Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Bitcoin bányászat napi bevétele eléri a 40 millió dollárt

A Bitcoin bányászat napi bevétele eléri a 40 millió dollárt

A Bitcoin bányászat napi blokkjutalmából származó jelenlegi bevétel 488% -kal nőtt a Bitcoin hálózat 2020 májusi blokkfelezése óta.

 

Tovább emelkednek a Bitcoin bányász bevételek

Miután a Bitcoin 2020. május 11 -i felezési eseményét követő hónapokban a blokkjutalmakból származó bányászbevételek 6,8 millió dollárra estek, most 40 millió dollár felett mozognak a Glassnode blokklánc elemző cég adatai szerint. Sokak számára kérdéses volt, hogy a blokkjutalmak felezése után meg fogja-e érni Bitcoint bányászni. Hát úgy néz ki megkapták rá a választ!

Bitcoin bányász bevételek I Cryptofalka Forrás: Glassnode
 
A Bitcoin bányászat rendkívül versenyképes folyamat, az új coinok létrehozása összetett matematikai műveletek megoldásával lehetséges, ezért a hatékonyság miatt speciális céleszközökre van szükség. A Bitcoin tranzakciók ellenőrzésével és a blokklánchoz való hozzáadásával a bányászok jutalmakat kapnak, amelyek tranzakciós díjakból és egy alapjutalomból állnak minden bányászott blokkért.

A blokkjutalom a felére csökken minden 210 000 kitermelt blokk után, vagy körülbelül négyévente - innen a „felezés” kifejezés. Minden felező esemény csökkenti az új Bitcoin létrehozásának arányát, amíg 2140 -ben egyáltalán nem kerül új érme a hálózat kínálatába.

Ez nagyjából 488% -os növekedést jelent az utolsó felezés óta. A jelenlegi értékek azonban még mindig alacsonyabbak a 60 millió dolláros Bitcoin bányászjutalmak csúcsához képest, amelyet idén májusban, közvetlenül Kína bányászati ​​ipar hatalmas visszaszorítása előtt élveztek. Ez még így is 185% -kal magasabb, mint a 2020 -as felére csökkenést megelőző időszakban rögzített értékek, amikor a bányászoknak napi 14 millió dollárt fizettek.

 

A Bitcoin hálózat kezd helyreállni

Bár a bányászoknak kétszer annyit kell dolgozniuk, hogy ugyanazt a jutalmat megkapják, a bányászok bevételeinek fent vázolt növekedése azt sugallja profitálnak belőle. Ahhoz, hogy továbbra is pénzügyileg lépést tudjanak tartani, a bányászati cégeknek több gépbe kell befektetniük, mivel a blokkjutalom csökken. A nagyobb befektetés azt jelenti, hogy több pénzt kell költeni, valamint azt kell hinni, hogy az üzlet hosszú távon is profitábilis. Ezt a gondolkodást követve a megnövekedett bevétel azt sugallja, hogy a bányavállalkozások beruháznak a terjeszkedésbe, és továbbra is bíznak a bányászatban. 

Bitcoin hash rate I Cryptofalka Forrás: https://www.thestreet.com/
 
Június közepén, Kínában több kínai tartomány betiltotta a Bitcoin bányászatot, és az ország központi bankja elrendelte a bankok és fizetési platformok számára, hogy szakítsanak meg minden kapcsolatot a kriptovaluta szolgáltatókkal. Mindez pedig a bányászok tömeges kivándorlását eredményezte Kínából, sokan közülük Észak-Amerikába vagy Kazahsztánba helyezték át tevékenységüket. Ez a Bitcoin hash rate - a hálózat teljes számítási teljesítményének - és a bányászati ​​nehézségeknek is összeomlásához vezetett.
 
 

A Bitcoin bányászati nehézség jelenleg folyamatosan nő

A BTC bányászati ​​nehézségek két heti kalkulálása egy olyan intézkedés, amelynek célja annak kiszámítása, hogy mennyi számítási teljesítményre van szükség egy új Bitcoin bányászatához. A Bitcoin bányászati ​​nehézséget egy relatív egység segítségével mérik, amely „1” -nél állt, amikor a Bitcoin genezisblokkját 2009. január 3 -án kitermelték. Májusban, amikor a Bitcoin hash rate mindenkori csúcson volt, ez a szám 2 500 milliárd volt. Nem sokkal a kínai fellépés után ez a nehézség 54%-kal csökkent, így nagyjából kétszer könnyebb volt új blokkokat bányászni.
 
Az érték azonban azóta folyamatosan javul, öt egymást követő emelkedéssel a nehézség majdnem 1 900 milliárdra nőtt. A következő nehézségi kiigazítás, amely várhatóan a mostanság fog megtörténni, várhatóan újabb, mintegy 3%-os növekedést eredményez a BTC.com szerint. A Glassnode társalapítói, Jan Happel és Yann Allemann elmondták, hogy a jelenlegi Bitcoin nehézségi táblázat „hamarosan pozitív fellendülést jelez, mivel egyre több bányász tér vissza az ökoszisztémába”. „Az utolsó összehasonlítható esemény a medvepiac 2018 decemberi kapitulációját követte, ami 164 napot vett igénybe, hogy pozitív legyen. A jelenlegi bányászati ​​helyreállítás 120 napot vett igénybe ”-írták.
 

[embed]https://twitter.com/Negentropic_/status/1444946676213374979[/embed]

Mivel a világ vezető kriptovalutájának ára jelenleg 50 000 körül mozog, és a hálózat hash rate is visszatér a legutóbb júniusban látott értékekre, a bányászok most valóban magabiztosabbnak tűnnek, és hajlandóak több gépet bekapcsolni, hogy még több profitit termeljenek.
 

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.57% $64,736.93
Ethereum ETH 1.71% $3,150.56
BNB BNB 1.67% $570.42
Solana SOL 3.59% $150.45
XRP XRP 3.74% $0.5284
Dogecoin DOGE 4.09% $0.1625
Cardano ADA 6.55% $0.505
Litecoin LTC 4.46% $85.27
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!