S&P 500 index próbát tehet új csúcs alakítására

Szerző: | okt 14, 2020 | Árfolyam elemzés

Izgalmas helyen jár az S&P 500 index, így mára ezt a grafikont szúrtuk ki Nektek. Annak ellenére, hogy nem kripto piaci ármozgásról van szó, érdemes rajta tartani a szemünket, ugyanis az utóbbi időben sokszor húzta magával a Bitcoin árfolyamát a lényegesen nagyobb piacot jelentő index. 

 

S&P 500 index

Napi ábrán vizsgáljuk az S&P 500 index alakulásást. Ellenálláshoz érkezett az árfolyam, a szeptember 2-án alakított csúcsot támadja, ahol korábban elutasítás érte a mozgást. Az elutasítás után némi csökkenés következett, azonban szépen tudott pattanni a korábbi ellenállásról az árfolyam, egybeesve a 100 MA (mozgóátlag) jelentette támasszal. A korábbi csúcsnál járó mozgás több lehetséges kimenetelt rejt magába.

Lehetséges mozgások

  1. Cup and handle
  2. Emelkedő háromszög
  3. Dupla csúcs

A legkedvezőbb kimenetelt az első pontban felvetett cup and handle formálódás jelentené. Ebben az esetben rövid konszolidáció után akár új csúcsot is alakíthat az S&P 500 index. Cup and handle alakzatnál jellemzően a konszolidáció rövid formálódást vesz fel, ami sokszor csökkenő árcsatornában/bika zászóban zajlik. A konszolidáció alacsony kereslettel párosul, és a konszolidáció trendjét megtörve folytatódhat az emelkedő trend. A konszolidáció jellemzően csökkenő trendvonal alatt zajlik, aminek az áttörése teremthet long helyzetet. 

S&P 500 index

S&P 500 index

Az emelkedő háromszög formálódás kissé időigényesebb dolog. Ahogy a sárga vonallal láthatjátok, ez mélyebb konszolidációt jelentene a jelenlegi, második csúcspontból. Az emelkedő háromszög jellemzője, hogy azonos csúcspontokból és emelkedő aljpontkból áll. Ha ezeket összekötjük, megkapjuk az emelkedő háromszög formát. El tudom képzelni, hogy a háromszög aljpontjait a későbbiekben a 100 EMA jelentheti, és a háromszög szűkülésével, annak ellenére, hogy hosszabb formálódást jelent a cup and handle alakzatnál, ugyanúgy folytatódhat az emelkedő trendünk, tehát pozitív kimenetele lehet az ármozgásnak. 

A legkedvezőtlenebb esetet a dupla csúcs formálódás jelentené. Az előzökkel ellentétben, ez trendfordító alakzat, ami azt jelenti, hogy az eddigi emelkedés csökkenésbe fordulhat. Dupla csúcsnál érdemes figyelni, hogy mekkora elutasítás, piros gyertya éri az árfolyamot a második csúcsnál, tehát a jelenlegi árfolyamnál. Abban az esetben, ha a következő napokat nagy piros gyertyákkal zárjuk, amelyekkel megközelítjük a korábbi pattanás támaszát (alsó piros vonal), óvatosan érdemes kezelni a mozgást, ugyanis ez a kimenetel teret nyithat egy dupla csúcs alakzat érvényesüléséhez. A tegnapi piros gyertya egyelőre egészséges, így jelenleg dupla csúcsra utaló jel nincsen. Nem árt azonban a körültekintés. 

 

Következtetés

Sok kimenetelt produkálhat jelenleg az S&P 500 index mozgása, így jobbnak tartom jelenleg várni a pozi felvételekkel, azok számára, akik kereskedési helyzetek után kutatnak. Nehéz eset letámadni longra a második csúcspontokat, inkább pozíció/profit relaizálást eredményez egy korábbi csúcs elérése. 

A következő napokban érdemes figyelni a második csúcspontból indított esetleges konszolidációt, illetve azt, hogya fenti bekezdésben vázolt eshetőségek közül ráhúzható lesz-e valamaleyik a jövőbeni mozgásra. A türelem mellett teszem le tehát a voksom, és megvárom mit kezd az ármozgás a sokszor említet, szeptember 2-ai csúccsal. 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Privát csoport korábbi elemzései

Kriptovaluta projekt ismertetők

Monero ismertető: mindenki kedvenc privát coinja

Az anonim kriptovaluták a készpénzhez hasonló peer-to-peer módon kínálnak online fizetéseket, viszont a coinok minden korábbi állomása és címek minden későbbi küldése visszavezethető használat során. A tranzakciók titkosítására a Bitcoin hálózatán van mód, és egyes kriptovaluták tudnak ilyen opciót nyújtani, a Monero azonban az a coin aminek a blokkláncán ez a funkció alapértelmezett, de szükség esetén a tárca tulajdonosok megmutathatják az egyenlegüket, vagy igazolhatnak egy tranzakciót.

Crypto.com: közösségi kriptohitelezés és más DeFi megoldások

A kriptohitelezés fedezetnyújtási és kölcsönzési szempontból is növekvő érdeklődésre talált az elmúlt években. A Crypto.com lehetőséget biztosít a forgalomban levő kriptovaluták közvetítésére hitelezők és adósok között. A cég saját CRO coinja a hitelezési és egyéb szolgáltatásokkal kapcsolatos díjak kedvezményére jogosítanak.

Chainlink: Okosszerződések és a valós világ közötti kapocs

Az okosszerződés platformok ideális megoldást nyújtanak számos applikáció, program, hálózat futtatására, ugyanakkor a használatuk a saját kódjaikon megírt program szerint történik. Egy működőképes blokklánc megoldásra való átállás megkívánja a végfelhasználók átirányítását egy okosszerződés dApp-ra. A Chainlink teremti meg a hidat a meglevő programok és okosszerződések között. 

Mitől 3. generációs kriptovaluta a Cardano? Megmutatjuk!

A kriptovaluta ami a megszokottnál hosszabb tervezés és szélesebb közösség munkájának eredményeképp jött létre. Az Ethereumnál szerzett tapasztalatok alapján újragondolt okoszerződés platform még fejlesztés alatt áll, de az eddigi eredmények és a folyamat kivitelezése magáért beszél. Bemutatjuk a Cardano blokklánc ADA coinját.

Nexo, kriptovaluta hitel és passzív jövedelem a blokkláncon

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

Ez a Binance coin, a legnagyobb kriptovaluta tőzsde terméke

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

A digitális ezüst! Mit érdemes tudni a Litecoinról?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Bitcoin újratöltve! Mi a Bitcoin Cash és hogyan jött létre?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.