Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Ezeket fontold meg ha videókártya vásárlás jár a fejedben

Ezeket fontold meg ha videókártya vásárlás jár a fejedben

A Kriptovaluta bányászat egyik legfontosabb eleme a videókártya vásárlás optimális kivitelezése. Összeszedtük a legfontosabb pontok, melyeket célszerű átgondolnod előtte.🧐

 

5700, 5700XT videókártyák ára az egekben, vegyünk vagy ne?

Ezeknél a kártyáknál az értékvesztés még mindig nem következett be, így, aki megjelenéskor adta videókártya vásárlásra a fejét az biztosan jól járt. Ugyanis új áruk 80%-a felett forognak jelenleg a használt piacon. Volt egy kisebb mélypont, ekkor nagyjából 80-90 ezer forint körül tudtál venni egy 120 ezres kártyát, ha szerencsés voltál. Jelenleg egy újonnan 120-130 ezres VGA-t 100 ezerért bármikor el tudnál adni, sőt harcolnak is a jelentkezők érte  :)

 

Mikor esik be egy videókártya ára?

A képlet egyszerűbb mint hinnéd: ha valaki azonos áron kínál jobbat. A régit beárazza majd a piac. Mint mindenki tudja (és van aki készül is rá) szeptember 17-ével indul az új Nvidia széria. Elsőként a 3080-as modell mutatkozik be, majd 24-én a 3090-es. A videókártyák árazása igen jóra sikerült és a generációs ugrás is nagy. Nagyobb, mint a 900-as az 1000-es széria között, amikor egy 980ti szintjét egy 1070es lehozta.

Videó kártya vásárlás GeForce RTX 3080 I Cryptofalka

A hír és a hivatalos specifikációk hatására, az RTX árak nagyjából már beestek, viszont az 5700-as árak (ahhoz képest, hogy játék közben mit tudnak) nagyon szépen tartják magukat: Egy RTX 2070-et (ami sokkal jobb mint egy 5700XT) láttam már elkelni 100 ezerért, viszont 5700-ast 80-90 ezerért még nem.  Az Nvidia sokkal népszerűbb, könnyebb eladni, mint egy AMD-t, úgy  főleg, ha 10-20 FPS-sel jobb, mint egy azonos árszinten lévő videókártya. Ennek az "anomáliának" más logikus magyarázata nem lehet más, mint, hogy ezek a kártyák egy rigben kezdenek majd új életet. A videókártya vásárlás során talán az egyik legnagyobb dilemma az Nvidia vs. AMD kérdés eldöntése.

Vágj bele most a kriptovaluta bányászatba! Kriptovaluta bányászgép eladás, optimalizálás, beüzemelés

 

3000-res széria várjunk vagy ne?

Ezt előre nehéz megmondani, amíg valaki nem teszteli le, maximum spekulálni tudunk. A hazai és külföldi fórumokon egyaránt megjelent "szivárogtatások" szerint 115 MH-es teljesítményt fog hozni, ami szerintem alaptalan clickbait tartalom. Egyrészt se a memória sebesség, se a bit szélesség nincs meg hozzá, ami az alapja lenne az egésznek. Mind a kettő maximum átlagosnak mondható, de kiemelkedőnek semmiképpen sem. Másrészt a driverek tekintetében pedig egyértelmű hanyatlás jellemző az Nvidia kártyák esetében. A növekedő dag filet teljesítmény csökkenéssel kompenzálta eddig is (P104 300as epoch előtt simán ment 40 felett, ma már inkább 35 és mindezt növekedő fogyasztással). Az Nvidia többször kijelentette már, hogy nem tervez kriptovaluta bányászat felé további erőforrásokat pazarolni. A bányász kártyái is használtan számítanak jó vételnek, újan nem voltak azok.

 

 

 

 

 

 

 

 

Viszont olyan algoritmusoknál, ahol a mag is számít, és nem csak a memória sebessége az előrelépés erős lesz. Biztos vagyok benne, hogy az új kártyák Equihashen, Krawwpawon is kiemelkedően jól fognak teljesíteni. Viszont ez magával fogja hozni a difficulty emelkedését is, későbbiekben az itt új életet kezdő 4Gbos kártyák hátralévő életét bizonyára hátrányosan fogja érinteni. 

A videókártya vásárlás másik sarkalatos kérdése a fogyasztás. Sok magnak sok áram kell, így az ajánlott tápok is egyre nagyobbak: egy gyártó előbb gondol egy Corsair, Evga tápra, mint egy Coolermaster, FSP,  Zalman kombóra 20ért. Az alulfeszelés, hatékonyság is egy nyitott kérdés marad. 

 

Az ár...

Ez a harmadik nagy kérdés, amit kártyavásárláskor mérlegelnünk kell: megéri e az a bizonyos árcédula, azt a bizonyos teljesítményt. A 3070-es kártyák hivatalos gyártói ára 499 dollár, azaz nagyjából 150ezer forint, viszont adó, haszon és minden nélkül. Ha ehhez hozzá számolunk 27% adót, már 190ezernél tartunk, ha hozzá adunk még 6-10 ezer forint nyereséget könnyen kijön a 200 ezer forint kiskereskedelmi ár. Külföldi webshopokon már kint vannak a kezdő árak, egy PNY-ért 500 fontot ( 193e ft)  míg egy Strixért 650 fontot ( 250e Ft) kell letennünk. Fontos, hogy ezek angol árak (ahol az eladott kártyák mennyisége is sokszorosa a hazainak, minél többet adsz el annál olcsóbb lesz, és az adó kulcs is jóval kedvezőbb).

 

Az új AMD videókártya

Ilyen teljesítmény növekedés mellett az AMD sem állhatott tétlenül. Szeptember 12-én bejelentették az új 6000-es videókártya leleplezését, az esemény október 28-án várható. A pletykák szerint több rammal érkezik majd az új kártya hasonló árcédula mellett. A  HBM2 memória elhagyásával DDR6 memóriára váltanak, új RDNA2  architektúrával. 

Aliara

 

  1. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.49% $64,522.47
Ethereum ETH 0.89% $3,090.87
BNB BNB 1.62% $560.33
Solana SOL 6.43% $146.65
XRP XRP -0.21% $0.499
Dogecoin DOGE 1.85% $0.1524
Cardano ADA 4.29% $0.4744
Litecoin LTC -0.41% $81.26
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!