A Binance kilép a kriptotérből

Szerző: | márc 23, 2022 | Kriptovaluta

A növekvő szabályozói ellenőrzés nyomán a Binance más gazdasági ágazatban működő hagyományos vállalatok felvásárlásával igyekszik sokféle bevételi forrásra szert tenni, és tovább növelni a kripto elfogadottságát.

 

Kilép a Binance a kriptotérből

A Binance a Financial Times beszámolója szerint a kriptopénzeken kívüli vállalatok felvásárlásával kívánja diverzifikálni üzleti érdekeltségeit.

Minden gazdasági szektorban egy-két célpontot szeretnénk azonosítani majd ott befektetni, és megpróbáljuk őket bevonni a kriptóba” – mondta a cég vezérigazgatója, Changpeng Zhao, akit 5,3 millió Twitter-követője CZ-ként ismer.

A Binance, amely már most is a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a hagyományos piacokon működő vállalatokat igyekszik bevonni a piacra, hogy tovább növelje a kriptotőzsde széles körű elterjedését és diverzifikálja saját üzleti tevékenységét.

Az interjúban CZ azzal folytatta, hogy a hagyományos vállalatok esetében a kripto elfogadottsága nyomást gyakorolhat a kevésbé progresszív szereplőkre és növeli az általános piaci versenyt. A bejelentés nem sokkal azután történt, hogy a Binance február elején monumentális, 200 millió dollárt fektetett be a Forbes kiadóba. Ez a lépés a vállalatot a Forbes egyik legnagyobb tulajdonosává tette.

A CZ által elkezdett út is bizonyítja a kriptopénz-iparág növekvő erejét. A Binance becsült értéke mintegy 300 milliárd dollárra nőtt, és Changpeng Zhao pedig jelenleg a világ 11. leggazdagabb embere.

 
binance I Cryptofalka

Forrás: binance.com

 

A Binance nem tétlenkedik

Míg más kriptotőzsdék korábban már kitették logóikat stadionokra és ellopták a show-t a Super Bowl-on a nagy futballsztárok elől, a Binance részéről egy ilyen jelentős részesedés megszerzése e nagy múltú médiavállalatban jelzi, hogy komoly szereplő lett a felvásárlások és befektetések terén.

A vállalat már korábban is próbálkozott a közvetlen alaptevékenységén kívül eső eszközök és vállalatok megvásárlásával: 2020 áprilisában megvásárolta a CoinMarketCap weboldalt, és 2021. december végén többségi részesedést vásárolt a Swipe kártyafizetési szolgáltató óriáscégben. A bevételek diverzifikálása szempontjából bölcs lépésnek tűnik a digitális eszközökön kívüli hagyományos vállalkozások felkarolása, amelyek 90%-a jelenleg a tőzsdén fizetett kereskedési díjakból származik CZ szerint.

A Binance kriptopénzeken túli ambícióiról szóló hírek akkor érkeznek, amikor a tőzsde világszerte egyre nagyobb ellenőrzés alá kerül a szabályozó hatóságok részéről.

Március elején egyesült királyságbeli Pénzügyi Felügyeleti Hatóság (Financial Conduct Authority – FCA) hozta nyilvánosságra a Binance házon belüli kártyás fizetési szolgáltatásai, a Bifinity és az Eqonex befektetési cég közötti stratégiai partnerségről szóló aggodalmait. Egy 36 millió dolláros átváltható kölcsönt nyújtottak a vállalatok termékeinek bővítésére, beleértve a jelenleg FCA-regisztrált Digivaultot is.

A tranzakció eredményeként az FCA szerint “a Binance csoporthoz tartozó magánszemélyek és szervezetek a pénzmosási rendeletek értelmében a Digivault haszonhúzóivá válhattak“, ami a Digivault számára potenciális szabályozási problémákat sejtet.

A kriptotőzsde a Bloomberg szerint tárgyalásokat folytat a dubaji működési engedély megszerzéséről is. Mindez akkor történik, amikor az Egyesült Arab Emírségek folytatja azon törekvését, hogy a digitális eszközök oázisává váljon a Közel-Keleten.

 

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.