A Bitcoin ATH mellett a DeFi-ben lekötött érték is új csúcson

Szerző: | okt 21, 2021 | DeFi, Kriptovaluta

A DeFi protokollokba lekötött teljes tőke 233,8 milliárd dollárra emelkedett, a növekvő tokenárak és a stabil érmék növekvő integrációja miatt.

 

A DeFi bull is új csúcsokat döntöget

Október 20-án a kriptovaluta-piacon egyre jellemzőbb a pozitív piaci hangulat. A Bitcoin (BTC) minden idők új csúcsára, 67 000 dollárra emelkedett, és érdemes az altcoinokat, ezen belül a DeFi tokeneket is figyelemmel kísérni.

Fear and Greed index I Cryptofalka

Forrás: https://cointelegraph.com/

 
A DeFi szektor is profitált a BTC bullish kitöréséből, és mára az összes zárolt érték (TVL) az összes DeFi protokollon új rekordmagasságba emelkedett. A DeFi Llama adatai szerint, amely a DeFi protokollok adatait gyűjti az összes nagyobb blokklánc hálózatból, beleértve a Binance Smart Chain (BSC), az Avalanche (AVAX) és a Wrapped Bitcoin (WBTC) szolgáltatásokat is, most több mint 233,88 milliárd dollár érték van a protokollokba zárva. Jelenleg az AAVE vezet 18,79 milliárd dollárral, a Curve pedig a második helyen áll 17,97 milliárd dollár értékkel.
 
DeFi TVL 21.10.21. I Cryptofalka

Forrás: DeFi Llama

 
A Bitcoin áremelkedésének köszönhetően a WBTC a negyedik helyen áll a TVL szempontjából, 14,51 milliárd dollár zárolt értékkel. A TVL legnagyobb nyeresége az elmúlt hét napban a Trader Joe volt 57,2% -os növekedéssel és a Rari Capital, amely 50,57% -os növekedést ért el. A Yak hozama szintén magas volt, 36,52%.
 
DeFi hozamok 21.10.21. I Cryptofalka

Forrás: Token Terminal

 

 

Új befektetők érkeztek a DeFi szektorba is

A növekvő tokenértékek mellett az iparág jelentősen megnövelte az új befektetők beáramlását, a Dune Analytics adatai azt mutatják, hogy 3.591.876 egyedi pénztárca lépett kapcsolatba legalább egy DeFi protokollal.
 
DeFi felhasználók I Cryptofalka

Forrás: Dune Analytics

 
Az új felhasználók beáramlása ellenére a decentralizált tőzsdék (DEX) kereskedési volumene a májusi maximumok alatt maradt, és jelenleg alacsonyabb, mint az elmúlt hónapokban tapasztalt aktivitás.
 
Havi Dex volumen I Cryptofalka

Forrás: Dune Analytics

 
Ennek egyik lehetséges magyarázata az, hogy az elmúlt néhány hónapban egyre nagyobb hangsúlyt fektettek a BTC-re. A találgatások arról szólnak, hogy elindult az első Bitcoin ETF és a BTC ára meghaladja-e a 100 000 dollárt 2021 végéig.
 

A stabilcoin térhódítása a kriptovaluták népszerűségére utal

A DeFi növekedéséhez hozzájáruló másik tényező a stabil érmék folyamatos integrációja lehet. A Tether (USDT) keringő kínálatának növekedése nagyrészt egybeesett a Bitcoin árának felfutásával, és ez a legutóbbi rally sem kivétel, mert ugyanazon a napon, amikor a BTC új mindenkori csúcsot ért el, az USDT keringő kínálata is megnövekedett.

A stabil érmék jelentőségét a teljes DeFi gazdaság szempontjából a grafikonon látható teljes érték is bizonyítja, amely kifejezetten stabil ökológiai poolok létrehozásával foglalkozik az ökoszisztéma egészében. A kriptovaluta teljes piaci részesedése jelenleg 2 635 milliárd dollár, a Bitcoin dominancia aránya pedig 47,5%.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka