Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A SWIFT teszteli a CBDC-k küldését

A SWIFT teszteli a CBDC-k küldését

A SWIFT a különböző CBDC rendszerek összekapcsolásán dolgozik, hogy megkönnyítse a határokon átnyúló digitális fizetéseket. 

 

A SWIFT a határokon átnyúló digitális fizetéseken dolgozik

A biztonságos pénzügyi üzenetküldési szolgáltatások globális szolgáltatója, a SWIFT több feltörekvő CBDC hálózat összekapcsolását teszteli a határokon átnyúló tranzakciók érdekében. A belgiumi székhelyű hálózat, amely lehetővé teszi, hogy a pénzintézetek kommunikáljanak egymással a globális fizetések során, a francia Capgemini informatikai szolgáltató és tanácsadó céggel kötött partnerséget.
 
SWIFT I Cryptofalka Forrás: paymentscardsandmobile.com
 
A hivatalos bejelentés szerint a CBDC-k határokon átnyúló használata egyelőre vakfolt az ilyen típusú digitális valuták számára, mivel azt elsősorban a hazai rendszerek számára fejlesztették ki. Thomas Zschach, a SWIFT innovációs igazgatója úgy véli, hogy a CBDC-k különböző rendszereinek együtt kell működniük a „súrlódásmentes” határokon átnyúló tranzakciók érdekében, és ebben a SWIFT-nek is szerepe van.
„A világszerte fejlesztés alatt álló különböző CBDC-k közötti interoperabilitás és összekapcsolás elősegítése kritikus fontosságú lesz, ha teljes mértékben ki akarjuk használni a bennük rejlő lehetőségeket. Napjainkban fennáll annak a veszélye, hogy a globális CBDC ökoszisztéma széttöredezett, mivel számos központi bank fejleszti saját digitális valutáját különböző technológiák, szabványok és protokollok alapján.”
Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó
 
 

Globális szerepe van a SWIFT-nek

A SWIFT innovációs részlegének vezetője, megjegyezte, hogy mivel a CBDC-ket egyre inkább „a fiat valuták új formájaként” értelmezik, a hagyományos fizetési rendszerrel párhuzamosan több ilyen platformot fognak kifejleszteni. A rendszerek célja, hogy integrálódjanak a hagyományos pénzügyi infrastruktúrába. A SWIFT, amelynek technológiai megoldásait több mint 200 ország több mint 11 000 pénzintézete éri el, skálázható és könnyen integrálható megoldást tenne lehetővé a CBDC-n keresztüli nemzetközi fizetésekhez. A SWIFT kísérletének fő eleme egy átjáró (getway) kifejlesztése a jegybanki digitális valutahálózaton.
"Az átjáró felismeri a határokon átnyúló tranzakciókat a hálózaton, lefordítja azokat, és elküldi a SWIFT platformra, hogy továbbítsa őket egy másik CBDC hálózathoz vagy beépített fizetési rendszerhez."
A Capgeminivel együttműködve a SWIFT három felhasználási eset kezelésére összpontosít. A CBDC-től a CBDC-ig, a fiat-tól a CBDC-ig, és a CBDC-től a fiat-ig. Távolabbi tervek között szerepel, hogy a fizetési processzor a CBDC-ken túl megpróbálja lehetővé tenni az együttműködést más digitális eszközök és pénznemek között is. 
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.99% $51,134.88
Ethereum ETH 1.87% $2,961.06
BNB BNB 2.72% $379.85
Solana SOL 3.36% $102.28
XRP XRP 3.34% $0.5447
Cardano ADA 3.33% $0.5903
Dogecoin DOGE 2.93% $0.0857
Litecoin LTC 3.36% $70.1
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!