Mutatjuk 2021 legnépszerűbb kripto applikációit

Szerző: | márc 22, 2022 | Kriptovaluta

A kripto applikációk a piachoz való hozzáférés kulcsfontosságú kapuivá váltak. A közösség masszív növekedése miatt pedig a felhasználókért folytatott verseny egyre élesedik.

 

Tarolnak a kripto applikációk 2021-ben

A bitcointól kezdve az NFT-ken, a Web 3-on és a metaverzumon át a kripto és a digitális eszközök 2021-ben az egyik legnépszerűbb technológiai trenddé váltak, ezt támasztja alá a kriptoalkalmazások letöltésének több mint 400%-os növekedése is.

A kripto applikációk 2021-ben óriási felhasználói növekedést értek el 2020-hoz képest; a telepítések 400%-kal, a munkamenetek pedig 567%-kal nőttek az előző évhez viszonyítva – derül ki az Adjust mobilmarketing-elemző platform és az Apptopia alkalmazás-intelligencia szolgáltató nemrég közzétett közös jelentéséből

 

kripto applikáció I Cryptofalka

Forrás: Apptopia.com

 

Az Apptopia statisztikái szerint a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance volt a legtöbbet letöltött kriptopénz-alkalmazás 2021-ben, ezzel két helyezést lépve előre 2020-as harmadik helyezéséből. A Binance letöltéseinek több mint 20%-a Törökországból származott, míg csupán körülbelül 9,3%-a az Egyesült Államokból.

A második legtöbbet letöltött alkalmazás a Crypto.com volt, míg a Coinbase, amely az első helyet foglalta el 2020-ban, a harmadik helyre esett vissza. A Trust és a MetaMask a negyedik, illetve az ötödik helyen végzett a letöltések számát tekintve.

A jelentésből az is kiderül, hogy a kriptoalkalmazások növekedése világszerte 902%-kal ugrott meg éves szinten 2021 negyedik negyedévében. A növekedési ütemek alapján kiemelkedő piacok az Egyesült Államok (645%), az ázsiai és csendes-óceáni térség (475%), Európa, Közel-Kelet és Afrika (284%), valamint a Latin Amerikai térség (182%).

 
kripto applikáció I Cryptofalka

Forrás: apptopia.com

 

Mi vezetett a kripto applikációk sikeréhez?

A Bitcoin megjelenése olyan vállalatoknál, mint a Microstrategy, Square és a Tesla, számos híresség és vállalati vezető nyílt támogatása, a Bitcoin törvényes fizetőeszközként történő elfogadása El Salvadorban mind hozzájárult ahhoz, hogy a kriptopénz egyre nagyobb teret nyerjen a világban. 

Az olyan memcoinok, mint a Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu Coin hatalmas népszerűségre tettek szert 2021-ben. Bár technológiai hasznosságuk nincs, szenvedélyes közösségük irigylésre méltó, így újabb és újabb felhasználókat tudtak bevonzani a kriptovilágba.

A CryptoPunk és Bored Ape Yacht Club profilképeket viselő hírességektől kezdve a Christie’s aukciósház által 69 millió dollárért eladott Beeple alkotásokig, az NFT-k a tavalyi évben hatalmasat mentek, a digitális eszközök és blokkláncok iránti érdeklődés tömeges hullámát inspirálva, és segítve egy új technológiai trend és vízió kialakulását a metarverzummal és a Web3 koncepciójával karöltve. Ezek mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy mára a kriptoalkalmazások uralják a mobil marketinget.

A kripto reklámok szerepét nem lehet alábecsülni, mivel a kriptoalkalmazások letöltése 280%-kal megugrott az idei Super Bowl reklámjait követően. Nem is beszélve arról, hogy a Crypto.com egy 100 millió dolláros globális reklámkampányba kezdett Matt Damon hollywoodi színésszel, hogy kihasználja a kripto bikapiacot.

Az Apptopia alelnöke, Adam Blacker kijelentette:

“Adataink azt mutatják, hogy a kriptotárcák és tőzsdék iránti kereslet masszívan megnőtt az elmúlt évben. Arra számítunk, hogy a kriptoalkalmazások növekedése a digitális valutával párhuzamosan folytatódik.”

kripto applikációk I Cryptofalka

Forrás: apptopia.com

 

Végezetül érdemes megemlíteni, hogy a felhasználók elkötelezettségét tekintve a kriptopénz-alkalmazások jobban teljesítenek a hagyományos tőzsdei kereskedési alkalmazásoknál. Az olyan felhasználói elkötelezettségi mutatókat tekintve, mint a munkamenet időtartama, az egy felhasználóra jutó napi munkamenetek, a felhasználómegtartási arányok és az ügyfelek elköteleződése, a kriptoalkalmazások felülmúlták társaikat.

 

Összefoglalva

A kriptovaluták a tavalyi évben látványosan megköveteltek egy darabot a világból, az eszközosztály iránti érdeklődés mondhatni szökőárat generált. Olyan hírességek és üzleti vezetők, mint Elon Musk vagy Jack Dorsey nyilvánosan támogatták a kriptoeszközöket, a memecoinok – köztük a Dogecoin és a Shiba Inu – tömeges követőket generáltak, az NFT-k szenzációvá váltak, a kriptoalkalmazások pedig a mobil marketing egyik fő mozgatórugóivá nőtték ki magukat.

 

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.