felső határt elérik. A blokk jutalmak négyéves felezése nem feltétlenül befolyásolja a BTC árát ezen a ponton, a valós alkalmazások viszont annál inkább meghatározzák azt.

A következő tényező a versenytársak és a hírek. A BTC az altcoinok, például az Ethereum (ETH) és a mémcoinok, mint a Dogecoin (DOGE) versenyével szembesül, ugyanis a portfólió diverzifikációja gyakran vonzó a befektetők számára. A meglévő kriptovaluták bármilyen frissítése vagy fejlesztése csökkentheti a BTC árát, ellentétben egy teljesen más forgatókönyvvel, amelyben a Bitcoin az egyetlen létező digitális valuta.

Bitcoin | Cryptofalka thestreet.com

 

Az előállítási költségek sem hagyhatók figyelmen kívül. A Bitcoin esetében ezek magukban foglalják az infrastrukturális költségeket, a bányászat villamosenergia díját és a matematikai algoritmus nehézségi szintjét (közvetett költség). A BTC algoritmusainak különböző nehézségi szintjei lelassíthatják vagy felgyorsíthatják a valuta termelési ütemét, befolyásolva a Bitcoin kínálatát, amely pedig befolyásolja az árát.

Végül, de nem utolsó sorban, a különféle szabályozások - amelyekből akad bőven - is kihatnak a Bitcoin árára. A BTC ára csökkenhet, ha aggodalomra ad okot egy konkrét kormány kriptovalutákkal szembeni döntése. Ezenkívül a szabályozási bizonytalanság sokszor félelmet kelt a befektetők körében, és még tovább süllyeszti a Bitcoin értékét.

 

Miért volatilis a Bitcoin?

Napról napra egyre csökkenő mennyiségű új BTC jön létre, mivel véges mennyiségű Bitcoin létezik. Az állandó ár fenntartásához a keresletnek meg kell felelnie az inflációs rátának. Ráadásul a Bitcoin piaca más iparágakhoz képest meglehetősen kicsi, és a médiavisszhang már önmagában is felfelé vagy lefelé hajthatja az árfolyamát.

Például egy tweet, amely szerint a Bitcoin blokkláncot leállították, először a valuta értékét, majd a kereskedési volumenét csökkenthetné. Továbbá a BTC ára nincs kötve semmilyen fiat valutához, például az amerikai dollárhoz vagy bármely más valós eszközhöz, így érzékeny az értékösszeomlásra. A bonyolult Bitcoin architektúrát nem könnyű elpusztítani, méretezhetőségi problémái azonban veszélybe sodorhatják a jövőjét. De ez nem jelenti azt, hogy a BTC ára hirtelen nullára esne.

Érdekelnek a hasonló jellegű edukáló tartalmak? Próbáld ki a publikus kereskedő csoportunkat és legyen a tiéd az értékes nyeremények egyike!

 

Záró gondolatok

Tehát, figyelembe véve a nagy volatilitást, előfordulhat, hogy a Bitcoin értéke nullára esik? Technikailag igen, lehetséges. Tegyük fel, hogy a BTC ára valóban nullára csökken; ez mindenképp hatással lesz más kriptovalutákra is.

Ennek eredményeként sok befektető egyszerűen kiveheti pénzét (teljesen vagy legalábbis jelentős mértékben), hogy csökkentse a veszteségeit, a befektetés típusától függően. Továbbá az ügyfelek elveszíthetik a hitüket egy olyan rendszerben, amely összeomlani látszik, ez pedig olyan kriptovaluta vállalkozásokat érinthet, mint a Coinbase, Binance stb. Ezek a cégek az ügyfelek által indított tranzakciók áramlásától függenek, hiszen ezek biztosítják számukra a bevételt és a növekedéshez szükséges befektetési alapokat. Viszont ha a BTC ára nullára esne, az ezekbe a vállalatokba történő befektetések is teljesen leállhatnának, vagy jelentősen visszaeshetnének.

Mindazonáltal mielőtt a BTC esetében egy ilyen katasztrofális esemény megtörténhetne, számos vészjósló jellel találkoznánk - például egy hosszan elnyúló bikapiaccal - így a befektetőknek még lenne lehetőségük előzetesen cselekedni, hogy megvédhessék vagyonukat.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 2.24% $58,421.57
Ethereum ETH 2.84% $3,154.73
BNB BNB 3.21% $537.13
Solana SOL 3.35% $139.81
XRP XRP 9.24% $0.5148
Dogecoin DOGE 3.53% $0.1094
Cardano ADA 5.19% $0.4217
Litecoin LTC 2.11% $70.2
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!