A Bitcoin ár jelenlegi bika piaca még sokáig kitarthat

Szerző: | febr 26, 2020 | Árfolyam elemzés

A kereskedési volume-al súlyozott indikátor szerint a Bitcoin ár jelenleg erősebb, mint valaha. Még a 2017-es, 20 000$-os szintet is veri 2020-ban.

 

A Bitcoin ár kereskedési volume-al súlyozott átlaga

James Todaro által február 21-én a Twitterre feltöltött adatok azt mutatják, hogy a volume-al súlyozott Bitcoin ár átlaga szerint a 2020-as év eddig a Bitcoin legjobb éve. A volume-al súlyozott átlag egy adott időszakra vonatkozóan számítja ki a Bitcoin átlagos árát, ezt pedig úgy, hogy a kereskedési volume-ot is figyelembe veszi. 

Például 2017-ben, amikor közel 20 000$-t is adtak egy Bitcoinért, akkor ez viszonylag rövid ideig ment végbe, ez miatt összességében kis kereskedési volumen mellett. Tehát itt azt lehet mondani, hogy oké, hogy a BTC ár volt már jóval magasabban is, de ha tegyük fel “1-2 ember kereskedett” csak ezeken a szinteken, az inkább csak kiugró adat, mint stabil pont volt a grafikonunkon.

Todaro számításai szerint 2020-ra a BTCUSD átlaga 9 120 dollár. Ez magasabb, mint a 2017-es év átlaga, amikor a BTC ár elérte a jelenlegi mindenkori rekordot, a 20 000 dollárt. Abban az évben a volumen alapján súlyozott átlag csupán 6 125 dollár volt. (Rövid ideig volt csak ezeken a magas szinteken az ár)

Érdekes, hogy az indikátor magasabb értéket eredményez 2018-ra, annak ellenére, hogy ez az év az, amelyet a Bitcoin egy közel állandó medvepiacon töltött, 3100 dolláros aljponttal. A 2018-as év átlaga 7 657 dollár. A felszínen 2019 sikeresebbnek tűnhetett, de a Bitcoin tavalyi volumenével súlyozott átlaga alacsonyabb volt, mint 2018-ban.

Bitcoin_ár_todaro

Bitcoin ár kereskedési volume-al súlyozott átlaga. Forrás: Todaro – Twitter

 

2020-ban csúcson a Bitcoin ár indikátora, amely hosszabb bika piacot is előre jelezhet

A jövőre nézve a korábbi Bitcoin ár mozgások szintén bátorító képet adnak a következő 1-1,5 évre. A Bitcoin bika ciklusainak elemzése során a befektető és a CryptoKea néven ismert kereskedő azt állítja, hogy hosszuk szerint a Bitcoin bika piacok nagyjából 500 napig tartanak.

Annak ellenére, hogy a legtöbb tőzsdei piac nagy eséseket (-10%) tapasztalt a héten, a Bitcoin 2020-as éve továbbra is kiemelkedő. 2020 január 1-hez képest még mindig +33%-ban van a vezető kriptovaluta ára.

Bitcoin_ár_3

Bitcoin ár bika ciklusai. Forrás: CryptoKea Twitter

Az előző kettő Bitcoin pika piacnál, az aljpont és a csúcspont a Bitcoin felezés környezetében nagyjából azonos arányokban ingadozott, magyarázta CryptoKea.

Ha ez az összefüggés továbbra is fent áll, akkor nagyjából 570 napunk van még hátra a Bitcoin ár bika piacából. Ez alapján 2021 szeptember környékén érhetjük el a következő csúcsunkat.

Ez a megközelítés viszonylag közel esik a Bitcoin stock-to-flow modelljének atyja, PlanB megközelítéséhez. Ő ugyanis 2021 és 2024 közé saccolja a 100 000$-os Bitcoin ár elérését.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
  3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
  4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
  5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
  6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka