Bitcoin bányászok az atomenergia felé kacsingatnak

Szerző: | nov 16, 2021 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

Piaci szereplők szerint az atomenergia lehet a legjobb választás a Bitcoin-bányászoknak, hogy fenntartható módon jussanak villamosenergiához

 

Az atomenergia, mint erőforrás a Bitcoin bányászatban

Egyre nagyobb a nyomás a Bitcoin bányászokon, hogy minél inkább zöldre váltsanak. Az atomenergia “óriási lehetőséget” jelenthet arra, hogy “hatalmas mennyiségű tiszta, szénmentes” energiát vezessenek be az alapterhelésbe – mondta Harry Sudok, a GRIID alelnöke a ‘Bitcoin & Beyond Virtual Summit’ november 10-i rendezvényén. A GRIDD egy amerikai vállalat, amely alacsony költségű, megújuló energiát szerez be vertikálisan integrált Bitcoin-bányászati létesítmények építéséhez.

Sudok szerint a korábbi támogatási programok és a megújuló energiáról szóló viták nagyrészt a nap- és szélenergiára összpontosítottak, és nem vették számításba az atomenergia potenciális előnyeit.

“A növekedési ütem jelenleg nagyrészt a nap- és szélerőművekre összpontosít, és ezek csak az elmúlt 8-10 évben bevezetett programok. Amit azonban szívesen látnánk itt, az a nukleáris energia bővítése” – mondta.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

A Blockstream stratégiai vezetője, Samson Mow Sudock mellett a Bitcoin-bányászat és az energiaköltségek komplexitásáról tárgyaltak. Mow utalt a FUD kiemelt szerepére a Bitcoin-bányászat körüli vitákban. Ez szerinte félreértésekhez vezethet nemcsak a Bitcoin-bányászat, hanem általában az energiatermelés terén is. Ezek a félreértések “olyan őrült szalagcímekhez vezetnek, hogy a Bitcoin felforralja az óceánokat” – mondta.

 

A bányászat fenntartható energiahordozó-összetétele egyre nagyobb 

“Az összképet gyakran nem látjuk, mert a Bitcoin-bányászat a világ energiafogyasztásának csak kis százalékát teszi ki – a százalék töredékét” – mondta Mow. “Ha mi sárosak vagyunk, akkor minden nagyon sáros, nem igaz?”

Mow a Bitcoin-bányászatban is támogatja az atomenergia felhasználását. “A probléma az, hogy mint társadalom visszafejlődtünk, amikor elvetettük az atomenergiát, és másokat választottunk, mint például a szél- és napenergia, amelyek előállítása sokkal költségesebb, nehezebb és nem mindig működnek” – mondta Mow.

A múlt hónapban a Bitcoin Mining Council (BMC) felmérte a jelenlegi globális Bitcoin-hálózat mintegy 33%-át. A BMC becslése szerint a globális bányászat fenntartható energiaösszetétele az idei harmadik negyedévben mintegy 3%-kal, 55,9%-ra nőtt.

A Bitcoin-bányászok az villamosenergia legolcsóbb formája felé fognak fordulni, amit csak találnak” – mondta Amanda Fabiano a csúcstalálkozón. Fabiano a Galaxy Digital digitális eszközbefektetéseket kezelő cég bányászatért felelős vezetője és a BMC alapító tagja.

“Úgy gondolom, hogy a fenntarthatóságra irányított tőke igazán nagyszerű otthonra fog találni a Bitcoin-bányászatban.”

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka