Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
EKB: bányászati ​​tilalom és a stabil érmék szabályozása

EKB: bányászati ​​tilalom és a stabil érmék szabályozása

Az Európai Központi Bank (EKB) bányászati tilalmat és gyors stabil érme szabályozást javasol a kriptoeszközök pénzügyi kockázata miatt. 

 

Az EKB kockázatosnak tartja a kriptoeszközöket

Az Európai Központi Bank nyilvánosságra hozta a kriptoiparral kapcsolatos megállapításait, még mielőtt az átfogó szabályozást bevezetnék a régióban.
 
EKB BTC I Cryptofalka Forrás: pymnts.com
 
Nem meglepő, hogy a jegybank a lehető legnagyobb mértékben vissza akarja szorítani a kriptovalutákat. Július 12-én Patrick Hansen, a Presight Capital kripto-kockázati tanácsadója kielemezte az egyik jelentését az EKB-nak, amely elsősorban arra összpontosított, hogy mit tekintenek pénzügyi kockázatoknak.
 
Az EKB elismerte, hogy a digitális eszközök piaca gyorsan fejlődik, és ha a jelenlegi tendenciák folytatódnak, „a kriptoeszközök kockázatot jelentenek a pénzügyi stabilitásra nézve”, ezért „hatékonyan szabályozni és felügyelni kell őket”. A központi bankárok számára a három aggodalomra okot adó terület a kriptovaluták hatása a klímára, a decentralizált finanszírozás és a stabil érmék kockázata volt.
 
 
 
 

„Valószínű” a bányászati ​​tilalom

Az első aggodalom az éghajlattal kapcsolatos. A jelentés szerint választhatunk „az elektromos jármű kriptováltozatának ösztönzése (PoS)” vagy a fosszilis tüzelésű változat betiltása (PoW) között. Ez a Proof of Work mechanizmusra utal, amire az ethereum éppen át akar térni. Ezzel szemben, a bitcoin Proof of Work mechanizmussal működik.
"Valószínűleg a hatóságok politikai intézkedései (pl. szén-dioxid-adó kivetése a kripto-tranzakciókra, holdingokra vagy a bányászat teljes tilalmára) valószínûsíthetõk."
Az EKB rámutatott, hogy a legtöbb DeFi protokoll valójában központosított. Példaként az Uniswap-et hozta fel, hogy a korai befektetők és a bálnák irányítják. „A token tulajdonosok teljes címének 1%-a a teljes tokenkészlet körülbelül 97%-át birtokolja.” Lényegében pontosan ezt teszi a központi bank a nemzet valutája feletti szoros kontrolljával, így ez a pont vitásnak tekinthető.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 

 

Instabil stabil érmék

A jegybank következő kritikája a stabil érmék ellen irányult, amelyeket az EKB 2021 eleje óta próbál megvétózni. Példának hozta fel a Terra ökoszisztémáját és annak közelmúltbeli összeomlását.
„A legújabb fejlemények azt mutatják, hogy a stabilcoinok mégsem annyira stabilak, erre példa a TerraUSD összeomlása és a Tether ideiglenes leválasztása.”
A jelentés leszögezte, hogy a stabil érméket „sürgősen be kell hozni a szabályozási körbe”, hozzátéve, hogy az EU által javasolt MiCA-törvényeket sürgősen végre kell hajtani. A jegybank nem tudta összehasonlítani volatilitásukat a fiat devizák féktelen leértékelésével és instabilitásával a gazdaságpolitikai beavatkozás és a pénznyomtatási mechanizmusok miatt. Éppen ezen a héten az euró elérte a paritást a dollárral, először csaknem két évtized után.
 
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.70% $51,102.79
Ethereum ETH -1.32% $2,944.05
BNB BNB -1.21% $377.36
Solana SOL -2.04% $101.37
XRP XRP -1.66% $0.5386
Cardano ADA -0.65% $0.5901
Dogecoin DOGE 0.57% $0.08532
Litecoin LTC -0.30% $68.74
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!