Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Így lett egy kínai oktatási intézményből Bitcoinbányász cég

Így lett egy kínai oktatási intézményből Bitcoinbányász cég

A BTC Digital korábban egy shenzheni székhelyű angol iskolalánc volt. Ma már bányászati farmjai vannak Pennsylvaniában és Tennessee-ben.

A kínai cégek nem adják fel a Bitcoinbányászatot

A kínai székhelyű BTC Digital 2022. november 3-án jelentette be, hogy 220 új Bitcoin bányászati ​​egységet vásárolt. Mára ezzel összesen 2 174 gépe van, több mint 230 petahashes per másodperces (PH/s) számítási teljesítménnyel. 

A megállapodást két különböző féllel kötötték Bitmain Antminer S19j Pro egységekért cserébe, 276 572 részvényért, amelyeknek az értéke 968 800 dollárra rúg a közlemény szerint. A BTC Digital korábban a Meten EdtechX Education Group nevet viselte, egészen augusztusig, amikoris a név megváltoztatásra került, hogy "jobban tükrözze a cég üzleti tevékenységét".

Oktatási intézményből Bitcoinbányász cég

A Nasdaq-on is listázott cég weboldala szerint "Kína vezető általános angol nyelvi oktatási szolgáltatója". A weboldal azt állítja, hogy a cég országszerte tanulóközpontokkal rendelkezik, amely az online és a metavilágban is kínál képzéseket. Egy Reddit bejegyzés, amelyet 2022. november 11-én indítottak, viszont arra következtet, hogy a cég váratlanul beszüntette oktatási tevékenységét.

A honlap szerint a kínai vállalat 2021 végén terjeszkedett a Bitcoinbányászat területére, amikor első körben 1482 bányagépet telepített. A bányászati farmok Pennsylvania és Tennessee amerikai államokban találhatók, amelyeket egy harmadik fél üzemeltet. A BTC Digital vezérigazgatója, Alan Peng, a cég legújabb vásárlásáról így nyilatkozott:

Az utóbbi vásárlásokkal és a tervezett bányagépek számának további növelésével célunk, hogy folyamatosan növeljük a befektetéseink számát, valamint maximalizáljuk a részvényeseink számára nyújtott értéket.

Szeptember 28-án a cég piaci tőkeértéke 3,1 millió dollár volt, miután szeptember 26-án 1,79 dolláros részvényárfolyam minimumot ért el. A METX nevű részvény szimbólumát szeptember 28-án váltották BTCT-re.

Kína kapcsolata a Bitcoinbányászattal

2021 második felében Kína komoly lépéseket tett a Bitcoinbányászat szabályozására és korlátozására. Ezen intézkedések hatására több kínai Bitcoin-bányászati üzemnek kellett áthelyeznie tevékenységeit más országokba, például az Egyesült Államokba és Kanadába.

Míg a kínai hatóságok elértek némi sikert az iparág korlátozásában, a Bitcoin hálózat és a bányászat globális természete miatt a bányászok és a kriptovaluta-üzletág túl tudott lépni a korlátozásokon, és a Bitcoin népszerűségének hála, azóta is új csúcsokat döntöget a bányászati nehézség.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.08% $65,608.66
Ethereum ETH -3.84% $3,444.66
BNB BNB -1.53% $595.92
Solana SOL -7.79% $136.48
XRP XRP 0.69% $0.4927
Dogecoin DOGE -9.84% $0.1217
Cardano ADA -7.89% $0.3802
Litecoin LTC -6.00% $73.46
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!