Eos (EOS) árfolyam

EOS (EOS) jelenlegi árfolyama $6.490 és $6.19 B kapitalizacióval rendelkezik. Az ára -2.46% változott az elmúlt 24 órában.


 • eos
  EOS (EOS)
 • Jelenlegi ár
  $6.490
 • 24h %
  -2.46%
 • Piaci kapitalizáció
  $6.19 B
 • Napi forgalom
  $3.27 B
 • Elérhető készlet
  955.45 M EOS
 • Népszerűség
  22

 

Eos (EOS) árfolyam grafikon


Grafikon betöltése...

 

Eos (EOS) ár kalkulátor

Enter Amount
Base Currency
Convert To

10 EOS (EOS)
=
64.80USD

 

Mi az a Eos (EOS)?

Az EOS az egyike azoknak az „Ethereum gyilkos” platformoknak, amelyek célja decentralizált applikációk létrehozása, fejlesztése. A projekt úgy próbálja kivívni a helyét a top okosszerződés protokollok között, hogy egy olyan blokkláncot működtet, aminek a használata kézenfekvőbb a konkurens coinokénál, és skálázhatóság terén is hosszútávon stabilan fenntartható megoldást nyújt a felhasználóknak és vállalatoknak. Emellett eszközöket és oktatási anyagokat biztosít fejlesztők számára, akik dappokat hoznak létre a platformon. Ami a költségeket illeti, a coin elméletileg hálózati díj tekintetében ingyenes, abból a logikából kifolyólag, hogy a coin birtokosok a tárcájukban tartott coinjai mértékében CPU és RAM teljesítményre jogosultak a blokkláncon, ami végső soron a tranzakciók kezdeményezéséhez szükséges.

Az EOS-t a Dan Larimer által vezetett Block.one cég hozta létre 2018 júniusában. Dan Larimer nevéhez fűződik továbbá a Steem platform és a BitShares projekt is.  

Az EOS.IO lényegében egy operációs rendszerhez hasonlít leginkább, aminek a hálózata az EOS coin segítségével üzemel. A cég állítása szerint a blokklánc több ezer dapp futtatására is képes, még akkor is, ha azokat milliók használják.

Az EOS coin tulajdonosok közvetlenül szavaznak a blokk validátorokra, illetve a protokoll fejlesztéseire. Ezzel szemben gyakran az a kritika éri a projektet, hogy a Block.one cég túlzott szerepvállalása az üzemeltetésben túlzottan centralizálttá teszi a platformot, ez pedig ellentmond a blokklánc technológia egyik fontos alapelképzelésének.

Ha erről a coinról nem lenne információ, akkor feltöltés alatt van még. Ez esetben nézz vissza később.

 

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.