Nexo kriptovaluta váltó

Ripple (XRP) árfolyam

XRP (XRP) jelenlegi árfolyama $0.3146 és $15.08 B kapitalizacióval rendelkezik. Az ára -3.65% down változott az elmúlt 24 órában.


 • ripple
  XRP (XRP)
 • Live Price
  $0.3146
 • 24h %
  -3.65%
 • Market Cap
  $15.08 B
 • Volume
  $1.15 B
 • ATH
  $3.400
 • Available Supply
  48.34 B XRP
 • Rank
  7

 

Ripple (XRP) árfolyam grafikon


Loading Data
Please wait, we are loading chart data

 

Ripple (XRP) ár kalkulátor

 

Mi az a Ripple (XRP)?

A Ripple (XRP) egy értéktovábbitás céljára létrejött hálózat, aminek része az XRP kriptovaluta. A RippleNet fizetési platform valós idejű bruttó elszámolással működik, tehát nemzetközi utalásokat azonnal továbbít a küldő és fogadó felek között. Az XRP Ledger-en az XRP a saját kriptovaluta, ugyanakkor a hálózat a tranzakciókat bármilyen pénzzel, vagy más értékkel bíró dologgal elvégzi.

A Ripple online pénzutalás platformját 2004-ben kezdték fejleszteni, de csak 2012-ben nyerte el a mostani formáját, amikor Jed McCaleb és Chris Larson átvette a projekt irányítását (Ekkoriban OpenCoin-nak hívták).

Az XRP kriptovaluta nagyon gyors és alacsony költség mellet végzi a nemzetközi tranzakciókat, igy egy jobb technikai megvalósítással csinálja ugyanazt, mint a SWIFT rendszer. A tranzakciók elő-validálásával az elindított utalások minden esetben célba érnek, és nincsenek köztes pénzügyi szereplők ahol költségessé válhatna a pénz mozgatása.

A tranzakciók validálása az XRP Ledger-ből történik, az infrastruktúrát alkotó validátorok ugyanakkor itt nem kapnak új coinokat. Ők azok a szereplők akik használják a RippleNet-et, és a hálózat decentralizáltságának érdekében, egy jelképes összegért üzemeltetnek validálási csomópontokat. A coin nem bányászható, az előbányászott coinok a Ripple ütemezésében kerülnek a piacra a zárolt coinok havi feloldása által.

Ha szeretnél részletesebb altcoin bemutatókat olvasni, akkor látogass el az altcoin összefoglaló oldalunkra.

Ha erről a coinról nem lenne információ, akkor feltöltés alatt van még. Ez esetben nézz vissza később.

 

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.