Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Már csak 2 millió kibányászható bitcoin maradt

Már csak 2 millió kibányászható bitcoin maradt

A 19 milliomodik bitcoint is kibányászták, így a következő 100 évben mindössze 2 millió BTC-t kell bányászni.

 

Nem sok kibányászható bitcoin maradt

Pénteken bányászták ki a 19. milliomodik BTC-t, ami mérföldkő volt az első számú kriptovaluta számára. Jelenleg tizenkilenc millió BTC van forgalomban, és nagyjából 2140-ig mindössze 2 millió Bitcoint kell kibányászni. Az SBI Crypto által bányászott 730002-es blokkban a 19 milliomodik BTC került forgalomba. Az SBI Crypto 6,32 BTC-t, nagyjából 293 000 dollárt keresett a tranzakciós díjak és a blokkjutalom miatt.

[embed]https://twitter.com/APompliano/status/1509930836417826817[/embed]

A világ talán egyik leginkább ESG-barát (zöld energia barát) bitcoin bányászának vezérigazgatója, Kjetil Hove Pettersen, a Kryptovault munkatársa azt nyilatkozta, hogy „csak kétmillió bitcoinunk maradt, ami a teljes mennyiség kevesebb mint 10%-a”.
"Ez első pillantásra kevésnek tűnhet, de úgy gondolom, hogy a bányászat legjobb napjai még előttünk állnak."
Bert de Groot, a Bitcoin Bloem nevű bányászati ​​vállalat alapítója elmondta, hogy „a ma bányászott 19. millió BTC történelmi pillanatot jelent”. Arra a következtetésre jutott, hogy ez „újra ráébreszt bennünket, milyen fontos volt Satoshi Nakamoto munkája”, majd azzal viccelődött, hogy „bárcsak virágokat küldhettünk volna hálánk kifejezésére”.
 
Bitcoin mennyiség I Cryptofalka Forrás: Cointelegraph
 
Vlad Costea, a Bitcoin Takeover alapítója úgy nyilatkozott, hogy „csak 2 millió BTC marad a bányászatban a következő 118 évben!” A kezdet óta eltelt 13 év során a bányászok 19 millió BTC-t tártak fel; az utolsót várhatóan 2140-ben bányásszák. A 18 500 000 milliomodikat 2020 szeptemberében bányászták. A jelenlegi kibocsátási arány 6,25 BTC blokkonként. A következő felezést, ahol a kibocsátási arányt felére csökkentik, 2024-re tervezik.
 
Bitcoin felezés I Cryptofalka Forrás: Cointelegraph
 

Szűkös a BTC készlet

A kripto közösség számára a 19 milliomodik bányászott BTC rávilágít a szűkösségére. A Human Rights Foundation stratégiai igazgatója, Alex Gladstein szerint a szűkösség még szembetűnőbb, tekintve, hogy a világ mennyire az elején jár a Bitcoin bevezetésében.

[embed]https://twitter.com/gladstein/status/1509687439559999503[/embed]

A mai napig El Salvador az egyetlen olyan nemzetállam, amely törvényes fizetőeszközként fogadta el a Bitcoint, és most BTC fedezetű „vulkánkötvényeket” bocsát ki. Azonban számos más országban, köztük Brazíliában, 2021-ben ígéretes jelei mutatkoztak a bevezetésének. Mivel a teljes készlet kevesebb mint 10%-a maradt meg bányászatra, a legagresszívebb bitcoin vásárlók – mint például a Do Kwon’s Luna Foundation Guard – felfelé ívelő jövővel néznek szembe, ha folytatni akarják a legnépszerűbb kripto halmozását.
 

Nexo kriptovaluta váltó

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Nexo kriptovaluta valto 100 dollár

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.86% $64,145.76
Ethereum ETH 0.07% $3,422.73
BNB BNB -0.10% $571.76
Solana SOL 1.52% $161.09
XRP XRP -5.97% $0.555
Dogecoin DOGE -1.83% $0.1199
Cardano ADA -2.97% $0.4242
Litecoin LTC -1.00% $71.22
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!