Amerikai központi bank 425 milliárd dollárt nyomtat a semmiből

Szerző: | dec 15, 2019 | Kriptovaluta, Kriptovaluta hasznos

Az amerikai központi bank (FED) 425 milliárd dollárt injektál a gazdaságba, ezzel tovább inflálva a dollárt. “Minden a legnagyobb rendben”

 

Az amerikai központi bank (FED) a Bitcoin teljes marketcapjének háromszorosát nyomtatja néhány hét alatt

Az Egyesült Államok központi bankja (FED) december 11-én adott ki egy nyilatkozatot, amiben arról tájékoztatott, hogy úgynevezett visszavásárlási, vagy “repo” műveletekkel zárja az év végét. A FED szerint ezen időszak extra biztosítékokat igényel a bankok számára, ez a tevékenység pedig a mindennapi működésük támogatására szolgál.

A New York-i Federal Reserve Bank kiadta a visszavásárlási (repo) műveletek ütemtervét, 2019 december 13-tól 2020 január 14-ig tartó időszakra.

pénzügyi_rendszer6

Forrás: https://www.shutterstock.com/video/clip-5555234-money-printing-press-making-hundred-dollar-banknotes

 

A legfrissebb FOMC irányelvvekkel összhangban fognak megtörténni a “repo” műveletek, mégpedig annak biztosítása érdekében, hogy a tartalékkészlet továbbra is elegendő legyen. Ezzel pedig mérsékelje az év végi pénzpiaci nyomás kockázatát.

Az amerikai központi bank által végrehajtott “repo” műveletek december 31-én és január 2-án 150 milliárd dollár, majd január 14-i határidőre várhatóan minimálisan 425 milliárd dollár lesz – nyilatkozta a közleményben az amerikai központi bank.

 

Amerikai központi bank – “Minden a legnagyobb rendben”

A kritikusok, különösen a Bitcoin (BTC) és kriptovaluták köreiben, régóta hangsúlyozták a politikát, mint példát arra, hogy a központi bankok nem tudják megfelelően „irányítani” a gazdaságokat.

Az érv a Saifedean Ammous népszerű könyvének, a „The Bitcoin Standard” központi tételén alapul. Ebben azt állítja, hogy a nemzetek és birodalmak bukásának oka a valutáinak a csökkenéséből fakad, amelynek nem szabad manipuláció nélkül működnie. Az amerikai központi bank újabb pénznyomtatása tovább erősíti ezeket a gondolatokat.
 

amerikai központi bank dollár

Forrás: https://visual.ly/community/infographic/economy/purchasing-power-us-dollar-1913-2013

 

Érdekesség: Az amerikai központi bank (FED) megalapulásának időpontjához képest, egy amerikai dollár vásárlóereje jelenleg körül-belül az eredeti érték csupán 5%-át éri. 

 

A VILÁG KEZD MEGŐRÜLNI, A PÉNZÜGYI RENDSZER A VESZTÉBE ROHAN

Tűzviharként vonult végig a szakmai körökben az amerikai dollár milliárdos befektető kritikája, amelyben sötét képet festett a jelenlegi pénzügyi rendszerről. Ray Delio gondolatait olvashatjátok egy korábbi cikkünkben, ami pontosan ezt a témakört járta körbe. Itt lenne az idő a “B terv-re”?   B, mint bitcoin. 

Mivel nincs elegendő pénz a nyugdíj- és egészségügyi kötelezettségek a finanszírozására, valószínűleg elég csúnya harc lesz annak meghatározására, hogy a hiányt mivel pótolják:
 
1) juttatások csökkentése
2) adók emelése vagy
3) pénz nyomtatása (amelyet szövetségi szinten meg kell tenni, és át kell adni azoknak az állami szerveknek, akiknek szükségük van rá).
 
Ezek pedig tovább fogják súlyosbítani a vagyonhiány elleni küzdelmet! Noha a három út közül az egyik sem mondható megfelelőnek, a pénznyomtatás a legkönnyebb út, mert ez a legrejtettebb módszer az “érték teremtésre”. Ez pedig szépen vonzza magával az eszközárak emelkedését is.
 
Fontos, hogy az adósságok és egyéb pénzügyi kötelezettségek, egy adott pénzösszegben vannak meghatározva. Így mindössze annyit kell tenniük, hogy elegendő pénzt nyomtatnak ezek finanszírozására. Mivel a kinyomtatható pénzmennyiségre vagy annak értékére már nincs korlátozás, ez a legegyszerűbb út. Ennek az egyszerűnek tűnő útnak viszont hatalmas a kockázata, ugyanis veszélyezteti a három nagy világtartalék valuta életképességét.

A háttérkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

További ajánlott cikkeink:

  1. MONERO BÁNYÁSZAT, HOGYAN HOZD KI A MAXIMUMOT A GÉPEIDBŐL

  2. 2020-BAN JÖN A FRANCIA ÁLLAMI KRIPTOVALUTA

  3. PRIORITÁST AD AZ EURÓPAI UNIÓ ÚJ VEZETÉSE A KRIPTOPÉNZEKNEK

  4. KRIPTOVALUTA TŐZSDE ISMERTETŐ! MINDEN, AMIT TUDNOD KELL A NAGYOKRÓL

  5. A VILÁG KEZD MEGŐRÜLNI, A PÉNZÜGYI RENDSZER A VESZTÉBE ROHAN

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

cryptofalka kriptovaluta csoport discord

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.