Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Túl sok kriptovaluta létezik?

Túl sok kriptovaluta létezik?

Túl sok kriptovaluta létezik? A választási lehetőség jó dolog lehet – de nem minden digitális eszköz születik egyenlőnek.

 

Miért jó, ha sok a választási lehetőség?

A kriptoipar elképesztő ütemben nőtt az utóbbi években. Jelenleg közel 21 000 különböző valuta létezik, számos alszektorban. A metaverzumoktól a decentralizált pénzügyekig a befektetők el vannak kényeztetve választási lehetőségekkel. Többször láttuk már, hogyan lehet egy szempillantás alatt új altcoinokat létrehozni. Tokenek bukkantak fel órákkal azután, hogy Will Smith felpofozta Chris Rock-ot az Oscar-gálán, majd Erzsébet királynő halála után a piacokat elárasztották a nevét viselő "memecoinok". Egyes kritikusok úgy érzik, ez ízléstelen volt és azt állítják, "rossz fényt vet a kriptora".

Kezdjük azzal, hogy megvitatjuk a kriptovaluták eme elsöprő választéka mellett szóló érveket. Bár a Bitcoin és az Ether általánosan elismert és elfogadott, joggal mondhatjuk, hogy sok blokklánc és kriptoprojekt inkább saját tokent szeretne. Bizonyos esetekben ez szükségszerű is - a futballrajongók tokenjeinek nem lenne értelme, ha a Manchester City és a Paris Saint-Germain nem kínálhatna saját digitális eszközöket.

kriptovaluta | Cryptofalka capital.com

 

A stablecoinok a kriptovaluták egy másik csoportja, ahol fontos a sok választási lehetőség. Míg az amerikai dollárhoz kötött eszközök uralják a terepet, egyes befektetők inkább a helyi fiat valutában, például euróban vagy fontban denominált stablecoinokat használják. Tekintve, hogy egyes stablecoin-kibocsátóknak kellemetlen kérdésekről kellett nyilatkozniuk azzal kapcsolatban, hogy a forgalomban lévő érméket megfelelően fedezik-e tartalékban lévő fizikai valutával, a kínálat sokszínűsége lehetővé teszi a befektetők számára, hogy kellő körültekintés után megtalálják a kockázati hajlandóságuknak megfelelő eszközt.

Nexo kriptovaluta váltó

 

A túl sok kriptovaluta hátránya

Természetesen minden érmének két oldala van. A több ezer különböző altcoin kínálatával a folyamatos új kriptovaluták létrehozásának vágya vitathatatlanul az iparág további széttöredezettségéhez vezet. Ha egy projekt ragaszkodik ahhoz, hogy csak a natív tokenjét fogadják el, az a fogyasztók számára is költségekkel járhat, mivel át kell váltaniuk az ismertebb valutákat - és közben kereskedési díjakat kell fizetniük.

Lehetetlen elképzelni egy olyan világot, ahol a Gmail-felhasználók csak olyanoknak küldhetnek e-maileket, akiknek van Gmail-fiókjuk, miközben a Yahoo és az Outlook is fallal körülvett területként működik. Úgy tűnik azonban, hogy a kriptoiparban ez lett a status quo - és bár történnek erőfeszítések a láncok közötti kommunikáció fellendítésére és a blokkláncok közötti hidak felépítésére, még mindig sok a tennivaló.

kriptovaluta | Cryptofalka medium.com

 

Ami pedig azt a kérdést illeti, hogy túl sok kriptovaluta létezik-e, egyes kritikusok szerint ez azt bizonyítja, hogy a piac mennyire nem hatékony. Mi értelme van a Bitcoin-nak, amelynek 21 millió darabos fix készlete érhető el, ha korlátlan kínálat van más érmékből is?

 

Mire számíthatunk a jövőben?

A 99 Bitcoins adatai szerint több mint 1700 "halott érme" létezik - a sikertelen digitális eszközök valóságos temetője, amelyek inaktív fejlesztés, alacsony kereskedési volumen, gyenge online jelenlét, a főbb tőzsdéken való jegyzés hiánya vagy mind a négy ok miatt szenvednek. Mivel jelenleg medvepiacot élünk, szinte biztos, hogy ez a szám a következő hónapokban emelkedni fog.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

A KPMG egy nemrégiben készült jelentésében arra figyelmeztetett, hogy a "világos és erős értéket kínáló" kriptovaluták a következő hónapokban szintén kihalhatnak, de hozzátette:

"Ez az ökoszisztéma szempontjából tulajdonképpen egészséges lehet, mert eltakarít valamennyit a bikapiac eufóriájában keletkezett rendetlenségből. A legjobb cégek lesznek azok, amelyek túlélnek."

Nem számít, mennyire brutális vagy hosszan tartó medvepiacról van szó, néhány kriptovaluta túléli és virágzik. Egyelőre ez is egy kísérleti technológia marad, és biztos, hogy lesznek kudarcok az út során. A kriptoipar innovatív, így folyamatosan izgalmas felhasználási esetek jelennek meg a digitális eszközök számára. Emiatt az új kriptovaluták száma valószínűleg nem fog egyhamar visszaesni. Ez azt jelenti, hogy a befektetőkön múlik, milyen érmékbe invesztálnak, a tőzsdéknek pedig fontos szerepet kell játszaniuk abban, hogy csak olyan hiteles coinokat listázzanak, amelyek hozzáadott értéket képviselnek az ökoszisztémában.

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 2.07% $64,780.27
Ethereum ETH 3.45% $3,147.59
BNB BNB 3.06% $569.88
Solana SOL 5.88% $149.45
XRP XRP 5.45% $0.528
Dogecoin DOGE 6.15% $0.1623
Cardano ADA 8.09% $0.504
Litecoin LTC 5.61% $84.97
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!