Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Tether: A Celsius-válság nincs hatással az USDT tartalékokra

Tether: A Celsius-válság nincs hatással az USDT tartalékokra

Az USDT kibocsátója, a Tether tagadja, hogy bármilyen összefüggés van Celsius befektetésük és saját tartalékaik vagy stabilitásuk között.

 

A Celsius válság

A Celsius hétfőn hivatalosan leállította az összes pénzkivonást platformján „extrém piaci körülményekre” hivatkozva, ugyanis a natív CEL token értékének mintegy 50%-át elvesztette vasárnap. Az összeomlás előtti napon Mashinsky a Twitteren azt állította, hogy a pletykák, amelyek arról szólnak, hogy a felhasználók nem tudnak pénzt kivenni, „FUD (félelem, bizonytalanság, kétség) és félretájékoztatás”.

Azt is írta, hogy sok ellensége van, mert nyerésre áll. A Bitcoin közösség ezt követően szkepticizmusát fejezte ki a Celsius eseményeivel kapcsolatban, és egyes iparági megfigyelők azt feltételezték, hogy a Celsius hálózat „összeomolhat, és egy csomó vásárlói pénzt elvihet magával”.

USDT | Cryptofalka coindesk.com

A Tether hétfőn közleményt adott ki arról, hogy a Celsius - nagy kriptovaluta hitelezési platform - leállítja a pénzkivonásokat a pletykaként felmerült likviditási válság miatt. A közlemény szerint a Tether Celsius hitelezési tevékenysége „mindig túlfedezet volt”, mint bármely más hitelfelvevő esetében, és „nincs hatással” a cég tartalékaira. A közlemény a Celsius-szal kapcsolatos folyamatban lévő problémákat „a piaci volatilitás és a szélsőséges piaci körülmények sajnálatos következményeként” írta le.

Nexo kriptovaluta váltó

 

A Celsius és a USDT kapcsolata

A Tether cég a USDT kibocsátója, amely a legnagyobb, az Egyesült Államok dollárjához kötött, 1:1 arányú stablecoin. 2021-ben a Celsius állítólag 1 milliárd dollár kölcsönt vett fel a Tethertől Bitcoin (BTC) fedezetként. A Celsius alapítója és vezérigazgatója, Alex Mashinsky elmondta, hogy 5-6% közötti kamatot fizetnek.

A Tether a Celsius korai befektetőjeként is ismert, és 2020-ban 10 millió dolláros tőkebefektetéssel járult hozzá a hitelezési platformhoz.

USDT | Cryptofalka chubk.com

 

Záró gondolatok

A Tether legfrissebb nyilatkozata tehát egyértelműen kihangsúlyozta, hogy a cég Celsius befektetéseinek semmi köze a Tether-hez:

„Bár a Tether befektetési portfóliója tartalmaz egy befektetést a társaságban, amely részvényesi tőkénk minimális részét teszi ki, nincs összefüggés e befektetés és a mi saját tartalékaink vagy stabilitásunk között".

A Celsius csapat tervei az áthelyezett kriptoval még mindig nem világosak. Elképzelhető, hogy eladják az FTX-nek küldött pénzeszközöket, ugyanakkor az is lehetséges, hogy a tőzsdére küldött tokeneket hozamszerzés céljából stakelni szeretnék majd.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.42% $63,630.85
Ethereum ETH -7.69% $2,969.57
BNB BNB -7.31% $543.76
Solana SOL -9.16% $136.8
XRP XRP -13.41% $0.4706
Dogecoin DOGE -13.04% $0.148
Cardano ADA -12.21% $0.4386
Litecoin LTC -10.74% $75.88
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!