Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A TerraUSD lett a harmadik legnagyobb stabilcoin

A TerraUSD lett a harmadik legnagyobb stabilcoin

A Terra stabilcoin (UST), a Binance stabilcoint (BUSD) megelőzve lett a piaci kapitalizáció szerinti harmadik legnagyobb stabilcoin. 

 

Megállíthatatlanul növekszik a Terra Stabilcoin

Az UST először a DAI-t majd a BUSD-t előzte meg. Mára a Terra ökoszisztémából származó, gyorsan növekvő TerraUSD (UST) stabilcoin újabb fontos mérföldkőhöz érkezett. Több mint 17 milliárd dolláros piaci kapitalizációjával a kriptovilág harmadik legnagyobb stabil érméjévé vált.

Terra stabilcoin I Cryptofalka Forrás: nairametrics.com

 
Bár a Terra stabilcoin (UST) megelőzte a Binance USD-t (BUSD) és megszerezte a harmadik helyet, a különbség kicsi: nagyjából 68 millió dollár. Jelen pillanatban a vezető stabilcoin a Tether (USDT), amely 82 milliárd dolláros piaci felső határt tudhat magáénak. Az USD Coin (USDC) a második 49 milliárd dollárral. A piaci részesedés különbsége mellett alapvető különbségek vannak ezeknek a stabil érméknek a kialakításában is.
 
A BUSD egy fiat-fedezetű stabilcoin, ami azt jelenti, hogy a stabilcoin letétkezelője, ebben az esetben a Paxos, készpénzzel, készpénz-egyenértékű eszközökkel egyenértékű BUSD-vel rendelkezik. Tehát minden BUSD mögött megtalálható a dollár vagy azzal egyenértékű eszköz. Az USDC és az USDT is hasonló módon épül fel.
 
Nexo kriptovaluta váltó

 

A TerraUSD nem hagyományos alapokon nyugszik

A Terra stabilcoin másképp épül fel, mint a BUSD vagy az USDT. A hagyományos eszközöket – legyen szó készpénzről vagy kötvényekről – birtokló központosított entitás helyett ezt a stabil érmét úgy alakították ki, hogy a pénzverés mechanizmuson és a hozzáértő piaci arbitrázsokon keresztül tartsa kötődését a dollárhoz.
 
Terra I Cryptofalka Forrás: blazetrends.com
 
Egy UST létrehozásához a felhasználóknak először meg kell vásárolniuk, majd meg kell semmisíteniük 1 dollárt a LUNA-ból (Terra natív tokenje). Ennek a fordítottja is igaz: minden alkalommal, amikor 1 dollár LUNA-t UST-re cserél, elpusztít egy UST-t.
 
Mivel egy UST mindig egyenlő 1 dollár értékű LUNA-val, lehetőség kínálkozik a nyereségre, amikor a stabil érme eltér a rögzítésétől. Ha például az UST 0,99 USD-ra csökken, arbitrázs kereskedéssel az UST elcserélhető 1 dollárral egyenértékű LUNA-ra. Így mindig lehet egy kis profitot termelni. A folyamat során az UST-t is megsemmisítik (ami csökkenti a kínálatot és szűkössé teszi az eszközöket).
Ez egy egyedülálló mechanizmus. Nemcsak az UST piaci kapitalizációja ugrott mindössze 2,8 milliárd dollárról a mai értékre öt hónap alatt, de a LUNA token árfolyama is csúcsokat döntögetett.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Nexo kriptovaluta valto 100 dollár

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.01% $61,160.49
Ethereum ETH -2.03% $3,013.68
BNB BNB -1.07% $531.94
Solana SOL 0.28% $134.6
XRP XRP 0.77% $0.4983
Dogecoin DOGE -3.71% $0.149
Cardano ADA -1.13% $0.4487
Litecoin LTC 0.54% $79.52
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!