Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Bitcoin bányászat gyorsabban zöldül, mint valaha

A Bitcoin bányászat gyorsabban zöldül, mint valaha

A verseny és a fenntartható üzemeltetés miatt élen járnak a Bitcoin bányászok az innovációban és az energia hatékony hasznosításában. Egyre több bitcoin bányász cég tér át a zöldenergiaforrásokra.

 

Egyre több Bitcoin bányász fordul a megújuló energiaforrások felé

Az elmúlt néhány évben egyre nagyobb teret kapott a fősodratú médiában az a narratíva, hogy a Bitcoin (BTC) túl sok energiát fogyaszt. Azonban az elmúlt hónapokban egyre több Bitcoin-bányász mozdult el az elsősorban megújuló energiával hajtott energiaforrások használata felé.

A Cambridge-i Egyetem által nemrég közzétett tanulmány szerint a ma működő bányászok több mint 75%-a megújuló energiaforrásokat használ a mindennapi működéséhez. Ezzel kapcsolatban a MintGreen, egy kanadai székhelyű tiszta technológiát használó kriptobányász cég nemrég jelentette be megállapodását Lonsdale Energy Corporationnel. A cél, hogy 2022 elejére a BTC bányászatból származó hőenergiával látja el a brit kolumbiai North Vancouver lakosait.

A MintGreen szóvivője nemrég elmondta, hogy a vállalat digitális kazánjai képesek a Bitcoin-bányászathoz felhasznált villamos energia több mint 96%-át visszanyerni. Ennek eredményeként a cég állítólag évente megawattonként 20 000 tonna üvegházhatású gáz légkörbe jutását tudja majd megakadályozni.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

A MintGreen azt is állítja, hogy a begyűjtött energiával összesen 100 lakó- és kereskedelmi épületet lehet és lehet majd fűteni egy kanadai városban, ahol jelenleg mintegy 155 000 ember él. Lehet ez a jéghegy csúcsa, amikor a kriptoipar környezetre gyakorolt pozitív hatásairól beszélünk?

 

A megújuló energiaforrás mint game-changer

Zach Bradford, a CleanSpark - egy fenntartható Bitcoin-bányászati technológiával foglalkozó vállalat - vezérigazgatója szerint az energiatermelés és a Bitcoin-bányászat közötti kapcsolat az elkövetkező évtizedben tovább fog mélyülni és bővülni. Hozzátette, hogy Észak-Amerikában rengeteg olyan energiahordozó van, amelyet a Bitcoin-bányászat tökéletesen ki tudna használni. 

"Vannak olyan erőművek, amelyek jelenleg túl messze vannak a nagyvárosoktól ahhoz, hogy ezek hatékonyak legyenek. Egy Bitcoin-bányász a közösséggel együttműködve takarékoskodhat ezzel az energiával azáltal, hogy a felesleges energiát a hálózat más részeire küldi"."

Bitcoin bányászat solar I Cryptofalka

Két forgatókönyvet vázolt fel: "Az egyik szerint a Bitcoin-bányászok ott telepednek le, ahol energiafelesleg van - azaz ahol már most is energia fogy. A bányászat a szabad elektronokat felhasználja és átalakítja - ala Bitcoin". A második forgatókönyv szerint Bradford esetében "a Bitcoin-bányászok maguk növelik a teljes energiatermelést egy adott területen" - tette hozzá.

Amennyiben a  helyi energetikai infrastruktúrának szüksége van erre a többletenergiára - az otthonok fűtésére vagy hűtésére -, a hálózatok ezt a többletáramot a felhasználók igényeinek kielégítésére használják fel.

 

A Bitcoin jövője egyre zöldebb

Bradford szerint a Bitcoin-bányászat az elmúlt évtizedek első olyan értelmes befektetés, amely Észak-Amerika meglévő energetikai infrastruktúrájának megerősítését szolgálja. A Bitcoin nemcsak az energiafogyasztást növeli azokon a területeken, ahol bányásznak, hanem javítja az adott régió energiatermelési képességeit is:

"Ez egy olyan kulcsfontosságú szempont, amely néha elveszik az ideológiai harcban. Észak-Amerika energiafogyasztása sokat fog nőni a következő évtizedben, ahogy az elektromos járművek egyre inkább elterjednek. Kaliforniában már most is megterhelik az állam elektromos hálózatát. Kalifornia jelene Észak-Amerika jövője."

A Bitcoin-bányászat ösztönzi az energiafejlesztést és -termelést, és szinte minden érintett nyer ebből a fejlődésből. "Vad utazás előtt állunk, ahogy a globális éghajlati célok, az elektromos járművek nagyobb energiaigénye és a monetáris politika összeütközik, és mindezek középpontjában a Bitcoin áll" - zárta mondandóját Bradford.

A témával kapcsolatos gondolatait közölve Samir Tabar, a Bit Digital - a Nasdaq-on jegyzett Bitcoin-bányászcég - stratégiai igazgatója szerint hiba a Bitcoin-bányászokat kritizálni a környezeti ártalmak miatt. A valóság ma az, hogy a Bitcoin-bányászok váltak a fenntartható gyakorlatok kihasználásában az innováció és a kreativitás élenjáróivá. "Ez a North Vancouverrel folytatott kísérlet szemléletes példája ennek a találékonyságnak" - jegyezte meg.

 

A kripto útja a fenntarthatóbb jövő felé

Egy 2020 decemberében kiadott jelentésben az áll, hogy becslések szerint az ingatlanok és a hozzájuk kapcsolódó építési tevékenységek jelenleg a városi területek összes CO2 kibocsátás 38%-át teszik ki. Ezért az a narratíva, hogy a kriptobányászat önmagában a mai globális felmelegedés egyik legnagyobb hozzájárulójává válik, nem igaz.

A bányászok számára jelenleg a vízenergia a legelterjedtebb energiaforrás: a jelentések szerint a bányafarmok üzemeltetőinek 62%-a használja a vízenergiát a mindennapi működéséhez - a második és harmadik helyen a szén és a földgáz állnak 38%-kal, illetve 36%-kal, majd a szél- és a napenergia következik. (Egy termelő többféle energiát is hasznosíthat)

Bitcoin bányászat hydro I Cryptofalka

Ahogy az iparág megpróbál közelebb kerülni a zöldebb jövőhöz, úgy a kriptobányászatban számos karbonsemlegesség szabvány válik normává. Az adatok azt mutatják, hogy az aranybányászat erőforrás-kimerítőbb, mint a BTC. A becslések szerint a fáklyagáz-hulladék 6,2-szeresen képes ellátni a teljes BTC-hálózatot, ami csak azt mutatja, hogy a kriptobányászok a megoldás részévé válhatnak, amikor a pazarló energiáról van szó.

Végezetül, ahogyan arra már korábban rámutattunk, egyre több bányászattal foglalkozó cég alkalmaz olyan stratégiákat, amelyek lehetővé teszik számukra a "klímapozitívvá" válást a Scope 1, 2 és 3 üvegházhatású gázok kibocsátása tekintetében.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.52% $70,079.33
Ethereum ETH -0.68% $3,730.23
BNB BNB 0.21% $620.55
Solana SOL -1.10% $180.23
XRP XRP -1.53% $0.5341
Dogecoin DOGE 1.33% $0.1671
Cardano ADA -3.33% $0.4857
Litecoin LTC -2.44% $86.66
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!